RENAULT ARKANA

Tyylikäs, urheilullinen katumaasturi sähköistettynä

 Renaultin visioon tulevaisuuden liikkumisesta kuuluvat autonomisuus, sähköistäminen ja liitettävyys toteutuvat astetta isommin täysin uudessa Renault Arkana E-Tech full hybridissä, kun hybriditeknologia viedään tilavaan ja urheilullisen tyylikkääseen Arkanaan. Upean ulkonäön lisäksi autossa on runsaasti tilaa ja kaikki voimalinjat ovat sähköistettyjä. Tähän saakka vain premium-merkit ovat valmistaneet tyylikkäitä, uuden Arkanan kaltaisia katumaastureita. Renault haluaa filosofiansa mukaisesti tarjota kauneutta ja uutta tekniikkaa kaikille autonostajille ja näin ollen tuo markkinoille odotetun Renault Arkanan. Arkana on Renaultin Etelä-Koreassa valmistama maailmanauto, joka on räätälöity Euroopan markkina-alueelle sopivaksi. Uutuuden akseliväli on 2,72 metriä ja korilla on mittaa 4,57 metriä, mikä varmistaa hyvät tilat matkustajille ja heidän tavaroilleen.


ULKOASU

 Jykevän urheilullinen ja kaunis SUV

Tunne energia! Tässä autossa se on aina läsnä. Uudessa Arkanassa yhdistyvät katumaasturin jykevyys, Renaultin upea E-Tech teknologia ja mainiot tilat coupé-mallien kauneuteen.  Premium-merkit ja katumaasturi-segmentti kokonaisuudessaan on saanut kauniin kanssakilpailijan.

Uuden Renault Arkanan muotokieli huokuu energiaa ja itsevarmaa, urheilullista suorituskykyä. Kuitenkin samalla Renault on onnistunut tuomaan urheilullisen olomuodon esille jopa sulavan kauniisti pehmeitä linjoja korostaen. Renaultille ominaiset C-kirjaimen muotoiset ajovalot on toteutettu kokonaan LED-teknologialla. Tämä urheilullinen SUV ei lennokkaassa ulkoasussaan häviä jämäkkyydessä tai tiloissa!

Renault Arkana E-Tech full hybrid on saatavilla myös Engineered -versiona, joka suorastaan uhkuu tyylikkään SUV-auton tyyliä. Uutuusmallissa yhdistyvät kestävyys ja hienostuneisuus: 18 tuuman kevytmetallivanteet Silverstone-kultaisella värikoodauksella moottoriurheiluperinteen inspiroima ilmanohjain ja takapuskurin muotoilu viimeistelee täysin uuden Arkanan dynaamisen luonteen.

Värit

Opaque valkoinen (QXB) perusväri, ei R.S. Line/Engineered

Universe valkoinen (QXD) metalliväri

Zanzibar sininen (RRF) metalliväri

Noir musta (GXA) metalliväri

Metal harmaa (KAD) metalliväri

Valencia oranssi (EQB) metalliväri, vain E-Tech engineered

Flamme punainen (NNP) metalliväri


SISÄTILAT

Tyylikäs urheilullisuus sisäänrakennettuna

Arkanan sisätilat sulkevat sinut laadun tunteeseen. Engineered -version viimeistellyt yksityiskohdat kuten sisätilapaketti kullan värisillä koristeilla ja musta sisäkattoverhoilu viestivät, ettei ole epäilystäkään auton tyylikkyydestä. Nahalla verhoillun ohjauspyörän lisäksi e-shifter-vaihteenvalitsin, tunnelmavalaistus, tummennetut takalasit ja tummentuva kehyksetön sisätaustapeili istuva täydellisesti auton Engineered -versioon, jonka tuntomerkit eivät jätä mitään epäilyksen varaan.

Ole hyvä: kaikki on valmista isompaan ajokokemukseen

Sisällä keskikonsolista löytyy automaattinen sähköinen pysäköintijarru, ja keskikonsolin yläpuolelle on sijoitettu 7,0-tuumainen vaaka- tai 9,3-tuumainen pystymallinen kosketusnäyttö riippuen varustelutasosta. Matkustamossa on myös useita säilytyslokeroita ja saatavilla langaton älypuhelimen latausjärjestelmä. Arkanassa mukavuus ja ergonomia kulkevat käsi kädessä. Esimerkkinä myös Intens -varustelutasossa laadukkaan kangas/keinonahkaverhoilun lisäksi lisävarusteena saatavilla nahkaverhoilu vaaleilla istuimen yksityiskohdilla.

Arkana osoittaa, että samassa autossa voi yhdistyä urheilullinen muotoilu ja tilavat sisätilat: sekä jalka- että polvitila asettavat uudet standardit. Vetoisuudeltaan 513-litrainen tavaratila (480 litraa E-Tech versiossa) on avara ja tilava.

EASY LINK ja MULTI SENSE

Ajotila valinnan mukaan – Easy Link ja Multi-Sense

Arkana mukautuu toiveisiisi ja voit määritellä ajokokemustasi mielesi mukaan. Arkanan Multi-Sense-järjestelmä tarjoaa erilaisia  ajotapavalintoja yksilöllisen ajokokemuksen rakentamiseksi. Renaultin Multi-Sense-teknologia antaa mahdollisuuden muokata värillistä  tunnelmavalaistusta, jopa 8 värivaihtoehdon joukosta, ajotilavalintoja, sekä ilmastoinnin ja lämmityksen toimintatapaa ajotilanteen ja mielialan mukaan.

Kun olet istahtanut autoosi, Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -järjestelmien tuella varustettu Easy Link -järjestelmä tarjoaa käyttöösi yhteensopivan hallintamahdollisuuden älypuhelimesi multimediasisältöön. Autoon integroitu yhdistetyillä palveluilla varustettu navigointijärjestelmä kertoo sinulle koko ajan monipuolista tietoa liikenteestä: kuten vaikka mahdolliset ruuhkat tai vaaranpaikat. Automaattisen päivitystoiminnon ansiosta järjestelmäsi ja TomTom-kartta-aineisto päivittyvät automaattisesti uusimpaan versioon. Kaiken tämän lisäksi voit ladata matkapuhelimesi uudessa Arkanassa langattomasti ollaksesi jatkuvasti yhteydessä koko maailmaan. *

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

Renault Arkana E-Tech full hybrid on ainutlaatuinen

Arkana E-Tech full hybridin suunnittelussa lähtökohtana sähköistynyt voimalinja

Renault F1-maailmasta inspiraationsa saanutta hybriditeknologiaa hyödyntävä E-Tech-voimalinja yhdistää ajoakun, kaksi sähkömoottoria, polttomoottorin ja älykkään automaattisen monitoimivaihteiston, jonka ansiosta kaikki voimalähteet toimivat täydellisessä yhteistyössä.

Älykkään monitilavaihteiston ansiosta vaihteenvaihdot ovat lähes huomaamattomia. Moottorien ohjausjärjestelmä optimoi jatkuvasti niiden toimintaa säästääkseen energiaa ja pienentääkseen hiilidioksidipäästöä. Samalla kuitenkin pidetään huolta, että ajaminen on hauskaa. Järjestelmä valitsee jatkuvasti parhaan moottorien ja vaihteiden käytön teoreettisesti jopa 15 eri vaihtoehdosta. Kuljettajan ei kuitenkaan tarvitse välittää parametrien jatkuvasta laskennasta, sillä kaikki tapahtuu täysin automaattisesti ja lähes huomaamatta.


ENERGIAN TALTEENOTTO JA LATAUS

Sähköllä pitkälle ja aina hybridinä – E-Tech teknologia

Hiljaisuus, reagointikyky, ketteryys… ajat sitten kaupungissa tai maantiellä, E-Tech-hybridi antaa sinulle ennenkokemattoman ajotuntuman.

Uudella itselataavalla (regenerointi) hybridi-moottorilla on saavutettu vertaansa vailla oleva ajokokemus. Hybriditeknologiaa hyödyntävä E-Tech-voimalinja yhdistää ajoakun, kaksi sähkömoottoria, perinteisen polttomoottorin ja älykkään automaattisen monitoimivaihteiston. E-Tech -järjestelmä käyttää jatkuvasti tehokkaasti regeneroivaa jarrutusta akun lataamiseen. Testiolosuhteissa kaupungissa ajettaessa jopa 80 prosenttia ajasta on mahdollista edetä sähköllä, mikä vähentää CO2-päästöjä ja polttoaineen kulutusta (jopa 40 % asti).

Koska liikkeellelähtö tapahtuu aina sähkömoottorin avulla, kiihtyvyys on nopeaa ja terhakasta. Akku latautuu ajon aikana, kiitos energian regeneroinnin. Vaihteenvalitsimen tavallisen D-asennon lisäksi voit halutessasi ottaa talteen vielä normaaliakin enemmän energiaa valitsemalla B -asennon (brake eli jarru), jolla talteenotto on maksimoitu. B-asentoa käytettäessä moottorijarrutus/itselataaminen on voimakkaampaa ja voit ajaa melkein koko ajan yhdellä polkimella. Ainoastaan nopeissa vauhdin vähentämisissä ja alle 7 km/h nopeuksissa pitää painaa jarrupoljinta.

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS
Teknologian terävintä kärkeä

Turvallisen ajokokemuksen varmistamiseksi Arkana on varustettu parhaalla mahdollisella teknologialla, joka viitoittaa tietä autonomiseen ajamiseen. Muun varustelun lisäksi turvallisuuskin on korkeammalla tasolla. Turvatyynyjen lisäksi autossa on ikkunaturvaverhot. Turvallisuudentunnetta lisää hätäpuhelujärjestelmä eCall. Korkeatasoisen passiivisen turvallisuuden lisäksi Arkanassa on iso määrä aktiiviseen turvallisuuteen vaikuttavia ajamisen apujärjestelmiä kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti sekä kaista-avustin, vakiona nämäkin kaikissa versioissa.

Ominaisuuksia:

Mukautuva Stop & Go -vakionopeudensäädin (ACC)

Liikenneruuhkassa auto pysähtyy tarvittaessa ja lähtee liikkeelle jälleen, kun liikenne edessä alkaa edetä. *Mukautuva vakionopeudensäädin (Stop & Go -toiminnolla) on käytettävissäsi nopeusalueella 0-160 km/h jopa loivissa kaarteissa. Avustin toimii sekä maantieajossa että muissa ajoympäristöissä ja säätää nopeuttasi säilyttäen turvallisen välimatkan edellä kulkevaan ajoneuvoon. Jos se pysähtyy Arkana reagoi pysähtymällä itsekin ja lähtee jälleen liikkeelle automaattisesti (väylän vapautuessa kolmen sekunnin kuluessa) ilman, että kuljettajan täytyy tehdä mitään. Kaistakeskitin pitää autosi ajokaistan keskellä ja varoittaa tahattomasta yhtenäisen tai katkonaisen viivan ylittämisestä.*

Risteävän liikenteen varoitin peruutettaessa

Useita tutka-antureita käyttävä risteävän liikenteen varoitin seuraa autosi takana ohi kulkevaa liikennettä ja varoittaa, mikäli olet peruuttamassa suoraan toisen ajoneuvon eteen.*

Renault Pure Vision LED -valojärjestelmä kaukovaloautomatiikalla

Arkana on varustettu tehokkaalla Pure Vision LED -järjestelmällä, joka on toteutettu kokonaan LED-teknologialla. Järjestelmä vaihtaa automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun auto saapuu taajamaan tai lähestyy toista ajoneuvoa.*

Maantie- ja liikenneruuhka-avustin

Mukautuva vakionopeudensäädin ja kaista-avustin muodostavat yhdessä Maantie- ja liikenneruuhka-avustimen. Tämä älykäs varuste säätelee auton nopeutta ja säilyttää turvallisen välimatkan edellä ajaviin ajoneuvoihin. Nopeusalueella 0-160 km/h toimiva järjestelmä pyrkii pitämään lisäksi auton oman ajokaistansa keskellä. Avustimen ansiosta auto voi liikennetilanteen vaatiessa pysähtyä kokonaan ja jatkaa kolmen sekunnin kuluessa matkaa ilman, että kuljettajan täytyy lainkaan puuttua asiaan.*

Katvealuevaroitin

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa sivupeileihin sijoitetuilla merkkivaloilla, kun toinen ajoneuvo on takaviistossa vaikeasti havaittavissa.*

Kaistavaroitin ja kaista-avustin

Arkana varoittaa sinua ja korjaa ajolinjaa, jos auto suuntaa pois ajokaistaltaan ilman että vilkkua käytetään.*

Automaattinen hätäjarrutus

Arkana suojelee sinua ja muita tiellä liikkujia. Auto varoittaa, jos edellä ajoneuvo jarruttaa äkillisesti tai jalankulkija lähtee ylittämään tietä. Järjestelmä pystyy myös tekemään automaattisen hätäjarrutuksen.*

 

Nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella

Autoon sijoitetun kameran avulla Arkana välittää sinulle tiedon nopeusrajoituksesta ja auttaa sinua ajamaan rajoitusten mukaan.*

Aktiivinen pysäköintiavustin ja sivupysäköintitutkat

Aktiivisen pysäköintiavustimen (Easy Park Assist) kanssa pysäköinti taskuparkkiin on myös helpompaa kuin koskaan. Järjestelmä arvioi pysäköintitilan mitat ja sopivan paikan löydyttyä voit jättää ohjauspyörän pyörittämisen auton hoidettavaksi ja pysäköinti sujuu kätevästi.

 

* Auton varusteet ovat ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta. Toiminnot ja ominaisuudet varustetason mukaan vakio- tai lisävarusteita. Mukautuva vakionopeudensäädin toimii tehokkaimmin yhdessä kaistakeskittimen kanssa (Moottoritie- ja ruuhka-avustin). Olosuhteiden vaihtelut, pakkanen, lumi, jää, sade ja muut ulkopuoliset tekijät voivat vaikuttaa auton toimintaan ja lisälaitteisiin. Esimerkiksi jäätynyt tai lumen peittämä anturi/tutka ei voi toimia ja huono keli voi häiritä järjestelmiin liittyvän kameran näkyvyyttä.