Renault sähköautot ja hybridit

Uusi vuosikymmen on sähkö- ja hybridiautojen aikaa

Renault edelläkävijänä
Renault on sähköisen liikkumisen edelläkävijä ja puolestapuhuja Euroopassa. Kaikki alkoi jo 2009 “nolla päästöjä” -strategialla, jolloin markkinoille esiteltiin valikoima edullisia ajoneuvoja. Edelleen nykypäivänäkin Renault jatkaa samaa linjaa tarjoten valikoimissaan sähköautoja, jotka mahdollistavat nautinnollisen sähköisen ajokokemuksen ja sopivat eri elämäntilanteissa oleville autoilijoille.

Sähköautot ovat Renault Groupin strategian sydän. Tästä johtuen meillä panostetaan kilpailukykyiseen ja innovatiiviseen kasvuun sähköautojen saralla – tämä on asiakkaiden kannalta erittäin merkittävää laadun varmistamiseksi. Tarjoammekin helppoa ja verratonta ajokokemusta sähköautoillamme.

©Jean-Brice Lemal. Lue lisää alkuperäisestä julkaisusta.

Laaja valikoima merkkinä pitkästä osaamisesta

Lataushybridit ja täyssähköautot kasvattavat suosiotaan. Yhä useampi meistä haluaa liikkua vastuullisemmin ja vähentää ilmastonmuutoksen aiheuttamia haittoja. Sähköautolla autolla ajaminen on nykyaikaa ja erittäin edullista verrattuna polttomoottorikoneella toimiviin ajoneuvoihin. Lataushybridit ja täyshybridit ovat saavuttaneet suurta suosiota monipuolisuutensa ansiosta.

Huippusuositun täyssähköisen Renault Zoe henkilöauton lisäksi Renaultin sähköautovalikoimasta löytyy myös täyssähköisiä pakettiautomalleja, kuten esimerkiksi Kangoo Z.E. (Zero Emission) -mallisto. Nämä versiot ovat erittäin käyttökelpoisia vaihtoehtoja tavarankuljetukseen ja -jakeluun ilman lähipäästöjä tai melusaastetta, äärimmäisen pienin käyttökustannuksin. Luonnollisesti tavaratilasta ei tarvitse tinkiä vastaaviin dieselversioihin verrattuna. Lisäksi vuonna 2020 mallisto täydentyi uuden Renault Capturin E-TECH Plug-in hybrid -mallilla. Sama käyttävoima löytyy tulevasta Megane E-TECH Plug-in hybridistä. Näiden Plug-in hybridien lisäksi mallisto täydentyy Clion E-TECH täyshybridillä. Valikoima kasvaa tulevaisuudessa uusilla sähköautoilla ja hybrideillä. Vuonna 2021 on valikoima täydentymässä uudella Renault Arkanalla.

Renault MORPHOZ –konseptiauto on futuristinen visio tarpeen mukaan muuntautuvasta autosta
2020 esitelty MORPHOZ on Renaultin futuristinen visio tulevaisuuden henkilökohtaisesta tai jaettavasta tavasta liikkua vuoden 2025 jälkeen. Siinä on Allianssin kehittämä CMF-EV-perusrakenne, joka on muunneltavissa monipuolisesti tehon, ajoakun energiasisällön ja sen päälle suunniteltavan kokonaisuuden suhteen. Samalla Moprhoz antaa viitteitä siitä, miten Renaultin tulevina vuosina esiteltävät sähköautot muotoillaan.


Latauspisteet

Sähköajoneuvojen lataus tapahtuu julkisilla latauspisteillä tai kotona vaivattomasti yön aikana. Sähkö- ja hybridiautojen lataamisessa tärkeää on turvallisuus ja siksi Renault suositteleekin erillisen latausaseman asentamisen kodin pysäköintipaikalle. Tilapäiskäyttöön on saatavilla kotipistorasialaturi, jota käytettäessä pistorasian kunto ja soveltuvuus lataukseen on syytä tarkistuttaa. Turvallisinta, vaivattominta ja nopeinta on käyttää sähköauton latauspistettä niin kotona kuin liikkuessa. Julkisten latauspisteiden verkosto kehittyy koko ajan sitä mukaan, kun kysyntä kasvaa ja niitä löytyy jo nyt hyvin siellä missä ihmiset liikkuvat ja asioivat. Latausasemien löytäminen ei ole vaikeaa. Voit etsiä latauspisteitä suoraan autosi navigointilaitteesta ja lisäksi kuluttajille on kehitetty helppoja sovelluksia ja internetsivuja latauspisteiden monipuoliseen hakuun.

Lataaminen on tehty helpoksi
Latauskaapeli kiinnitetään autoon ja toinen pää latauslaitteeseen. Lataus alkaa joko automaattisesti tai tunnistautumalla palveluntarjoajalta saatavalla RFID-lätkällä tai sovelluksen avulla. Laturissa voi olla johto myös jo kiinni ja pikalatureissa on kiinteä johto.

Jotta päivittäinen kotona tapahtuva lataus sujuisi turvallisesti ja vaivattomasti, kannattaa kotiin hankkia kiinteästi asennettava ja autonvalmistajan hyväksymä kotilatauslaite. Latausteho kotilatauslaitteessa riippuu asennuskohteen vapaasta sähköteknisestä kapasiteetista. Taloyhtiössä latauspaikan tai -paikkojen rakentaminen edellyttää kiinteistön omistajan päätöstä.

Latauslaitteen tyyppi
Kotilatauslaitteeksi suositellaan kiinteällä Type 2 -johdolla varustettua latauslaitetta. Oman autoilutarpeensa mukaan ladattavaan hybridiautoon tai sähköautoon voi hankkia myös kotipistorasiasta latauksen mahdollistaman suko-latausjohdon. Se on hitain kaikista latausvaihtoehdoista ja suositellaan ainoastaan tilapäislataukseen. Nopeampi lataus tapahtuu siihen käyttöön suunnitellulla sähköauton/ladattavan hybridin latauslaitteella. Latauslaitetyypeistä Type 2 on yleisin vaihtoehto niin Suomessa kuin Euroopassakin. Julkisia latauspisteitä löytyy esimerkiksi ostoskeskuksista, huoltoasemilta ja parkkipaikoilta ja yleisin latauslaitetyyppi niissä on Type 2. Joissakin paikoissa on myös kotipistorasioita tarkoitettuna autojen lataukseen. Näiden lisäksi julkisissa latauspisteissä on myös DC-pikalatureita, joilla lataaminen on erityisen nopeaa, mikäli ajoneuvosi on varustettu DC-pikalaturilla. Yleisin pikalaturityyppi on CCS-standardin mukainen, joka on myös Renaultin valinta.

Renault sähköautojen lataus on helppoa ja nopeaa. Esimerkiksi Renault Zoen latausliittimenä on sähköautojen yleisin latausliitinstandardi Type 2, joten julkisen latauspisteen löytäminen on helppoa. Lisäksi Zoen ainutlaatuisen Chameleon laturin ansiosta sinun ei tarvitse miettiä latauspisteiden lataustehoja. Vakiovarusteisiin kuuluva Chameleon laturi hyödyntää automaattisesti latauslaitteen maksimitehon jopa 22kW asti! Tämän ainutlaatuisen laturin ansiosta Zoe latautuu aina mahdollisimman nopeasti! Tämän lisäksi voit kasvattaa Renault Zoen latausmahdollisuuksia entisestään valitsemalla autoon lisävarusteena saatavan CCS-standardin mukaisen DC-pikalaturin. Renault E-TECH Plug-in hybridien akun saa ladattua sähköauton latauslaitteella 3.6kwh teholla täyteen kolmessa tai kotipistorasiasta kuudessa tunnissa. Virran loputtua Plug-in hybridit ovat edelleen hyvin taloudellisia, sillä ne toimivat aina hybridinä.

Jokaiseen tarpeeseen sopivan latauslaiteratkaisun löydät valikoimastamme.
Kysy lisää lähimmältä jälleenmyyjältäsi.