Renault -sähköautot

Uusi vuosikymmen on sähköautojen aikaa

Renault edelläkävijänä
Renault on sähköisen liikkumisen edelläkävijä ja puolestapuhuja Euroopassa. Kaikki alkoi jo 2009 “nolla päästöjä” -strategialla, jolloin markkinoille esiteltiin valikoima edullisia ajoneuvoja. Edelleen nykypäivänäkin Renault jatkaa samaa linjaa tarjoten valikoimissaan sähköautoja, jotka mahdollistavat nautinnollisen sähköisen ajokokemuksen ja sopivat eri elämäntilanteissa oleville autoilijoille. Sähköautolla autolla ajaminen on nykyaikaa ja erittäin edullista verrattuna polttomoottorikoneella toimiviin ajoneuvoihin.

Sähköautot ovat Renault Groupin strategian sydän. Tästä johtuen meillä panostetaan kilpailukykyiseen ja innovatiiviseen kasvuun sähköautojen saralla – tämä on asiakkaiden kannalta erittäin merkittävää laadun varmistamiseksi. Tarjoammekin helppoa ja verratonta ajokokemusta sähköautoillamme. Renault on voittanut 7 kertaa kansainvälisen vuoden auto tittelin, eli The Car of the Year 2024 kilpailun. Vuonna 2024 tittelin voitti täyssähköinen Renault Scenic E-Tech 100% electric.

Laaja valikoima merkkinä pitkästä osaamisesta

Megane

E-Tech 100% electric

Scenic

E-Tech 100% electric

Tulossa: Renault 5

E-Tech 100% electric

Kangoo

E-Tech 100% electric

Tulossa: Master

E-Tech 100% electric


Sähköauton lataaminen

Lataaminen on tehty helpoksi

Sähköajoneuvojen lataus tapahtuu julkisilla latauspisteillä tai kotona vaivattomasti yön aikana. Voit etsiä latauspisteitä suoraan autosi navigointilaitteesta ja lisäksi kuluttajille on kehitetty helppoja sovelluksia ja internetsivuja latauspisteiden monipuoliseen hakuun. Myös kotimaisten palveluntarjoajien valikoima laajenee jatkuvasti ja pidemmillä matkoilla monipuolisia latausvaihtoehtoja löytyy kattavasti mm. huoltoasemilta, kauppojen pihoilta ja hotelleilta.

Latauskaapeli kiinnitetään autoon ja toinen pää latauslaitteeseen. Riippuen palveluntarjoajasta lataus alkaa joko automaattisesti, palveluntarjoajan puhelinsovelluksen kautta, luottokortilla tai tunnistautumalla palveluntarjoajalta saatavalla RFID-lätkällä. Lataus tapahtuu joko palveluntarjoajan laturin omalla latauskaapelilla tai tarpeen vaatiessa autosta vakiovarusteena löytyvällä latauskaapelilla.

Myös kotilataaminen on tehty helpoksi. Jotta päivittäinen kotona tapahtuva lataus sujuisi turvallisesti ja vaivattomasti, kannattaa kotiin hankkia kiinteästi asennettava ja autonvalmistajan hyväksymä kotilatauslaite. Latausteho kotilatauslaitteessa riippuu asennuskohteen vapaasta sähköteknisestä kapasiteetista. Taloyhtiössä latauspaikan tai -paikkojen rakentaminen edellyttää kiinteistön omistajan päätöstä. Autoa voi myös ladata tarpeen vaatiessa pistoriasiasta erikseen hankittavalla suko-johdolla.

 

Kotilatauslaitteeksi suositellaan kiinteällä Type 2 -johdolla varustettua latauslaitetta. Oman autoilutarpeensa mukaan sähköautoon voi hankkia myös kotipistorasiasta latauksen mahdollistaman suko-latausjohdon. Se on hitain kaikista latausvaihtoehdoista ja suositellaan ainoastaan tilapäislataukseen. Nopeampi lataus tapahtuu siihen käyttöön suunnitellulla latauslatauslaitteella. Latauslaitetyypeistä Type 2 on yleisin vaihtoehto niin Suomessa kuin Euroopassakin. Julkisia latauspisteitä löytyy esimerkiksi ostoskeskuksista, huoltoasemilta, ruokakauppojen pysäköintialueilta, hotelleilta ja yleisin latauslaitetyyppi niissä on Type 2. Joissakin paikoissa on myös kotipistorasioita tarkoitettuna autojen lataukseen. Näiden lisäksi julkisissa latauspisteissä on myös DC-pikalatureita, joilla lataaminen on erityisen nopeaa, mikäli ajoneuvosi on varustettu DC-pikalaturilla. Yleisin pikalaturityyppi on CCS-standardin mukainen, joka on myös Renaultin valinta ja latureita löytyy erittäin kattavasti Suomesta.

Renault sähköautojen lataus on helppoa ja nopeaa. Renaultin sähköautojen latausliittimenä on sähköautojen yleisin latausliitinstandardi Type 2, joten julkisen latauspisteen löytäminen on helppoa. Renaultin vakiovarusteisiin kuuluva laturi hyödyntää automaattisesti latauslaitteen maksimitehon jopa 22kW asti. Tämän ansiosta latautuu aina mahdollisimman nopeasti! Halutessasi voit kasvattaa latausmahdollisuuksia entisestään valitsemalla autoon lisävarusteena saatavan CCS-standardin mukaisen DC-pikalaturin, joskin Suomessa monet latausasemat pitävät sisällään omat latauskaapelinsa.

Jokaiseen tarpeeseen sopivan latauslaiteratkaisun löydät valikoimastamme.
Kysy lisää lähimmältä jälleenmyyjältäsi.