RENAULT SCENIC E-TECH 100% ELECTRIC

100% sähköinen perheauto

Muutimme kaiken, paitsi nimen.  220 hv E-Tech 100% sähköinen voimalinja, toimintamatka jopa 619 km*, 90 % kierrätettäviä materiaaleja*, openR link -järjestelmä sisäänrakennetulla Googlella*, valittavissa mieleiset sovellukset lukuisten vaihtoehtojen joukosta* ja 545 litraa tavaratilaa. Scenic E-Tech 100% electric on valittu The Car of the Year 2024 -voittajaksi. Varaa koeajo ja kokeile itse miltä suuresti kehuttu mallimme tuntuu ajossa!

MUOTOILU JA OMINAISUUDET

Täysin uudella Renault Scenicillä on erottuva tyyli. Suunnittelu on tehty rohkeasti uuden ajan Renaultien tärkeimpiä tunnuspiirteitä kunnioittaen.

Keulan keskeltä löytyy Nouvel’R-merkki eli timantti, josta lähtee lähes taideteoksen kaltainen kuviointi kohti kulmia. Päiväajovaloissa on vinoneliömäinen kuvio, joka muistuttaa ajokisoissakin käytettävää ruutulippua. Takavalot ovat kuin kaksi toisiaan osoittavaa nuolta, jotka etuvalojen tapaan korostavat Scenicin leveyttä. Toinen rohkeutta kuvastava ominaisuus on Solarbay®-lasi-panoraamakatto. Sen tekniikan ansiosta, lasin voi himmentää tai kirkastaa segmentti kerrallaan. Kojalauta on ergonominen, eikä sen verhoilussa käytetä ollenkaan nahkaa.

Ohjaamosta löytyy jopa 774 cm2 korkearesoluutioista näyttöpinta-alaa, mikä mahdollistaa sinulle pääsyn laajaan valikoimaan verkkopalveluita ja -sisältöä. Scenicissä on kaksi näyttöä, vaakasuorassa oleva 12,3-tuumainen digitaalinen mittaristo ja pystysuoraan sijoitettu 12-tuumainen kosketusnäyttö kojelaudan keskellä. Ne ovat saaneet uuden grafiikan ja visuaalisen ilmeen, joka on entistä modernimpi ja kirkkaudeltaan huippuluokkaa. Takaata löytyy älykäs kyynärnoja 2 USB-C portilla älypuhelimien lataukseen. Ulkoasussa vaikutuksen tekevät yksilölliset 20 tuuman Oracle-vanteet.

kierrätetty ja kierrätettävä

Renault Scenic E-Tech 100% electric sisältää jopa 90 % kierrätettäviä materiaaleja*. Ohjaamossa 28 % materiaaleista on joko kierrätettyjä* tai bioperäisiä*. Scenicin ajoakussa on jopa 12 erikseen korjattavaa ja kierrätettävää moduulia. Techno- ja esprit Alpine -varustetasoissa istuinverhoilu on tehty kokonaan kierrätetyistä muovipulloista ja turvavöistä. Auton ohjaamossa ei käytetä nahkaa enää ollenkaan. Renault on luopumassa  nahan käytöstä kaikissa autoissaan.

Renault Scenicissä suuri määrä teräsosista tehdään kierrätetystä teräksestä ja konepellin sekä ovien alumiinista valtaosa on kierrätettyä. Uudenlaisen solarbay® panoraama-lasikaton lasista vain puolet on uutta lasia, minkä lisäksi elinkaaren päätyttyä se voidaan kierrättää suurilta osin.

kiertotalous ja tuotantoprosessi

Koko Renault Scenicissa käytetään lähes 40 kg kierrätettyjä materiaaleja*. Tuotannon aikana alumiiniylijäämä tiivistetään kasaan ja palautetaan alkuperäiselle toimittajalle, joka integroi ne uudelleen tuotantosykliin.

ekologista mukavuutta

Matkustamossa istuinten ja ohjauspyörän verhoilu, kojelaudan rakenne ja matot ovat suurelta osin kierrätetyistä ja biohajoavista materiaaleista*. Istuinten tekstiilit voivat sisältää jopa pelkästään kierrätettyä materiaalia*.

kierrätettävää akkuteknologiaa

Scenicin akku on pääosin kierrätettävissä*. Se koostuu 12 moduulista, jotka voidaan vaihtaa yksittäin yli 20 akkukorjauskeskuksessa Euroopassa. Ajoneuvon elinkaaren lopussa, jos akun kunto sen sallii, sitä voidaan jatkokäyttää edelleen energian varastointiin eri käyttötarkoituksissa.

MATKUSTAMISEN MIELEKKYYS JA TAVARATILAT

koko perhe on huomioitu

reitin optimointi Googlen avulla

Aja rauhallisin mielin. Sisäänrakennettu reitinlaskentajärjestelmä näyttää sähköautojen latauspisteiden sijainnit ja optimoi ja ehdottaa järkevimpiä reittejä akun lataustason perusteella. Scenic E-Tech 100 % electricin monipuoliset latausmahdollisuudet ja yhdistettävyys mahdollistavat huolettoman matkustamisen. Scenic E-Tech 100% electriciä voit ladata nopeasti käyttäen AC- tai DC-virtaa.

solarbay® panoraama-lasikatto

Säätele valaistusolosuhteita ja mukavuuttasi uudella sähköisesti himmennettävällä solarbay®-panoraamakattoikkunalla. Voit valita haluamasi valaistustilan neljästä eri vaihtoehdosta. 1,65 m² kattoikkunan tiloja voi hallita kosketus- tai ääniohjauksen avulla. Saat parhaimman mahdollisen visuaalisen mukavuuden ja lämpömukavuuden kaikissa olosuhteissa.

ingenius® takapenkin kyynärnoja ja läpilastaustoiminto

Techno-varustelutasossa alas taittuvassa ingenius® keskipenkin kyynärnojassa on 2 USB-C porttia kannettavien laitteiden lataukseen. Monikäyttöisessä keskikyynärnojassa on myös esiin käännettävät tuet tableteille ja älypuhelimille, jotta niiden käyttö olisi vaivatonta. Scenicissa on aina vakiona läpilastaustoiminto esimerkiksi suksien kuljetusta varten.

matkustusmukavuutta jokaiselle

Scenicissä on tasainen lattia, mikä mahdollistaa paljon. Käytettävissä oleva tila on maksimoitu ja muun muassa piensäilytystilaa löytyy 38 litran edestä. Takapenkit tarjoavat tilaa ja matkustusmukavuutta 27,8 cm polvitilalla ja 88,4 cm pääntilalla.

545 L tai jopa 1670 L kaikille matkatavaroillesi

Kuljeta koko perheen matkatavaroita Scenicin tilavassa tavaratilassa, joka tarjoaa 545 litrasta alkaen aina 1 670 litraan tavaratilaa, kun takaistuin on taitettu alas.

vetomassa jopa 1100 kg tuo paljon lisätilaa matkallesi

Olit sitten menossa pidemmälle matkalle, harrastat paljon tai tarvitset työssäsi erityisesti paljon lisätilaa, niin Renault Scenicin jopa 1100 kg vetomassa mahdollistaa mm. peräkärryn vetämisen. Vetokoukku saatavilla lisävarusteena.


openR link -multimediajärjestelmä sisäänrakennetulla Googlella*

Hemmottele itseäsi yhdellä parhaista verkkopalveluita hyödyntävistä ajokokemuksista openR link -multimediajärjestelmän ja sisäänrakennetun Googlen* avulla. Edessäsi 774 cm2 korkearesoluutioista näyttöpinta-alaa tarjoaa pääsyn laajaan valikoimaan verkkopalveluita ja -sisältöä. Scenicissä on kaksi näyttöä, vaakasuorassa oleva 12,3-tuumainen digitaalinen mittaristo ja pystysuoraan sijoitettu 12-tuumainen kosketusnäyttö kojelaudan keskellä. Ne ovat saaneet uuden grafiikan ja visuaalisen ilmeen, joka on entistä modernimpi ja kirkkaudeltaan huippuluokkaa.

774 cm² openR-näytöt mahdollistavat käyttäjällensä kokemuksen, jollaista saa muualta hakea. MultiSence auttaa säätämään ajo- ja matkustuskokemuksen mielialan mukaan. Valittavana on neljä vaihtoehtoa, jotka ovat Comfort, Sport, Eco ja omien mieltymysten mukaan tehtävät säädöt. Esivalitut ajotilat vaihtavat matkustamon värejä, lämpötilaa sekä näyttöjen antia. Lisäksi ne vaikuttavat kuljettajan istuimen säätöihin sekä ajoon liittyviin asioihin, kuten ohjaustuntoon ja moottorin toimintaan.

Sisäänrakennetun Googlen* avulla käyttäjällä on pääsy lukuisiin sovelluksiin ja Renaultin yhdistettyihin palveluihin. My Renault-sovelluksen kanssa voit seurata ajomatkoja ja hallita latausta kätevästi suoraan taskustasi.

Sujuvoita ajokokemustasi openR link -multimediajärjestelmän sisäänrakennetulla Googlella*. Ääniohjauksella helpotat säätöjen tekemistä kesken ajomatkan. Voit ladata suoraan autoosi suosikkisovelluksiasi.*

Google Assistant
Hyödynnä Googlen puhetunnistusta* ja hallitse asioita puheella pitäen huomiosi ajamisessa. Lähetä viestejä, hallitse mediasisältöä, saa ajo-ohjeita ja paljon muuta. Voit jopa hallita osaa auton toiminnoista kuten ilmastointia ja ajotilojen valintaa puheohjauksella. Sano vain ”Hey Google”*, tai paina ratin puheohjausnappia ja Google Assistant -puheohjaussisältö* on käytettävissäsi (tuessa ja sisällössä maa- ja kielikohtaisia rajoituksia, tällä hetkellä ei suomen kielen tukea).


MOOTTORIT JA AKKU

E-Tech 100% electric -teknologia ja lataaminen

Uuden sähköisen voimalinjan alusta mahdollistaa erittäin matalan painopisteen ja ultra-ohuen akun. Nämä yhdistettynä voimakkaaseen ja ketterään 220 hv tai 170 hv sähkömoottoriin takaavat Scenic E-Tech 100% electricillä tehokkaan ja dynaamisen ajon.

Auton mukana tulee vakiona Type 2 latauskaapeli. Scenic E-Tech 100% electric on ladattavissa 22 kW Type 2-laturilla (3-vaihe) ja lisäksi CCS (DC)-pikalaturilla, jolloin 60 kWh akulla saat 130 kW ja 87 kWh akulla saat 150 kW. Lisäksi voit ladata autoa vaikka kotipistokkeesta Suko (Schuko) -latauskaapelilla (saatavilla lisävarusteena).

jopa 619 km stressitöntä toimintamatkaa (WLTP)*

Autosta löytyy monipuolinen latausjärjestelmä AC/DC-latausvaihtoehdoilla, jolloin autoa voi helposti ladata pikalatauspisteissä tai kotilatauspisteistä. Tämän lisäksi ottaa Scenic älykkäästi energiaa talteen ajon aikana jarruttaessa tai muuten vauhdin hidastuessa. Energian talteenotto, eli regenerointi vaikuttaa pitkään toimintamatkaan, koska auto optimoi kulutusta. Ajaminen sähköautolla on kiistattomasti mukavaa ja kannatavaa.

Regeneroinnin lisäksi Scenic E-Tech 100% electric sisältää lämpöpumpun, joka osallistuu auton lämmönhallintaan ja auttaa optimoimaan toimintamatkaa. Scenic vastaa kaikkiin liikkuvuustarpeisiisi. Scenic E-Tech electricille löytyy kattavan latausverkoston ansiosta aina sopiva latausvaihtoehto ja sähköauton lataaminen reilusti halvempaa kuin polttoaineen tankkaaminen.

 

 

KULJETTAJAA AVUSTAVAT JÄRJESTELMÄT
ja human first program

Renaultin human first -ohjelma tarjoaa turvaksesi jopa 30 edistyksellistä ja innovatiivista ajoavustinjärjestelmää.

huomaa, ilmoittaa ja opastaa

Turvallisuutta parantaakseen turvallisuuspisteytys analysoi nopeutta, ajolinjoja ja käytettyä turvaväliä antaen jokaisen matkan jälkeen pisteytyksen ajamisen turvallisuudesta. Turvallisuusopastin varoittaa kuljettajaa reitin varrella mahdollisista vaarapaikoista hyödyntäen reaaliaikaisia tietoja.

älykäs mukautuva vakionopeudensäädin

Tämä ominaisuus analysoi liikennettä ennakoidakseen ajotilanteita ja mukauttaakseen nopeutta. Järjestelmä tunnistaa edessä ajavan ajoneuvon ja jos etäisyys kutistuu liikaa, järjestelmä palauttaa turvallisen etäisyyden jarruttamalla sopivan verran.

aktiivinen pysäköintiavustin, 360 asteen näkymä 3D-kameralla

Ajoneuvon jopa 4 kameraa luovat autosta selvän näkymän auton ympärille, mikä helpottaa auton sovittamista pienempiinkin väleihin ja pystyt suoriutumaan pysäköinnistä vaivattomammin.

Vaikka ajamisen avustavat järjestelmät ovatkin kehittyneitä, auton varusteet ovat aina ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta. Hankalat olosuhteet, kuten lumi ja jää voivat vaikuttaa ajoavustimien toimintaan ja voivat estää niiden toiminnan.

VÄRIT

Kaksivärinen

Yksivärinen

Nacre valkoinen (QNC)

Schiste harmaa (KQG)

Etoile musta (GNE)

Nocturne sininen (RRE)

Flamme-punainen (NNP)

Nacre valkoinen mustalla katolla (XUI)

Schiste harmaa mustalla katolla (YUY)

Nocturne sininen mustalla katolla (YWW)

Flamme punainen mustalla katolla (XPA)

Schiste satiiniharmaa Etoile mustalla katolla (YVM) mattaväri

Nacre valkoinen harmaalla katolla (YXJ)

Etoile musta Schiste harmaalla katolla (YWX)

Nocturne sininen Schiste harmaalla katolla (YWZ)

Flamme punainen Schiste harmaalla katolla (YXA)

Evolution, Techno ja Iconic: veloitukseton flamme punainen.
Esprit Alpine: veloitukseton on étoilé musta.
Evolution: saatavilla vain punaisena, mustana tai valkoisena.
Esprit Alpine: ei punaisena tai sinisenä, eikä harmaalla katolla.
Schiste satiiniharmaa mattaväri vain esprit Alpine versioon ja vain mustan katon yhteyteen.
Kaksivärisyys on lisämaksullinen.
Kuvien autot erikoisvarustein, kuvien värit eivät välttämättä vastaa todellisia painoteknisistä syistä.

MITAT

Mitat millimetreinä