RENAULT KANGOO

innovatiivinen pakettiauto

Renault Kangoo nostaa rimaa pienten pakettiautojen sarjassa. Työskenteletkö kaupunkialueella? Renault Kangoo Van vastaa päivittäisiin tarpeisiisi. Kangoon hyvä lastaustilavuus, kuljettajaa avustavat turvallisuusominaisuudet ja easy link -multimediajärjestelmä ovat hyviä esimerkkejä ammattilaisen päivää helpottavista ominaisuuksista. Lastaustilavuudella 3,3 m³ (L1-versio) – 4,2 m³ (L2-versio) materiaalit ja tavarat löytävät helposti paikkansa lastatessa. Kangoon E-Tech 100% Electric -malliston WLTP-toimintamatka on jopa 285 kilometriä. Sähkömoottori kehittää 90 kW, joten liikkuminen sujuu vilkkaasti ja ajoakkuun saa puolessa tunnissa riittävästi energiaa jopa 170 kilometrin ajoon. Blue dCi -mallit puolestaan tarjoavat malliston muiden erinomaisten ominaisuuksien lisäksi nykyaikaisen ja kustannustehokkaan dieselvoimalinjan.

Valitse itsellesi sopiva versio. Kangoo Van on saatavilla L1 ja L2 koossa E-Tech 100% electric voimalinjalla ja L2 koossa diesel -voimalinjalla. Renault on ollut Euroopassa edelläkävijä sähköautoissa ja kiistämätön ykkönen ennen kaikkea sähköpakettiautoissa vuodesta 2011 lähtien.

Vuosikymmenen aikana yli 70 000 ammattilaista on valinnut täyssähköisen Kangoon omakseen. Useampi kuin joka viides Euroopassa liikkuvista sähköpakettiautoista on Renault Kangoo.

MOOTTORIT JA AKKU

Blue dCi -diesel

Kangoo Blue dCi tarjoaa hankintahinnaltaan kilpailukykyisen vaihtoehdon yli 4 kuution pakettiautojen kokoluokkaan, alennetun autoveron alaisena sen yli 2500 kg kokonaismassan ansiosta.

E-Tech 100% electric

Renault on yhdistänyt Kangoo E-Tech 100% electric -malliin kaiken sen osaamisen, minkä se on kerännyt sähköautoista yli kymmenen vuoden aikana. Autossa on litiumioniakku, jonka käytettävissä oleva energiakapasiteetti on 44 kWh. Virallisen WLTP-normin mukainen toimintamatka on jopa 285 kilometriä, mikä tuo käyttäjälle mielenrauhan virran riittävyydestä päivän ajoihin. Ajoakku on sijoitettu auton alle niin, ettei se pienennä matkustamoa tai kuormatilaa.

Ajon aikana uusi Kangoo E-Tech 100% electric ottaa jarrutusenergiaa talteen auton akkuun. Perinteiset hydrauliset jarrut on yhdistetty mukautuvaan regeneroivaan jarrujärjestelmään niin, että jarrutusenergia saadaan kerättyä mahdollisimman hyvin talteen valitusta jarrutustilasta riippumatta. Yhdistettyjen jarrujen etuna on myös se, että auton pyöräjarrut kuluvat paljon tavallista vähemmän.

Täysin uuden Kangoo E-Tech 100% electricin sähkömoottori kehittää 90 kilowattia ja 245 newtonmetrin vääntömomentin. Suurin vääntömomentti on käytettävissä heti liikkeelle lähdettäessä, joten eteneminen on joustavaa ja miellyttävää kaikissa tilanteissa.

Tavallisen ajotilan vaihtoehtona on Eco-tila, jossa suurinta tehoa ja nopeutta rajoitetaan. Se on parhaimmillaan kevyillä kuormilla ja sen avulla toimintamatkan optimointi on vaivatonta. Kuljettaja voi valita mieleisen kolmesta regeneroivasta jarrutusvoimakkuudesta.

  • Sailing eli rullaus osoitetaan näytössä valolla B1, jolloin jarrutus on hyvin vähäistä. Sen käyttö sopii hyvin moottoriteille ja suuriin nopeuksiin.
  • Drive eli ajo (B2) sopii monipuolisesti kaikkeen ajoon ja on lähimpänä polttomoottorisella autolla ajamisen tunnetta, kun jalka nostetaan energiapolkimelta.
  • Brake eli jarru (B3) käyttää paljon regeneroivaa jarrutusta, minkä takia se on parhaimmillaan jyrkkiä mäkiä alas ajettaessa ja ruuhkissa. Tässä tilassa kuljettaja voi ajaa melkein koko ajan yhdellä polkimella.

Kaksi erilaista latausta

Kangoo E-Tech 100% electriciin on saatavissa kaksi erilaista laturia tarpeen mukaan. Vakiona on 22 kW tehoinen kolmivaihevirtaa vastaanottava laturi, joka sopii kaikenlaisiin talouksiin.

Lisähintaan on saatavissa 75 kW tehoinen pikalaturi, jota käytettäessä ajoakkuun saa noin puolessa tunnissa riittävästi virtaa jopa 170 kilometrin ajoon. Ajoakku on aina nestejäähdytetty.

Kylmälläkin säällä

Renault on halunnut varmistaa, että toimintamatka pysyy mahdollisimman vakiona kaikissa olosuhteissa. Sen takia Kangoo E-Tech 100% electricin ilmastointilaitteen yhteydessä on lämpöpumppu. Se toimii parhaimmillaan lämpötilan ollessa 15 pakkas- ja lämpöasteen välillä eli Suomessa suurimman osan vuotta. Suomeen sopivia muita saatavilla olevia varusteita ovat mm. lämmitettävä tuulilasi, etuistuimet ja ohjauspyörä.

Renaultin My Renault -sovelluksen ja Easy Link -multimediajärjestelmän avulla Kangoo E-Tech 100% electricin monia toimintoja voi ohjelmoida tai käyttää etänä. Sellaisia ovat muun muassa latauksen ajastaminen, ajoakun lataustilan tarkastaminen, matkustamon jäähdyttäminen tai lämmittäminen.

 

Kaikki uuden Renault Kangoon mainiot ominaisuudet

  • Uusi Easy Inside Rack eli tavaratilan kattoon sijoitettu teline pitkille tavaroille.
  • Tavaratila on 3,3 L1-malleissa ja 4,2 kuutiometriä L2-malleissa. Kantavuutta on koripituudesta ja käyttövoimasta riippuen 550 kg:sta aina lähes tuhanteen kilogrammaan saakka.
  • Monikäyttöisyyttä lisää saatavilla oleva kolmen istuimen ohjaamoversion keskimmäisen istuimen eteen taitettava selkänoja, minkä jälkeen käytössä on liikkuva toimisto. Ohjaamossa on lisäksi paljon säilytyslokeroita, joihin mahtuu tavaraa yhteensä lähes 60 litraa.
  • Ohjaamoon on saatavana Renault Easy Link -multimediajärjestelmä, johon kuuluu 8-tuumainen kosketusnäyttö. Navigointi vakiona Nordic-varustelusta alkaen.
  • Kattavat kuljettajaa avustavat järjestelmät vakiona. Kuten mm. edistyksellinen hätäjarrutusavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, kaistavahti, liikennemerkkitunnistin ylinopeusvaroittimella sekä sähköinen pysäköintijarru.

Värit

Glacier valkoinen (QNG)

Highland harmaa (KQA)

Cassiopee harmaa (KNG)

Etoile musta (GNE)