Megane

RENAULT MEGANE HATCHBACK

Yksityiskohtien erinomaisuutta

Renault Megane on aina ollut yksi suosituimmista malleistamme. Meganen neljää sukupolvea on myyty kaikkiaan Euroopassa jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Uusi Renault Megane hatchback on luokkansa nopein viisiovinen urheilullinen hatchback.

Megane, ulkoasu

Renaul Meganessa on erottuva design, joka huokuu eleganssia ja tuoreutta. Keulassa korostuvat kauniit, Renaultille ominaiset C:n muotoiset LED-ajovalot. Etusäleikkö on saanut uudelleen muotoillussa puskurissa kromikorostukset ja takana leveät valopaneelit korostavat sporttista liikettä.

Megane hatchback on saatavilla Zen- ja Intens varustelutasoissa. Intens -varustelutasossa varustelista on lähes hengästyttävän pitkä, sillä vakiona ovat muun muassa älyavainkortti, kaukovaloavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, lämmitettävä ohjauspyörä, tummennetut takalasit ja tummentuva kehyksetön sisätaustapeili ja monipuolinen Multi-Sense -järjestelmä.


ULKOASU

Veistoksellista tyylikkyyttä sopivassa paketissa

Renault Meganen nykyinen sukupolvi on saanut kiitosta upeasta ulkonäöstään. Uuden Renault Meganen ulkoasua on hiottu nyt entistä tyylikkäämmäksi, jopa veistokselliseksi.

Megane, ulkoasu

Kiitellyn ulkoasun muotoihin ei ole Meganen uudistuksen yhteydessä tehty valtaisia muutoksia vaan Renault Meganen ulkoasua on hiottu entistä tyylikkäämmäksi, jopa veistokselliseksi. Sporttinen ulkoasu täydentyy edessä tehokkailla virtaa säästävillä täys-LED valoilla, joissa on merkin tunnukseksi otettu C-valokuvio.  Myös sumuvalot ovat nyt toteutettu LED-tekniikalla. Lisäksi edessä on uusi puskuri ja auton tyylikkyyttä painottava kromisäleikkö.

Sivuprofiilissa näkyvät uudet vanteet ja Megane näyttää linjakkaammalta haineväantennin myötä (Intens-varustetasosta lähtien). Uudistuneen Meganen LED-takavalot, joissa on kaikissa varustetasoissa dynaaminen vilkku, viimeistelevät tyylikkään muotoilun.

VÄRIT

Värit

Glacier valkoinen (369) Perusväri

Nacre valkoinen (helmiäisvalkoinen) (QNC) Metalliväri

Highland harmaa (KQA) Metalliväri

Flamme punainen (NNP) Metalliväri

Cuivre solar ruskea (CNY) Metalliväri (ei R.S. Line, ei Trophy)

Etoile musta (GNE) Metalliväri

Cosmos sininen (RPR) Metalliväri (ei R.S. Line, ei Trophy)

Iron sininen (RQH) Metalliväri (ei Zen, ei Trophy)

Titanium harmaa (KPN) Metalliväri

Baltique harmaa (KQD) Metalliväri (ei R.S. Line, ei Trophy)


SISÄTILAT

Kun sisällön laadulla on merkitystä

Uusi Renault Megane hatchback täyttää vaatimukset niin sisustan tyylin kuin teknologiankin osalta. Korkealuokkaiset materiaalt yhdistettynä koettuun mukavuuteen tarjoavat erittäin miellyttävän ja modernin matkustusympäristön – niin kuljettajalle, kuin matkustajillekin. Ohjaamoon on tehty paljon parannuksia, jotka tekevät siitä erittäin modernin ja nostavat samalla Meganen laatuvaikutelmaa.

Megane, digitaalinen mittaristo

Kaikissa versioissa on joko 7- tai 10-tuumainen digitaalinen mittaristo ja 7- tai 9,3-tuumainen Easy Link -multimediajärjestelmän kosketusnäyttö. Vakiovarusteisiin kuuluu myös kaksialueinen automaatti-ilmastointi, jonka käyttö on uusien katkaisimien ansiosta erittäin helppoa. Verhoilumateriaalit ovat aiempaa korkeatasoisempia ja kuljettajaa avustavia edelleen kehitettyjä järjestelmiä on saatavana enemmän kuin ennen.

Vakiovarusteisiin ZEN-varustelutasosta alkaen kuuluvat ESC -ajonvakautusjärjestelmä luistonestolla, ABS-jarrut hätäjarrutustehostimella ja aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijatunnistimella. Lisäksi saat etuistuimien turvatyynyt, mukautuvat etuturvatyynyt (etumatkustajan turvatyynyt poiskytkettävissä) ja turvaverhot edessä ja takana. Nämä ovat esimerkkejä matkustajaturvallisuuteen vaikuttavista rakenteellisista ominaisuuksista. Mukavuutta tuovia esimerkkejä ominaisuuksista ovat lämmitettävät istuimet, sähkötoimiset, lämmitettävät sivupeilit ja takapysäköintitutka. ISOFIX-kiinnityspaikat takaistuimen sivupaikoilla tuovat helpotusta lastenistuinten kiinnittämiseen.

Intens varustelutasosta alkaen saatavilla muun muassa haineväantenni, etupysäköintitutka, kuljettajan ristiseläntuen säätö, taittuvat ulkotaustapeilit ja älyavainkortti kävele pois -toiminnolla. Nauti mukavuudesta autossasi.

Megane, Multi Sense

EASY LINK JA MULTI SENSE

Räätälöi ajokokemuksesi makusi mukaan. Olipa tarpeesi millainen hyvänsä, voit räätälöidä autosi ominaisuuksia tarpeen mukaan uuden Meganen MULTI SENSE-järjestelmällä. Järjestelmän avulla voit muokata tunnelmavalaistuksen väriä, ajotilavalintoja, sekä ilmastoinnin ja lämmityksen toimintatapaa ajotilanteen ja mielialan mukaan. Voit valita sinulle kulloinkin sopivan vaihtoehdon neljästä ajotilasta. Erilaisia ajotiloja edustavat Eco, Comfort, Sport ja My Sense. Eco-tila optimoi auton polttoaineen kulutusta ja CO2 päästöjä. Comfort sopii erinomaisesti rentoon ja mukavaan ajamiseen ja Sport ajotilassa auto reagoi nopeasti kuljettajan toiveisiin ja siten tarjoaa nimensä mukaisesti urheilullisemman ajokokemuksen esim. nopeissa kiihdytyksissä. My Sense -tilassa voit vapaasti muokata auton eri ominaisuudet oman mieltymyksesi mukaiseksi.

Megane, älypuhelimen peilaus

EASY LINK -multimediajärjestelmällä voit hallinnoida isompaa kokonaisuutta autosi näytöltä käsin. Auton jopa 9,3-tuumainen kosketusnäyttö tukee sekä Android Auto™*- että Apple CarPlay™ -älylaitteiden sisällön peilaamista. 4G-yhteys antaa sinulle pääsyn moniin palveluihin, kuten automaattiseen hätäpuheluun onnettomuuden sattuessa, automaattisiin navigaatio- ja järjestelmäpäivityksiin sekä liikennetiedotteisiin, polttoaineen hintoihin lähialueilla ja Google-osoitehakuun. Voit muokata näyttöä omien mieltymystesi mukaan valitsemalla pienoissovelluksia – aivan kuten älypuhelimessasi. Maailma aukeaa eteesi suurella ja helppokäyttöisellä näytöllä. *

*Rajoitukset ja tiedot

* Internetyhteyden vaatimat toiminnot tarvitsevat maksullisen palvelun tilaamisen koeajan päätyttyä. Sovelluksien ja palveluiden valikoima, niiden kieli ja alueellinen tuki vaihtelevat maakohtaisesti. Automaattisen päivitystoiminnon lisäksi joissakin tapauksissa muut päivityskeinot voivat olla tarpeellisia. Älypuhelimen peilaukseen Apple CarPlay™ ja Android Auto™ -tuki. Toiminnot vaativat toimiakseen yhteensopivan puhelinmallin. Toiminnassa maa-, kieli- ja puhelinkohtaisia rajoituksia. Android-puhelimissa ominaisuus vaatii toimiakseen Android Auto™-sovelluksen. Android Auto™ ei ole toistaiseksi saatavilla Google Play -sovelluskaupasta Suomessa, mutta osasta uusista Android -puhelimista löytyy valmiina kyseinen sovellus. Apple CarPlay™ ja Android Auto™ käyttävät matkapuhelimen datasiirtoa.

Android Auto™ on Google Inc:n tavaramerkki.
Apple CarPlay on Apple Inc:n tavaramerkki.
Renault ei vastaa sovelluksien saatavuuksista ja yhteensopivuuskista eri puhelinmalleissa.

 

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

Suorityskykyistä ajomukavuutta

TCe 140 / TCe 140 EDC7
Meganen suorituskykyisessä TCe 140 -bensiinimoottorissa teho ja vääntö ovat loistavia alhaisista kierroksista lähtien ja hiukkassuodattimen avulla päästöt pysyvät matalina. Moottorissa on lukuisia kehittyneitä ratkaisuja, kuten uusittu nokka-akselien muuttuva ajoitusjärjestelmä ja uudenlainen sylinteriputkien pinnoitus kitkan vähentämiseksi. Osittain integroitu pakosarja ja sähköisesti ohjattu turboahdin mahdollistavat entistä paremman yhdistelmän suorituskykyä ja polttoainetaloutta. Moottori on saatavilla 140 hevosvoimaisena automaattisella EDC7-kaksoiskytkinvaihteistolla ja Zen-varustelutasolla myös manuaalivaihteisena.

Blue dCi 115 EDC7
Blue dCi -dieselmoottori tarjoaa korkeamman väännön ja tehon ajomukavuuden varmistamiseksi. Pakokaasujen päästöjen vähentämiseksi Blue dCi -dieselmoottori on varustettu AdBlue® SCR-järjestelmällä**. Tämä tekniikkaa muuttaa typpioksidipäästöjä harmittomiksi kaasuiksi. AdBlue® -lisäainetta on saatavilla mm. huoltoasemilta ja auto ilmoittaa, kun AdBlue® -säiliö on täytettävä.

Automaattinen EDC7 -kaksoiskytkinvaihteisto
Nykyaikainen automaattinen EDC-kaksoiskytkin-vaihteisto yhdistää perinteisen automaattivaihteiston mukavuuden ja manuaalivaihteiston taloudellisuuden sekä suorituskyvyn. Vaihteisto on 7-vaihteinen ja se tarjoaa joustavuutta, suorituskykyä sekä alhaisen polttoaineenkulutuksen. Mitä muuta voisit toivoa?

*Rajoitukset ja tiedot

** AdBlue® SCR-järjestelmässä pakokaasujen hiukkassuodattimeen suihkutetaan erikseen täytettävästä säiliöstä AdBlue® -nestettä, jonka sisältämä ammoniakki (NH3) aiheuttaa kemiallisen reaktion muuttaen typpioksideja (NOx) puhtaammiksi kaasuiksi (vesihöyryä ja harmitonta typpeä).

Tulossa: Megane Hatchback E-TECH Plug-in hybrid

Renault Megane E-TECH Plug-in hybridillä ajat niin kaupungissa kuin maantielläkin nauttien sekä polttomoottorin, että sähkön parhaista ominaisuuksista, kun auto ottaa kummastakin voimalinjasta parhaan hyödyn irti. Uusi Renault Megane E-ETCH Plug-in hybrid on vastuullisempi valinta sinulle, joka haluat saada hyödynnettyä sähköä, pienennettyä päästöjä, mutta pitää silti tutut polttomoottorin hyödyt. Pysy kuulolla!

 

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS

Uusi Renault Megane hatchback tarjoaa turvallisuutta paremman mielenrauhan puolesta

Uuden Meganen innovatiiviset teknologiat ovat koko ajan apunasi, jotta ajaminen olisi yksinkertaisempaa. Megane antaa matkoillesi mielenrauhan edistyksellisten ajoavustimien avulla. Kojelaudan digitaalimittaristo tai saatavilla oleva tuulilasin HUD-heijastusnäyttö tuovat kaiken tarvittavan tiedon ulottuvillesi.

Vireystilan valvonta

Vireystilan valvonta

Tämä ominaisuus analysoi ajotyyliäsi ratin liikkeitä seuraamalla ja varoittaa, jos havaitsee merkkejä väsymisestä. Ilmoitus näytössä ehdottaa sinua pitämään taukoa ajamisesta.

Kaistavaroitin ja kaista-avustin.Kaistavaroitin ja kaista-avustin

Uusi MEGANE varoittaa sinua ja korjaa ajolinjaa, jos auto suuntaa pois ajokaistaltaan ilman, että vilkkua käytetään.*

Moottoritie- ja ruuhka-avustin.Moottoritie- ja ruuhka-avustin

Tämä älykäs varustekokonaisuus yhdistää mukautuvan vakionopeudensäätimen Stop & Go -toiminnolla ja kaistakeskittimeen. Mukautuva vakionopeudensäädin säätelee auton nopeutta ja säilyttää turvallisen välimatkan edellä ajaviin ajoneuvoihin. Liikenneruuhkassa auto pysähtyy tarvittaessa ja voi lähteä jopa automaattisesti liikkeelle jälleen, kun liikenne edessä alkaa edetä. Lisäksi järjestelmä pyrkii pitämään auton oman ajokaistansa keskellä (kuljettajan on pidettävä kädet ohjauspyörällä). *

Etu- ja takaosan pysäköintitutkat, peruutuskamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustin.Etu- ja takaosan pysäköintitutkat, peruutuskamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustin

Järjestelmä informoi kuljettajaa ajoneuvon ja muun esineen/kohteen välisestä etäisyydestä.
Easy Park Assist -toiminon avulla pysäköit helpommin tiukkoihinkin paikkoihin ja halutessasi pysäköintiavustin hoitaa ohjausliikkeet puolestasi.*

Risteävän liikenteen varoitin peruutettaessaRisteävän liikenteen varoitin peruutettaessa

Varoitin tarkkailee takanasi ohi kulkevaa liikennettä ja varottaa, mikä olet parkkiruudusta peruuttaessa menossa suoraan toisen auton eteen.* 

Aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmäAktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijatunnistimella.
Uusi MEGANE suojelee sinua ja muita tiellä liikkujia. Auto varoittaa, jos edellä oleva ajoneuvo jarruttaa äkillisesti tai jalankulkija lähtee ylittämään tietä. Järjestelmä pystyy myös tekemään automaattisen hätäjarrutuksen.*

Nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella.Nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella

Autoon sijoitetun kameran avulla täysin uusi MEGANE välittää sinulle tiedon nopeusrajoituksesta ja auttaa sinua ajamaan rajoitusten mukaan.*

Katvealuevaroitin.Katvealuevaroitin

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa sivupeileihin sijoitetuilla merkkivaloilla, kun toinen ajoneuvo on takaviistossa vaikeasti havaittavissa.*

*Kaikki turvajärjestelmät ovat avustavia järjestelmiä ja vastuu ajamisesta on aina kuljettajalla. Varusteet ja ominaisuudet varustelutasosta riippuen joko vakio- tai lisävarusteita.