RENAULT CLIO

Enemmän kuin kaunis ja uudella perusrakenteella

Renault Clion viides sukupolvi jatkaa upealla tavalla vuonna 1990 alkanutta tarinaa. Vaikka uusimman Clion linjoissa on paljon tuttua, on nykyinen Clio kokonaan uusi. Täysin uusi perusrakenne muodostaa lähtökohdan, jolle on asennettu aiempaa tehokkaammat moottorit. Myös sisustuksen materiaalit ja varustelu on nostettu erittäin korkealle tasolle. Kotimaassaan Ranskassa Clio on autoilijoiden ylivoimainen suosikki, minkä lisäksi se on ollut vuodesta 2013 lähtien luokkansa ykkönen myös Euroopassa.

Renault Cliossa on Renault-Nissan Allianssin yhteinen CMF-B (Common Module Family) -perusrakenne, jonka ansiosta auton rakenne on aikaisempaan verrattuna lujempi ja jäykempi tarjoten paremmat ajo-ominaisuudet sekä mukavuuden. Ohjaus reagoi nopeasti ja pieni kääntöympyrä tekee auton käsittelystä helppoa. Melutasoa alentaa esimerkiksi tuulilasin ääntä eristävä kalvo sekä ovien ja ikkunoiden kaksoistiivisteet.

Renault haluaa ottaa ympäristön entistä paremmin huomioon, mikä tarkoittaa kulutuksen ja päästöjen alentamista. Yksi parhaista keinoista päästä tuohon tavoitteeseen on pudottaa auton painoa. Niinpä uusi Clio on 50 kiloa aiempaa kevyempi. Toimivat ilmanohjaimet, tarkasti suunnitellut korin muodot ja esimerkiksi tasainen pohja pienentävät ilmanvastusta, joka parantaa polttoainetaloutta ja alentaa päästöjä.


ULKOASU

Renault Clio viehättää heti ensi vilkaisulla voimakkaalla ja haluttavalla luonteellaan.

Aistilliset linjat, dynaaminen profiili, veistokselliset kyljet ja itsevarma olemus. Moderni ja kestävä tyyli näkyy kaikissa yksityiskohdissa, kuten C-kirjaimen muotoiset päiväajovalot, valojen toteutus LED-teknologialla, tyylikkäästi koriin sulautetut krominväriset koristeosat. Clion kompaktit ulkomitat (pituus 4,05 metriä, leveys 1,798 metriä) vain hämäävät, sillä tilaa on runsaasti niin matkustajille kuin heidän tavaroilleen.

VÄRIT

Värit

Glacier valkoinen (369) Perusväri

Platine harmaa (D69) Metalliväri

Iron sininen (RQH) Metalliväri

Etoilé musta (GNE) Metalliväri

Flamme punainen (NNP) Metalliväri

Valencia oranssi (EQB) Metalliväri

Schiste harmaa (KQG) Metalliväri

SISÄTILAT

Auton sisällä jokaisella yksityiskohdalla on merkitystä.

Uusi Clio on läpikäynyt suoranaisen vallankumouksen tarjoten nyt entistäkin korkeatasoisempia materiaaleja ja taidokkaampaa viimeistelyä. Huipputekninen kojelauta, mainiosti tukevat istuimet ja säädettävä Multi-Sense -järjestelmä tunnelmavalaistuksineen muodostavat kokonaisuuden, joka herättää aistisi eloon. Matkallasi tulevaisuuteen uuden Clion ratissa voit nauttia myös isosta 9,3-tuumaisesta kosketusnäytöstä, mukautettavasta mittaristosta sekä myös jopa sähköisestä seisontajarrusta.

Ylivoimainen laatu ja mainio ergonomia. Kuljettajakeskeinen ”Smart Cockpit” on erittäin moderni ja aaltomaisesti muotoiltu kojelauta lisää tilan tuntua. Korkeammissa varustetasoissa on 7-tuumainen digitaalinen mittaristo ja joko 7,0- tai 9,3-tuumainen kojelaudan keskelle sijoitettu kosketusnäyttö.

Kokonaisuus on tarkkaan harkittu, kuten kosketusnäytön alle sijoitetut pianon koskettimia tyylittelevät katkaisimet ja helppokäyttöiset ilmastointilaitteen säätimet. Ohjauspyörässä on aiempaa kompaktimpi turvatyyny, mikä auttaa ajajaa näkemään paremmin mittariston. Ohjauspyörän peukalotuet varmistavat paremman otteen ja taustavalaistut katkaisimet korostavat laatua.

Yksi tärkeimmistä auton varusteista ovat istuimet, joiden kehitystyöhön on paneuduttu Cliossa erityisen huolella. Pitkän istuinosan ansiosta reisitukea on tavallista enemmän ja samalla selkänoja antaa hyvän sivuttaistuen. Etuistuinten takaosa on muotoiltu niin, että takana on runsaasti polvitilaa. Ohuet pääntuet parantavat näkyvyyttä taakse ja lisäävät takapenkillä matkustavien tilan tuntua.

Tilaa niin matkustajille kuin heidän tavaroilleen. Tavaratila on peräti 391 litraa ja on muodoltaan erittäin järkevä ja samaa luokkaa kuin pykälää suuremmissa autoissa. Kun takaistuin ei ole käytössä, tavaratilan voi kasvattaa 1,091 kuutiometrin kokoiseksi.

EASY LINK JA MULTI SENSE

Huipputeknisen kojelaudan ytimessä sykkivä Easy Link -järjestelmä tarjoaa luokkansa suurimman, jopa 9,3-tuumaisen, kosketusnäytön, jonka sisältö on laajalti muokattavissa.  Multi-Sense -järjestelmän avulla kuljettaja voi säätää muun muassa moottorin toimintaa, ohjausta, tunnelmavalaistusta ja näyttöjen sisältöä. Ajotiloja on kolme: Eco, Sport ja MySense. Ensimmäisessä painotetaan taloudellisuutta ja Sportissa luonnollisesti urheilullisuutta. MySense-tilassa säädöt voi tehdä oman mielen mukaisiksi.

Verkotu koko maailman kanssa

Kun olet istahtanut autoosi, Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -järjestelmien tuella varustettu Easy Link -järjestelmä tarjoaa käyttöösi hallintamahdollisuuden älypuhelimesi multimediasisältöön. Autoon integroitu navigointijärjestelmä kertoo sinulle koko ajan monipuolista tietoa liikenteestä: mahdolliset ruuhkat tai vaaranpaikat tai vaikkapa huoltoasemien sijainnit matkasi varrella. Käytössäsi on myös nopea ja helppo Googlen osoitehaku. Tarvitset vain muutaman avainsanan löytääksesi määränpäähäsi – sinun ei tarvitse tietää kohteen tarkkaa osoitetta. Automaattisen päivitystoiminnon ansiosta järjestelmäsi ja TomTom-kartta-aineisto päivittyvät automaattisesti uusimpaan versioon. Kaiken tämän lisäksi voit ladata matkapuhelimesi uudessa Cliossa langattomasti ollaksesi jatkuvasti yhteydessä koko maailmaan. *

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

Mukavaa ja miellyttävää ajoa

 

Renault Clion edistyksellisestä moottorivalikoimasta löydät sopivan juuri sinun käyttöösi TCe 90 -turbomoottori manuaalina tai automaattina sekä nykyaikainen täyshybridi E-Tech ainutlaatuisella ja älykkäällä monitilavaihteistolla.

TCe 90 – Ajomukavuutta ja taloudellisuutta tehokkaalla turbomoottorilla.  Renault Cliossa on tehokas ja taloudellinen TCe 90 -moottori. Modernissa kolmesylinterisessä moottorissa on muun muassa imuventtiilien ajoituksen ja avautumisen säätö sekä osittain sylinterikanteen integroitu pakosarja. Moottori kehittää 67 kilowattia 91 hv tehoa ja 160 Nm vääntöä. TCe 90 -moottori on saatavilla manuaalivaihteistolla ja mukavalla X-Tronic automaattivaihteistolla. Tämän portaattoman CVT-automaattivaihteiston ansiosta auto valitsee aina sopivimman vaihteen kuhunkin ajotilanteeseen, eikä kuljettajan tarvitse kuin nauttia ajamisesta.

Clio E-Tech hybriditekniikka on ainutlaatuinen yhdistelmä nykyaikaista ajomukavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. E-Tech hybridissä on uuden sukupolven vapaasti hengittävä bensiinimoottori ja sen yhteydessä kaksi sähkömoottoria. E-Tech moottorin monitilavaihteisto on yksinkertaisesti nerokas. Älykäs vaihteisto valitsee täysin automaattisesti sopivan ajotilan kuhunkin ajotilanteeseen yhdistäen hybridivoimalinjan moottorin ja sähkömoottorien parhaat ominaisuudet saumattomasti toimivaksi kokonaisuudeksi. E-Tech on samaan aikaan poikkeuksellisen taloudellinen, mukava ja suorituskykyinen. Tämä täytyy kokea, joten tervetuloa koeajolle!

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS

Vakiona turvallisuus ja monipuolinen varustelu

Uudessa Cliossa on optimoidun korirakenteen lisäksi muun muassa kehitetty istuimia sekä suunniteltu turvavöiden kiristimet antamaan optimaalinen suoja kaiken kokoisille matkustajilla jokaisella istuinpaikalla. Kuljettajaa avustamassa on paljon Cliossa ennen näkemätöntä elektroniikkaa. Vakiovarusteena on nyt erittäin monipuolisesti toimiva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Se tunnistaa autojen lisäksi myös jalankulkijat ja pyöräilijät niin päivällä kuin yöllä. Turvallisuutta lisäävät myös etäisyysvaroitin, kaista-avustin ja onnettomuuden kaikesta huolimatta tapahduttua hätäpuhelujärjestelmä eCall.

Vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin
Aseta haluamasi nopeus tai maksiminopeus, jota et halua ylittää. Ohjauspyörään sijoitetuilla käyttökytkimillä nopeuden asettaminen sujuu hetkessä.
Renault LED Pure Vision
Uusi Clio on varustettu tehokkailla kokonaan LED-teknologialla toteutetuilla Pure Vision -ajovaloilla. Valojärjestelmään kuuluu myös kaukovaloautomatiikka, joka kytkee kaukovalot päälle aina tilanteen salliessa näkyvyyden maksimoimiseksi. Mikä parasta, uudessa Cliossa täys-LED-etuvalot ovat vakiovaruste!
Handsfree -pysäköintiavustin
Irrota kädet ohjauspyörästä ja anna uuden Cliosi hoitaa pysäköimisen nopeasti ja tarkasti. Easy Park Assist -toiminnon avulla pysäköinti sujuu kätevästi niin tasku-, rivi- kuin vinoparkkiinkin. Jopa pysäköinti on helpompaa uudella Cliolla!
360 asteen kamera
Uuteen Clioon on saatavilla kamerajärjestelmä, jossa jopa neljän kameran kuvat yhdistetään antamaan kuljettajalle kattava 360-asteen kuva auton ympäristöstä. Se auttaa sinua ajamaan turvallisesti ja suojaamaan uuden Clion vastustamatonta tyyliä.
Moottoritie- ja ruuhka-avustin
Luokassaan ainutlaatuinen varuste auttaa uutta Clioa pysyttelemään ajokaistan keskellä sekä säätämään ajonopeutta muun liikenteen mukaan aina pysähdyksiin asti. Tämän toiminnon avulla matkasi sujuu stressittömämmin niin moottoritiellä kuin hitaasti matelevissa ruuhkajonoissa.
Automaattinen hätäjarrutus
Uusi Clio tuo mielenrauhaa, sillä se tarkkailee jatkuvasti tietä vaarojen varalta. Jos edellä ajava ajoneuvo hidastaa äkillisesti tai jalankulkija lähtee ylittämään tietä varomattomasti, järjestelmä huomauttaa asiasta ja tekee tarvittaessa hätäjarrutuksen.
Kaista-avustin
Ennakointi on parasta turvallisuutta. Uusi Clio osaa varoittaa sinua uhkaavasta omalta kaistalta poistumisesta ja jopa avustaa aktiivisesti auton pitämiseksi kaistalla.
Liikennemerkkien tunnistus
Uusi Clio kertoo kojelaudan näyttöruudulla nopeusrajoituksen hyödyntämällä liikennemerkit lukevaa ja tunnistavaa kameraa sekä navigointilaitteiston nopeusrajoitustietoa.
Katvealuevaroitin
Toisen ajoneuvon saapuessa takaviistossa olevaan “sokeaan kulmaan” uusi Clio varoittaa sinua sytyttämällä sivupeilin kehyksessä olevan varoitusvalon.
Kaikki turvajärjestelmät ovat avustavia järjestelmiä ja vastuu ajamisesta on aina kuljettajalla. Järjestelmät ovat vakio- tai lisävarusteita varustelutasosta riippuen.