Täysin uusi Renault CLIO – enemmän kuin kaunis.

Renault Clion viides sukupolvi jatkaa upealla tavalla vuonna 1990 alkanutta tarinaa. Vaikka uutuuden linjoissa on paljon tuttua, Clio on kokonaan uusi. Täysin uusi perusrakenne muodostaa lähtökohdan, jolle on asennettu aiempaa tehokkaammat moottorit. Sisustuksen materiaalit ja varustelu on nostettu paljon korkeammalle tasolle kuin ennen.

 


Uusi Renault Clio kokoluokkansa turvallisin auto.

Euro NCAP on luokitellut vuoden 2019 törmäystesteissä parhaiten pärjänneet autot ja Renault Clio yhdessä Audi A1:n kanssa on nimetty SUPERMINI-luokassa parhaimmiksi. Renaultin myyntimenestys CLIO testattiin vuoden 2019 puolessa välissä ja silloin saavutti parhaimmat tulokset kokoluokasta riippumatta.

 


Tutustu Renault Clio kampanjaan

Lue valtion romutuspalkkiosta

 

Lähes kolmenkymmenen vuoden kokemuksella
Vuodesta 1990 alkaen on myyty jo yli 15 miljoonaa Renault Clioa ja vuodesta 2012 sen rekisteröinnit ovat lisääntyneet koko ajan. Kotimaassaan Ranskassa Clio on autoilijoiden ylivoimainen suosikki, minkä lisäksi se on ollut vuodesta 2013 lähtien luokkansa ykkönen myös Euroopassa.

Aivan uusi perusrakenne
Renault-Nissan Allianssi ottaa käyttöön CMF-B (Common Module Family) -perusrakenteen ensimmäiseksi uudessa Cliossa. Sitä on kehitetty viiden vuoden ajan ja edelliseen Clioon verrattuna 85 prosenttia osista on uusia.

Renault haluaa ottaa ympäristön entistä paremmin huomioon, mikä tarkoittaa kulutuksen ja päästöjen alentamista. Yksi parhaista keinoista päästä tuohon tavoitteeseen on pudottaa auton painoa. Niinpä uusi Clio on 50 kiloa aiempaa kevyempi. Toimivat ilmanohjaimet, tarkasti suunnitellut korin muodot ja esimerkiksi tasainen pohja pienentävät ilmanvastusta, joka parantaa polttoainetaloutta ja alentaa päästöjä.

Perusrakenne on myös aiempaa lujempi ja jäykempi, millä parannetaan ajo-ominaisuuksia ja mukavuutta. Muutoksia on tehty muun muassa ohjaukseen joka on aiempaa nopeampi ja samalla kääntöympyrää on pienennetty. Mukavuutta on lisätty optimoimalla joustovaroja ja alentamalla melutasoa tuulilasin ääntä eristävällä kalvolla, ovien ja ikkunoiden kaksoistiivisteillä ja monella muulla tavalla.

ULKOASU


Aistilliset linjat, dynaaminen profiili, veistokselliset kyljet ja itsevarma olemus. Uusi CLIO viehättää heti ensi vilkaisulla voimakkaalla ja haluttavalla luonteellaan. Moderni mutta kestävä ja ajaton tyyli näkyy kaikissa yksityiskohdissa: C-kirjaimen muotoiset päiväajovalot, valojen toteutus LED-teknologialla, tyylikkäästi koriin sulautetut krominväriset koristeosat, piilotetut takaovien kahvat ja uusi Valencia Orange -ulkoväri.

 

VÄRIT, VERHOILUT JA VANTEET


3D-kuvien sisältö on tarkoitettu vain viitteellisiksi apuvälineiksi korivärin, vanteiden ja istuinverhoilujen vertailuihin. Kuvien sisältö ja varusteet eivät vastaa todellisia varustelutasoja. Tarkista tietojen oikeellisuus myyjältä. Teknisistä syistä kuvien värimaailma ei vastaa todellisuutta. Renault pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.

SISÄTILAT


Auton sisällä jokaisella yksityiskohdalla on merkitystä. Uusi CLIO on läpikäynyt suoranaisen vallankumouksen tarjoten nyt entistäkin korkeatasoisempia materiaaleja ja taidokkaampaa viimeistelyä. Huipputekninen kojelauta, mainiosti tukevat istuimet ja säädettävä MULTI-SENSE-järjestelmä tunnelmavalaistuksineen muodostavat kokonaisuuden, joka herättää aistisi eloon. Matkallasi tulevaisuuteen uuden CLIOn ratissa voit nauttia myös isosta 9,3-tuumaisesta kosketusnäytöstä, mukautettavasta mittaristosta sekä sähköisestä käsijarrusta.

Uudella Cliolla uudet tilat

Renaultin suunnittelijat ovat tehneet taitavaa työtä, sillä 4,05 metrin pituinen ja 1,798 metrin levyinen kori on hivenen (12 mm) lyhyempi kuin ennen. Korkeutta on 1,44 metriä eli kori on matalampi, millä on alennettu ilmanvastusta. Pienemmistä ulkomitoista huolimatta tilaa on aiempaa enemmän niin matkustajille kuin heidän tavaroilleen. Tavaratila on peräti 391 litraa ja on muodoltaan erittäin järkevä ja samaa luokkaa kuin pykälää suuremmissa autoissa. Kun takaistuin ei ole käytössä, tavaratilan voi kasvattaa 1,091 kuutiometrin kokoiseksi.

Täydellinen älykäs ohjaamo

Hyppäyksen täysin uudelle tasolle aistii parhaiten Clion ohjaamossa. Clion sisustuksesta vastanneelle muotoilutiimille annettiin tavoitteiksi ylivoimainen laatu ja mainio ergonomia. Kuljettajakeskeinen ”Smart Cockpit” on erittäin moderni ja aaltomaisesti muotoiltu kojelauta lisää tilan tuntua. Paremmissa varustetasoissa tulee 7-tuumainen digitaalinen mittaristo ja joko 7,0- tai 9,3-tuumainen kojelaudan keskelle sijoitettu kosketusnäyttö.

Kokonaisuus on tarkkaan harkittu, kuten kosketusnäytön alle sijoitetut pianon koskettimia tyylittelevät katkaisimet ja helppokäyttöiset ilmastointilaitteen säätimet. Ohjauspyörässä on aiempaa pienempikokoinen turvatyyny, mikä auttaa ajajaa näkemään paremmin mittariston. Ohjauspyörän peukalotuet varmistavat paremman otteen ja taustavalaistut katkaisimet korostavat laatua.

Yksi tärkeimmistä auton varusteista ovat istuimet, joiden kehitystyöhön paneuduttiin uudessa Cliossa erityisellä huolella. Niinpä ne ovat nyt samaa luokkaa kuin paljon suuremmissa ja ylellisemmissä autoissa. Pitkän istuinosan ansiosta reisitukea on tavallista enemmän ja samalla selkänoja antaa hyvän sivuttaistuen. Etuistuinten takaosa on muotoiltu niin, että takana on runsaasti polvitilaa. Uudet ohuemmat pääntuet parantavat näkyvyyttä taakse ja lisäävät takapenkillä matkustavien tilan tuntua.

Verkotu koko maailman kanssa

Kojelaudan ytimessä sykkivä EASY LINK -järjestelmä tarjoaa luokkansa suurimman näytön, joka on laajalti muokattavissa. Kun olet istahtanut autoosi, Android Auto™- ja Apple CarPlay -järjestelmien tuella varustettu EASY LINK -järjestelmä tarjoaa käyttöösi hallintamahdollisuuden älypuhelimesi multimedisältöön. Autoon integroitu navigointijärjestelmä kertoo sinulle koko ajan monipuolista tietoa liikenteestä: mahdolliset ruuhkat tai vaaranpaikat tai vaikkapa huoltoasemien sijainnit matkasi varrella. Käytössäsi on myös nopea ja helppo Googlen osoitehaku. Tarvitset vain muutaman avainsanan löytääksesi määränpäähäsi – sinun ei tarvitse tietää kohteen tarkkaa osoitetta. Automaattisen päivitystoiminnon ansiosta järjestelmäsi ja TomTom-kartta-aineisto päivittyvät automaattisesti uusimpaan versioon. Kaiken tämän lisäksi voit ladata matkapuhelimesi uudessa CLIOssa langattomasti ollaksesi jatkuvasti yhteydessä koko maailmaan. *

* Internetyhteyden vaatimat toiminnot tarvitsevat maksullisen palvelun tilaamisen koeajan päätyttyä. Sovelluksien ja palveluiden valikoima, niiden kieli ja alueellinen tuki vaihtelevat maakohtaisesti. Automaattisen päivitystoiminnon lisäksi joissakin tapauksissa muut päivityskeinot voivat olla tarpeellisia. Älypuhelimen peilaukseen Apple CarPlay™ ja Android Auto™ -tuki. Toiminnot vaativat yhteensopivan puhelinmallin. Toiminnassa maa-, kieli- ja puhelinkohtaisia rajoituksia. Android Auto™ tarvitsee sovelluksen, jota ei ole toistaiseksi saatavilla Google Play -sovelluskaupasta Suomessa. Apple CarPlay™ ja Android Auto™ käyttävät matkapuhelimen datasiirtoa.
Android Auto™ on Google Inc:n tavaramerkki.
Apple CarPlay on Apple Inc:n tavaramerkki.¨

 

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS


Vakiona viiden tähden turvallisuus ja monipuolinen varustelu

Täysin uusi Clio sai Renaultin perinteiden mukaisesti parhaan mahdollisen viiden tähden arvosanan Euro NCAP:n turvallisuustestissä. Uusi Clio oli 22. huipputuloksen saavuttanut Renault-malli. Perustana mainiolle suoritukselle oli uusi CMF-B-perusrakenne. Optimoidun korirakenteen lisäksi on muun muassa kehitetty istuimia sekä suunniteltu turvavöiden kiristimet antamaan optimaalinen suoja kaiken kokoisille matkustajilla jokaisella istuinpaikalla.

Kuljettajaa avustamassa on paljon Cliossa ennen näkemätöntä elektroniikkaa. Vakiovarusteena on nyt ensimmäistä kertaa Renault-mallistossa erittäin monipuolisesti toimiva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Se tunnistaa autojen lisäksi myös jalankulkijat ja pyöräilijät niin päivällä kuin yöllä. Turvallisuutta lisäävät myös etäisyysvaroitin, kaista-avustin ja onnettomuuden kaikesta huolimatta tapahduttua hätäpuhelujärjestelmä eCall.

Renault EASY DRIVE

Uuden CLIOn innovatiiviset teknologiat ovat koko ajan apunasi, jotta ajaminen olisi yksinkertaisempaa.

Vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin
Aseta haluamasi nopeus tai maksiminopeus, jota et halua ylittää. Ohjauspyörään sijoitetuilla käyttökytkimillä nopeuden asettaminen sujuu hetkessä.
Renault LED Pure Vision
Uusi CLIO on varustettu tehokkailla kokonaan LED-teknologialla toteutetuilla Pure Vision -ajovaloilla. Valojärjestelmään kuuluu myös kaukovaloautomatiikka, joka kytkee kaukovalot päälle aina tilanteen salliessa näkyvyyden maksimoimiseksi. Mikä parasta, uudessa Cliossa täys-LED-etuvalot ovat vakiovaruste!
Handsfree -pysäköintiavustin
Irrota kädet ohjauspyörästä ja anna uuden CLIOsi hoitaa pysäköimisen nopeasti ja tarkasti. Easy Park Assist -toiminnon avulla pysäköinti sujuu kätevästi niin tasku-, rivi- kuin vinoparkkiinkin. Jopa pysäköinti on helpompaa uudella CLIOlla!
360 asteen kamera
Uuteen CLIOon on saatavilla kamerajärjestelmä, jossa jopa neljän kameran kuvat yhdistetään antamaan kuljettajalle kattava 360-asteen kuva auton ympäristöstä. Se auttaa sinua ajamaan turvallisesti ja suojaamaan uuden CLIOn vastustamatonta tyyliä.
Moottoritie- ja ruuhka-avustin
Luokassaan ainutlaatuinen varuste auttaa uutta CLIOa pysyttelemään ajokaistan keskellä sekä säätämään ajonopeutta muun liikenteen mukaan aina pysähdyksiin asti. Tämän toiminnon avulla matkasi sujuu stressittömämmin niin moottoritiellä kuin hitaasti matelevissa ruuhkajonoissa.
Varusteet ja ominaisuudet varustelutasosta riippuen joko vakio- tai lisävarusteita. Osa toiminnoista tulee saataville myöhemmin.

 

Täysipainoista turvallisuutta

Uusi CLIO käyttää huippumodernia tekniikkaa varmistaakseen kaikkien autossa  matkustavien  turvallisuuden.

Automaattinen hätäjarrutus
Uusi CLIO tuo mielenrauhaa, sillä se tarkkailee jatkuvasti tietä vaarojen varalta. Jos edellä ajava ajoneuvo hidastaa äkillisesti tai jalankulkija lähtee ylittämään tietä varomattomasti, järjestelmä huomauttaa asiasta ja tekee tarvittaessa hätäjarrutuksen.
Kaista-avustin
Ennakointi on parasta turvallisuutta. Uusi CLIO osaa varoittaa sinua uhkaavasta omalta kaistalta poistumisesta ja jopa avustaa aktiivisesti auton pitämiseksi kaistalla.
Liikennemerkkien tunnistus
Uusi CLIO kertoo kojelaudan näyttöruudulla nopeusrajoituksen hyödyntämällä liikennemerkit lukevaa ja tunnistavaa kameraa sekä navigointilaitteiston nopeusrajoitustietoa.
Katvealuevaroitin
Toisen ajoneuvon saapuessa takaviistossa olevaan “sokeaan kulmaan” uusi CLIO varoittaa sinua sytyttämällä sivupeilin kehyksessä olevan varoitusvalon.
Kaikki turvajärjestelmät ovat avustavia järjestelmiä ja vastuu ajamisesta on aina kuljettajalla. Järjestelmät ovat vakio- tai lisävarusteita varustelutasosta riippuen.

 

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT


Mukavaa ja miellyttävää ajoa

Uuteen CLIOon on valittavissa kolme eri bensiinimoottoria; perusmallin vapaasti hengittävä SCe 75 -moottori, uusi TCe 100 -turbomoottori sekä tehokkaimpana vaihtoehtona TCe 130 -turbomoottori.

TCe 100 – Ajomukavuutta ja taloudellisuutta tehokkaalla turbomoottorilla

Uudessa Renault Cliossa on tehokas TCe 100 -moottori. Modernissa kolmesylinterisessä moottorissa on muun muassa imuventtiilien ajoituksen ja avautumisen säätö sekä osittain sylinterikanteen integroitu pakosarja.

Uusi moottori kehittää 74 kilowattia (100 hv) tehoa ja 160 Nm vääntöä. Samalla kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat alentuneet. Kasvanut teho ja vääntömomentti parantavat lisäksi suorituskykyä. Ensimmäisessä vaiheessa Clio TCe 100 tulee myyntiin käsivalintaisella vaihteistolla ja myöhemmin sen rinnalle tulee uusimman sukupolven X-Tronic automaattivaihteisto.

TCe 130 – Maksimaalista ajonautintoa

Valitsemalla uuden 1,3 litraisen TCe 130 -moottorin 7-portaisella EDC-automaattivaihteistolla ja ohjauspylvääseen sijoitetuilla vaihteenvalitsimilla saat käyttöösi erinomaisen suorituskyvyn kohtuullisella kulutuksella. Tunnokkaan alustan sekä tarkan ja täsmällisen ohjauksen ansiosta tututkaan tiet eivät enää ole tylsiä.

SCe 75 – Taloudellinen hankkia ja käyttää

Vapaastihengittävä 1-litrainen kolmesylinterinen on oivallinen valinta niille, jotka arvostavat edullista vaihtoehtoa. 75 hevosvoimaa ja 95 Nm vääntöä tarjoava moottori yhdistettynä 5-portaiseen manuaalivaihteistoon kuljettaa uutta Clioa näppärästi erityisesti kaupunkiajossa. Tämä moottori tulee tarjolle uuteen Clioon Life-varustetasolla myöhemmin.

Tulossa: Clio E-TECH hybridi

Cliossa on tuotu koko sen lähes 30 vuoden historian ajan edistyksellistä tekniikkaa kaikkien ostajien saataville. Nyt Renault kasvattaa Clion valikoimaa erittäin mielenkiintoisella hybridillä, jossa on Renaultin kehittämä ja patentoima edistyksellinen, taloudellinen hybridi, E-TECH-voimalinja. Siinä uusi 1,6-litrainen bensiinimoottori on yhdistetty kahteen sähkömoottoriin, innovatiiviseen vaihteistoon ja energiasisällöltään 1,2 kWh ajoakkuun. Auto lähtee E-TECHillä varustettuna liikkeelle vaivattomasti sähköllä ja tehokkaan jarrutusenergian talteenoton ansiosta kaupungissa voi ajaa jopa 80 prosenttisesti sähköllä. Tuloksena on kulutuksen putoaminen noin 40 prosentilla tavalliseen polttomoottoriseen autoon verrattuna. Clio E-Tech Hybridi saapuu Suomeen tämän hetken tiedon mukaan kesän 2020 loppuun mennessä/syksyn alussa.

LASKE TÄSTÄ RAHOITUSLASKURILLA KUUKAUSIERÄSI ›