RENAULT CAPTUR

Rakkaudesta mukavaan autoiluun

Renault Captur on vallankumouksellinen auto, joka vie hyvänolon tunteen täysin uudelle asteelle. Uudelle edistykselliselle perusrakenteelle suunniteltu Renault Captur nousee luokkansa huipulle – eikä suotta. Korin muotoilu viehättää silmää crossover-tyylisellä ulkonäöllään ja sisustusta on suunniteltu ennakkoluulottomasti. Auto ja sen tilat ovat kasvaneet huomattavasti ja modernit ja tehokkaat moottorit antavat aiempaa paremman suorituskyvyn ja taloudellisuuden. Capturin uusi kehitysversio 1,3 litraisesta turbomoottorista on saanut 12V mild hybrid -tekniikan.

Uuden Capturin toisen sukupolven vetovoima lisääntyy entisestään, kun lataushybridin rinnalle saapuu myös täyshybrid. Renault Captur hybrideissä on moderni 1,6-litrainen bensiinimoottori, kaksi sähkömoottoria ja älykäs automaattinen monitilavaihteisto. Oli kyseessä kumpi tahansa hybridvaihtoehto niin liikkeelle lähdetään aina sähköllä. Plug-in lataushybridillä ajat hyvissä olosuhteissa sähköllä jopa 50 km, kaupungissa jopa 63 km. Latausaika 3–6 h latauspisteestä riippuen.

Captur on luokkansa eniten myyty automalli kotimaansa Ranskan lisäksi koko Euroopassa. Menestyäkseen tässä luokassa auton on täytettävä asiakkaan monipuoliset odotukset. Captur on paitsi kaunis myös käytännöllinen: kasvanutta säilytystilaa on niin retkeilijän kuin urbaanin seikkailijan varusteille ja vakiovarusteita autossa on runsaasti. Saatavissa olevat sisätilan valaistukset ja puhelimen lataustaso sekä liikuteltava takapenkki vakiona ovat esimerkkejä Capturin erinomaisuudesta mukavaan autoiluun.

Ajomukavuus, laadukas viimeistely ja uusi teknologia vakuuttavat sinutkin. Tilava matkustamo, jossa on pehmeät materiaaliratkaisut ja laadukas viimeistely vie hyvänolon tunteen täysin uudelle asteelle. Alustarakenne on suunniteltu täysin uudestaan, jonka myötä ajettavuus on erittäin miellyttävää ja matkustusmukavuus viimeistellään ensiluokkaisella iskunvaimennuksella. Korkeasta maavarasta huolimatta jyrkemmät mutkatkin taittuvat ilman ylimääräistä kallistelua. Täys-LED Pure Vision -etuvalot ja C:n muotoiset LED-päiväajovalot antavat viimeisen silauksen Renault Capturin koetulle laadulle.


ULKOASU

Sporttisen Capturin ulkoasu miellyttää silmää

Täys-LED Pure Vision -etuvalot ja C:n muotoiset LED-päiväajovalot ovat tunnistettava osa uuden Capturin tyyliä ja osoitus käytetyn teknologian laadusta.

Veistokselliset kyljet, atleettinen, raamikas runko ja pyöräkaaret, puskureiden koristelevyt edessä ja takana, kattokaiteet, kookas etusäleikkö ja näyttävät kromikoristeet. Renault Captur vakuuttaa crossover-tyylisellä ulkonäöllään.

Täys-LED Pure Vision -etuvalot ja C:n muotoiset LED-päiväajovalot ovat tunnistettava osa Renault Capturin tyyliä ja osoitus käytetyn teknologian laadusta. Kompaktien katumaastureiden luokassa Capturin ulkoasu miellyttää silmää sulavilla, mutta crossovereiden tapaan rouheilla linjoilla. Sinulla on mahdollisuus yksilöidä auto kaksiväriseksi kymmenen korin värin ja kontrastina mustan (mustassa autossa myös harmaan) katon värin avulla.

VÄRIT

Kaksivärinen

Yksivärinen

Nacré valkoinen mustalla katolla (XUI)

Flamme punainen mustalla katolla (XPA)

Highland harmaa mustalla katolla (YPE)

Cassiopée harmaa mustalla katolla (XNK)

Étoile musta Highland harmaalla katolla (YNW)

Fumeé sininen mustalla katolla (XPE)

Iron sininen mustalla katolla (YNM)

Nacré valkoinen (helmiäisvalkoinen) (QNC)

Flamme punainen (NNP)

Highland harmaa (KQA)

Cassiopée harmaa (KNG)

Étoile musta (GNE)

Fumeé sininen (RPE) perusväri

Iron sininen (RQH)


SISÄTILAT

Capturin vallankumoukselliset sisätilat toivottavat sinut tervetulleeksi 

Auton sisätilat toivottavat sinut tervetulleeksi muun muassa pehmeillä materiaaliratkaisuilla ja laadukkaalla viimeistelyllä. Renault Captur on vallankumouksellinen auto, joka vie hyvänolon tunteen täysin uudelle asteelle. Esimerkiksi vakiovarusteiset lämmitetyt, sähkötoimiset ja LED-vilkuilla varustetut sivupeilit, ECO-ajotila, sähkötoimiset etu- ja takaikkunat, Bluetooth-yhteys, USB- ja AUX-liitännät ja hätäpuhelujärjestelmä eCall  tuovat lisäarvoa arkeesi.

Pysäköintiä helpottaa takapysäköintitutka ZEN -varustetasosta alkaen ja älyavainkortti lähestymis- ja kävele pois -teknologialla. Intens -varustelutasolle sinua seuraavat muun muassa etupysäköintitutka, peruutuskamera ja lämmitettävä ohjauspyörä. Jos nämä olivat esimakua vakiovarusteista, tutustuthan upeisiin lisävarusteisiin, kuten Easy Link 9,3″ näytöllä ja haineväantennilla. Mainitsemisen ansaitsee ehdottomasti myös ajoa avustavat järjestelmät eli moottoritie- ja ruuhka-avustin, joka sisältää mukautuvan vakionopeudensäätimen ja kaistakeskittimen.

Ohjaamossa käytetään uusinta teknologiaa. Huippunykyaikaisessa Smart Cockpit -kojelaudassa on multimediajärjestelmä jopa 9,3-tuumaisella kosketusnäytöllä, muokattava jopa 10,3-tuumainen digitaalimittaristo sekä saatavilla erityinen kelluva keskikonsoli futuristisella ja ergonomisesti sijoitetulla e-Shifter-vaihteenvalitsimella ja useilla älykkäillä säilytystiloilla.

Toisen sukupolven Captur on kasvanut ja on nyt huomattavasti aiempaa kookkaampi. Kasvaneiden mittojen ansiosta sisätilat ovat reilusti aiempaa suuremmat ja esimerkiksi takaistuimella on enemmän polvitilaa. Erityishuomion ansaitsee liikuteltava takapenkki (siirtovara 16 cm), jonka ansiosta saat enemmän polvitilaa ja halutessasi erityisen suuren tavaratilan. Tavaratila on takapenkin ollessa etuasennossa 536 litran kokoinen ja taka-asennossa peräti 713 litraa. E-Tech Plug-in hybridissä akusto vie vain hieman tilaa ja vastaavat luvut siinä on 397 litraa ja 557 litraa.

Jos kuljetettavana on erityisen pitkiä tai muuten isoja esineitä, voit tehdä niille tilaa taittamalla takaistuimen selkänojan alas. Tällä tavalla saat käyttöösi enimmillään mahtavan 1 275 litran kokoisen tavaratilan.

EASY LINK ja MULTI SENSE

Ajotila valinnan mukaan – EASY LINK ja MULTI SENSE

Renault CAPTUR tarjoaa ajokokemuksen, joka mukautuu toiveisiisi hetki hetkeltä. Voit muokata ajokokemustasi MULTI-SENSE-teknologialla, joka antaa mahdollisuuden muokata värillistä  värimaailmaa, ajotilavalintoja, sekä ilmastoinnin ja lämmityksen toimintatapaa ajotilanteen ja mielialan mukaan.

Uuden EASY LINK -multimediajärjestelmän ansiosta CAPTURin liitettävyys on yhtä edistyksellistä kuin helppokäyttöistäkin. Auton jopa 9,3-tuumainen kosketusnäyttö tukee sekä Android Auto™*- että Apple CarPlay™ -älylaitteiden sisällön peilaamista. 4G-yhteys antaa sinulle pääsyn moniin palveluihin, kuten automaattiseen hätäpuheluun onnettomuuden sattuessa, automaattisiin navigaatio- ja järjestelmäpäivityksiin sekä liikennetiedotteisiin, polttoaineen hintoihin lähialueilla ja Google Search -osoitehakuun. Voit muokata näyttöä omien mieltymystesi mukaan valitsemalla pienoissovelluksia – aivan kuten älypuhelimessasi. Maailma aukeaa eteesi suurella ja helppokäyttöisellä näytöllä. *

*Rajoitukset ja tiedot

* Internetyhteyden vaatimat toiminnot tarvitsevat maksullisen palvelun tilaamisen koeajan päätyttyä. Sovelluksien ja palveluiden valikoima, niiden kieli ja alueellinen tuki vaihtelevat maakohtaisesti. Automaattisen päivitystoiminnon lisäksi joissakin tapauksissa muut päivityskeinot voivat olla tarpeellisia. Älypuhelimen peilaukseen Apple CarPlay™ ja Android Auto™ -tuki. Toiminnot vaativat toimiakseen yhteensopivan puhelinmallin. Toiminnassa maa-, kieli- ja puhelinkohtaisia rajoituksia. Android-puhelimissa ominaisuus vaatii toimiakseen Android Auto™-sovelluksen. Android Auto™ ei ole toistaiseksi saatavilla Google Play -sovelluskaupasta Suomessa, mutta osasta uusista Android -puhelimista löytyy valmiina kyseinen sovellus. Apple CarPlay™ ja Android Auto™ käyttävät matkapuhelimen datasiirtoa.

Android Auto™ on Google Inc:n tavaramerkki.
Apple CarPlay on Apple Inc:n tavaramerkki.
Renault ei vastaa sovelluksien saatavuuksista ja yhteensopivuuskista eri puhelinmalleissa.

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

Uuden perusrakenteen myötä Capturissa on kokonaan uudet voimalinjat.

Malliston huipulla on ainutlaatuinen E-TECH Plug-in lataushybridi, jossa on kahden sähkömoottorin, vapaasti hengittävän bensiinimoottorin sekä älykkään automaattisen monitilavaihteiston yhdistelmä. Toinen E-Tech vaihtoehto on full hybrid, jolloin pääset nauttimaan sähköllä ajamisen riemusta ilman lataushaasteita. Bensiinimoottorit ovat tehokkaita turboahdettuja ja varustettuja Stop & Start -järjestelmällä. Capturin uusi kehitysversio 1,3 litraisesta turbomoottorista on saanut 12V mild hybrid -tekniikan ja EDC-automaattivaihteisto eli kaksoiskytkinvaihteisto on aina sen yhteydessä.

TCe 90 – Ajomukavuutta ja taloudellisuutta tehokkaalla turbomoottorilla.  Renault Capturissa on tehokas ja taloudellinen TCe 90 -moottori. Modernissa kolmesylinterisessä moottorissa on muun muassa imuventtiilien ajoituksen ja avautumisen säätö sekä osittain sylinterikanteen integroitu pakosarja. Moottori kehittää 67 kilowattia (91 hv) tehoa ja 160 Nm vääntöä.

TCe 140 mild hybrid – Polttoainetaloutta ja mukavuutta sähköllä piristettynä
TCe 140 moottori EDC-automaattivaihteiston yhteydessä sisältää uuden käynnistysmoottorin ja generaattorin yhdistelmän sekä erillisen 12V litiumioniakun. Järjestelmän ansiosta energian talteenotto hidastuksien aikana on tehokkaampaa ja järjestelmä voi avustaa moottoria polttoainetta eniten kuluttavissa tilanteissa kuten liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä. Järjestelmä laskee CO2-päästöjä ja polttoaineenkulutusta sekä tuo lisämukavuutta liikkeellelähtöihin.

CAPTUR E-TECH Plug-in hybrid, ulkoasu

E-Tech full hybrid – sähköllä ajon nautintoa ilman lataamista
Uudella itselataavalla full hybrid -moottorilla on saavutettu vertaansa vailla oleva ajokokemus. Hybriditeknologiaa hyödyntävä E-Tech-voimalinja yhdistää ajoakun, kaksi sähkömoottoria, perinteisen polttomoottorin ja älykkään automaattisen monitoimivaihteiston. E-Tech -järjestelmä käyttää jatkuvasti tehokkaasti regeneroivaa jarrutusta akun lataamiseen. Testiolosuhteissa kaupungissa ajettaessa jopa 80 prosenttia ajasta on mahdollista edetä sähköllä, mikä vähentää CO2-päästöjä ja polttoaineen kulutusta (jopa 40 % asti).

E-Tech plug-in hybrid – Osaamista ja tehokkuutta F1-maailmasta
E-Tech plug-in hybridissä eli lataushybridissä on moderni 1,6-litrainen bensiinimoottori, kaksi sähkömoottoria ja älykäs automaattinen monitilavaihteisto. Lähdet liikkeelle aina sähköllä ja ajat sillä jopa 50 km, kaupungissa jopa 63 km. Latausaika 3–6 h latauspisteestä riippuen

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS

Turvallisen ajokokemuksen varmistamiseksi uusi Captur on varustettu parhaalla mahdollisella teknologialla, joka viitoittaa tietä autonomiseen ajamiseen. Muun varustelun lisäksi turvallisuuskin on korkeammalla tasolla. Turvatyynyjen lisäksi autossa on ikkunaturvaverhot. Capturista löytyy myös muistutusjärjestelmä sekä etu että takapenkkien turvavöiden käytöstä. Turvallisuudentunnetta lisää hätäpuhelujärjestelmä eCall. Korkeatasoisen passiivisen turvallisuuden lisäksi Capturissa on iso määrä aktiiviseen turvallisuuteen vaikuttavia ajamisen apujärjestelmiä kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti sekä kaista-avustin, vakiona nämäkin kaikissa versioissa

Ominaisuuksia:

Mukautuva Stop & Go -vakionopeudensäädin (ACC)

Täysin uusi Captur säilyttää turvallisen välimatkan edellä kulkevaan ajoneuvoon. Liikenneruuhkassa auto pysähtyy tarvittaessa ja lähtee liikkeelle jälleen, kun liikenne edessä alkaa edetä.*

Kaikkiin suuntiin näkevä 360 asteen kamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustin

Panoraamanäkymänsä avulla 360-kamerajärjestelmä auttaa sinua pysäköimään tiukkoihinkin paikkoihin, ja halutessasi pysäköintiavustin hoitaa ohjausliikkeet puolestasi.*

Renault Pure Vision LED -valojärjestelmä kaukovaloautomatiikalla

Täysin uusi Captur on varustettu tehokkaalla Pure Vision LED -järjestelmällä, joka on toteutettu kokonaan LED-teknologialla. Järjestelmä vaihtaa automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun auto saapuu taajamaan tai lähestyy toista ajoneuvoa.*

Maantie- ja liikenneruuhka-avustin

Tämä älykäs varuste säätelee auton nopeutta ja säilyttää turvallisen välimatkan edellä ajaviin ajoneuvoihin. Nopeusalueella 0-160 km/h toimiva järjestelmä pyrkii pitämään lisäksi auton oman ajokaistansa keskellä. Avustimen ansiosta auto voi liikennetilanteen vaatiessa pysähtyä kokonaan ja jatkaa kolmen sekunnin kuluessa matkaa ilman, että kuljettajan täytyy lainkaan puuttua asiaan.*

Katvealuevaroitin

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa sivupeileihin sijoitetuilla merkkivaloilla, kun toinen ajoneuvo on takaviistossa vaikeasti havaittavissa.*

Kaistavaroitin ja kaista-avustin

Täysin uusi Captur varoittaa sinua ja korjaa ajolinjaa, jos auto suuntaa pois ajokaistaltaan ilman että vilkkua käytetään.*

Automaattinen hätäjarrutus

Täysin uusi Captur suojelee sinua ja muita tiellä liikkujia. Auto varoittaa, jos edellä ajoneuvo jarruttaa äkillisesti tai jalankulkija lähtee ylittämään tietä. Järjestelmä pystyy myös tekemään automaattisen hätäjarrutuksen.*

Nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella

Autoon sijoitetun kameran avulla täysin uusi Captur välittää sinulle tiedon nopeusrajoituksesta ja auttaa sinua ajamaan rajoitusten mukaan.*

*Auton varusteet ovat ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta.

MITAT

* Peilit taitettuina