RENAULT ZOE 100% ELECTRIC – SÄHKÖLLÄ JOKA PÄIVÄ

Tekniikan Maailman testivoittaja valloittaa!

Zoe, ulkoasu

Renault ZOE vakuuttaa toimintamatkallaan, latauksen helppoudella, tekniikallaan ja uudistetulla muotoilullaan! Renault ZOE on  Euroopan eniten myyty sähköauto. Nyt kolmannen sukupolven ZOE:lla pääsee entistä pidemmälle ja vaivattomammin. Ulkonäköä on hiottu ja sisustus on Renaultin nykytyyliin kokenut vallankumouksen. Mukavuus, varustelu ja yhdistettävyys ovat ZOE:ssa nyt aivan uudella tasolla. Näin ollen ZOE on loistava vaihtoehto kaikille perinteisille kaupunkiautoille tarjoten erittäin kilpailukykyiset käyttökustannukset. Yksityisautoilun lisäksi ZOE on loistava vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat vaikuttaa esimerkillään.


ULKOASU

Innovatiivinen ja korkealaatuinen teknologia

Helposti havaittava teknologia ja viehättävä muotoilu sivistyneellä viimeistelyllä tekevät kolmannen polven ZOE:sta yhden pidetyimmistä sähköautoista. Uudistetun rouheamman etuosan C:n muotoiset täys-LED-ajovalot, takaosan dynaamiset LED-suuntavilkut, dynaamiset LED-sumuvalot ja älyavainkortti lähestymis ja kävele pois -toiminnoilla ovat loistavia esimerkkejä autossa käytetystä ja saatavissa olevasta teknologiaosaamisesta.

Zoe, ulkoasu

Entistä kookkaampaan Renault-logoon yhtyvän veistoksellisen konepellin alle on saatavilla uusi ja tehokkaampi moottori, joka lisää ajamisen nautittavuutta. Esimerkkejä ZOE:n muista tyylikkäistä yksityiskohdista ovat valaistu latauspistoke logon alla, kromi-pinnoitetut yksityiskohdat ja korin väriset sivupeilit LED-suuntavilkuilla. Kaikki nämä yksityiskohdat ovat myös seikkoja, jotka myös lisäävät auton statusta ja pitävät arvoa yllä.

VÄRIT

Värit

Glacier valkoinen (369) perusväri

Quartz valkoinen (QNY) metalliväri

Highland harmaa (KQA) metalliväri

Titanium harmaa (KPN) metalliväri

Celadon sininen (RQT) metalliväri

Étoilé musta (GNE) metalliväri

Blueberry violetti (LNJ) metalliväri

Flamme punainen (NNP) metalliväri


SISÄTILAT

Sisätilat ja esimerkillisiä materiaalivalintoja

Renault ZOE:n matkustamossa on korkealaatuiset materiaalit, joiden kosketustuntuma on erittäin miellyttävä. Kodikas matkustamo määrittää uudet standardit mukavuudelle sisäverhoilullaan. Matkustamon suunnittelussa on myös panostettu erityisesti äänieristykseen. Kojelautaa on kehitetty uudenaikaisempaan ja helppokäyttöisempään suuntaan.

Zoe, digitaalinen mittaristo

ZOEssa on 10-tuumainen digitaalinen muokattavissa oleva mittaristo vakiovarusteena, Easy Link -multimediajärjestelmä 7- tai 9,3-tuumaisella kosketusnäytöllä. Kätevä energiansäästönäyttö 10-tuumaisessa digitaalimittaristossa auttaa
sinua seuraamaan ja hallitsemaan kulutusta ja jarrutuksissa tapahtuvaa energian talteenottoa. Autoon tervetulleeksi toivottavat uudistetut sisätilat tekevät ajamisen arjesta sujuvaa ja erittäin miellyttävää. Saatavilla oleva Bose® -audiojärjestelmä parennellulla äänierityksellä tekee osaltaan musiikin kuuntelusta uudenlaisen kokemuksen. Nyt saatavilla myös istuinverhoiluita kierrätetyistä materiaaleista.

ZOEn tavaratilat yllättävät tilavuudellaan ja mukaan mahtuu latausjohto ja isommankin porukan tavarat.

Zoe, Easy Link

EASY LINK JA PEILAUS

Kuuntele soittolistojasi, selaa suosikkisovelluksiasi ja soita puhelut turvallisesti. EASY LINK -multimediajärjestelmällä voit hallinnoida isompaa kokonaisuutta autosi näytöltä käsin. Auton jopa 9,3-tuumainen kosketusnäyttö tukee sekä Android Auto™*- että Apple CarPlay™ -älylaitteiden sisällön peilaamista. 4G-yhteys antaa sinulle pääsyn moniin palveluihin, kuten automaattiseen hätäpuheluun onnettomuuden sattuessa, automaattisiin navigaatio- ja järjestelmäpäivityksiin sekä liikennetiedotteisiin, polttoaineen hintoihin lähialueilla ja Google Search -osoitehakuun. Voit muokata näyttöä omien mieltymystesi mukaan valitsemalla pienoissovelluksia – aivan kuten älypuhelimessasi. Maailma aukeaa eteesi suurella ja helppokäyttöisellä näytöllä. *


MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

Pidempi toimintamatka Zoe sähköautolla

Rajat on tehty rikottavaksi. Suomeen ZOE:n tuonti aloitettiin auton toisen sukupolven myötä, kun ajoakun energiasisältö kasvoi aikasemmasta mallista 41 kilowattituntiin. Nyt kolmannen sukupolven uudessa ZOE:ssa on 52 kWh kokoinen akku, minkä ansiosta toimintamatka on WLTP-normin mukaan jopa 395 km. Huomattavaa on, että akun kasvaneesta energiasisällöstä huolimatta sen koko on ennallaan ja painoa on tullut vain parikymmentä kiloa lisää.

Moottoreina uudessa ZOE:ssa ovat vuonna 80 kilowatin tehoinen ja uusi 100 kilowatin tehoinen sähkömoottori, jotka ovat molemmat Renaultin suunnittelemia ja valmistamia. Väkevämmän uutuusmoottorin suurin vääntömomentti on 245 Nm. Uudella R135-moottorilla varustettuna ZOE kiihtyy nollasta sataan sähäkästi 9,5 sekunnissa ja 80 – 120 km/h kiihdytys sujuu yli kaksi sekuntia nopeammin kuin ennen.

Zoe, moottori

Sähköisen ajamisen nautinto ja sähkön hyödyntäminen

Ajamisesta on haluttu tehdä mahdollisimman helppoa. ZOE käynnistyy napin painalluksella ja nyt perinteisen vaihteenvalitsimen tilalla on kevyesti toimiva e-shifter. Se lähettää kuljettajan toiveet sähköisesti eteenpäin ja säästää yhdessä automaattisen käsijarrun kanssa tilaa keskikonsolissa.

Etenkin kaupungissa on iloa uudesta ajotilasta, B-modesta, joka tehostaa jarrutusta, kun jalka nostetaan kaasupolkimelta. Sen ansiosta ZOE:a voi ajaa lähes koko ajan yhdellä polkimella siirtämättä jalkaa jarrulle. Valinta tavallisen ajon (D-mode) ja uuden B-moden välillä tehdään e-shifterillä.


ENERGIAN TALTEENOTTO JA LATAUS

Helppoa, nopeaa ja monipuolista sähköauton lataamista

Uuden ZOE:n vakiovarusteena oleva 22 kW Type 2 Caméléon™ -laturi on markkinoiden monikäyttöisin. Lisäksi lisävarusteena saatavilla oleva 50 kW pikalaturi mahdollistaa nopean latauksen kaikilla latausasemilla. Voit ladata autoasi kotonasi tai matkanpäällä. Aja vaikka koko viikko yhdellä akun latauksella ja rauhallisin mielin. Kätevä energiansäästönäyttö 10-tuumaisessa digitaalimittaristossa auttaa sinua seuraamaan ja hallitsemaan kulutusta ja jarrutuksissa tapahtuvaa energian talteenottoa.

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS

Uudet ajoa avustavat järjestelmät tekevät ajosta mukavaa ja mielekästä.

Ominaisuudet:

Etu- ja takaosan pysäköintitutkat, peruutuskamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustinEtu- ja takaosan pysäköintitutkat, peruutuskamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustin

Järjestelmä informoi kuljettajaa ajoneuvon ja muun esineen/kohteen välisestä etäisyydestä.
Easy Park Assist -toiminon avulla pysäköit helpommin tiukkoihinkin paikkoihin ja halutessasi pysäköintiavustin hoitaa ohjausliikkeet puolestasi.*

Kaistavaroitin ja kaista-avustinKaistavaroitin ja kaista-avustin

Täysin uusi ZOE varoittaa sinua ja korjaa ajolinjaa, jos auto suuntaa pois ajokaistaltaan ilman että vilkkua käytetään.*

Renault Pure Vision LED -valojärjestelmä kaukovaloautomatiikallaRenault Pure Vision LED -valojärjestelmä kaukovaloautomatiikalla

Täysin uusi ZOE on varustettu tehokkaalla Pure Vision LED -järjestelmällä, joka on toteutettu kokonaan LED-teknologialla. Järjestelmä vaihtaa automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun auto saapuu taajamaan tai lähestyy toista ajoneuvoa.*

Sähköinen käsijarru ja Auto Hold -järjestelmäSähköinen käsijarru ja Auto Hold -järjestelmä

Sähköinen käsijarru aktivoi käsijarrun ja lopettaa aktivoinnin automaattisesti. Kaupungissa on iloa Auto-Hold-toiminnosta, joka pitää auton paikallaan, kun jalka nostetaan jarrulta aina siihen saakka kunnes painetaan uudelleen kaasupoljinta.

KatvealuevaroitinKatvealuevaroitin

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa sivupeileihin sijoitetuilla merkkivaloilla, kun toinen ajoneuvo on takaviistossa vaikeasti havaittavissa.*

Nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksellaNopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella

Autoon sijoitetun kameran avulla täysin uusi ZOE välittää sinulle tiedon nopeusrajoituksesta ja auttaa sinua ajamaan rajoitusten mukaan.*

*Auton varusteet ovat ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta.

Renault ZOE sai ansaitun jaetun ensimmäisen sijan Tekniikan Maailma toteuttamassa sähköautovertailusssa ”pienistä, mutta persoonallisista” sähköautoista.

Maantieajo: ”Zoe on todella suuntavakaa, mikä on yksi auton parhaita ominaisuuksia. Ajaminen on sopivan rentoa, ja kahdesta moottorivaihtoehdosta tehokkaammalla voimavarat riittävät vielä moottoritieajoonkin varsin hyvin.”

Kaupunkiajo: ”Zoella on helppo liikkua ahtaissa paikoissa, kuten parkkihalleissa, ja pysäköintiä on auttamassa hienosti toimiva pysäköintiautomatiikka.”

Artikkelin yhteenveto: ”Arvosanoissa päädyttiin lopulta Kian ja Renaultin tasapeliin. Kumman sinä ottaisit? Autoissa on eroja, mutta kun kaksikko edustaa hintahaarukan ääripäitä, niin valinta voikin olla helppo. Zoen kohdalla rahalle saa ainakin vertailumme perusteella enemmän vastinetta” -TM, Ragnar Mehisto (Katso lähde: Tästä)