RENAULT ESITTELEE – TWINGO LEGEND 100% ELECTRIC

17.11.2023

Renault esittelee modernin sähköisen kaupunkiauton inspiroituneena vuoden 1993 Renault Twingosta.   

Renault-konserni antoi toissapäivänä, 15. marraskuuta, maistiaisen tulevaisuuden liikkumisesta Capital Market Ampere -päivänsä yhteydessä. Yllättäen lavalle astui täysin uusi sähköinen kaupunkiauto, joka ammentaa muotoiluelementtejään vuoden 1993 Renault Twingosta.

Tämä uusi tulokas sähköautojen saralla esiteltiin Renault-konsernin ja Renaultin sähköautot valmistavan yrityksen Ampere’n toimitusjohtajan, Luca de Meon, toimesta.

Vain kahden vuoden päästä tulemme tutustumaan 100% sähköiseen Renault Twingo Legendiin, joka kunnioittaa alkuperäisen Twingon muotoilua vuodelta 1993. Kyseessä on kulttimalli, joka on löytänyt kotinsa yli 2,5 miljoonan auton omistajan luota. Auton tekniset juuret ovat samalla alustalla kuin aiemmin esiteltävät 100% sähköiset Renault 5 ja Renault 4 -mallit.

Luca de Meo paljasti myös, että auton energiankulutus tulee olemaan poikkeuksellisen pieni. 10 kWh/100 km alittaa selvästi nykyiset standardit, samalla kun auton koko elinkaaren hiilidioksidipäästöt ovat -75% verrattuna keskimääräiseen bensiiniautoon vuonna 2023.

Renault Twingo Legendin hinnaksi on suunniteltu noin 20 000 euroa, ja auton valmistus tapahtuu Euroopassa, tarkemmin sanottuna Ranskassa, ElectriCity-nimisessä tuotantolaitoksessa. Renaultilla on kyseisellä alueella neljä tehdasta, jotka keskittyvät tulevaisuuden sähköautojen valmistukseen.

Lue lisää Captital Market Day Amperen sisällöstä suoraan Group Renaultin tiedotteesta