Megane Sport Tourer Plug-in hybrid

RENAULT MEGANE SPORT TOURER E-TECH PLUG-IN HYBRID

MEGANEn lataushybridi asettaa omassa luokassaan uudet standardit taloudellisuudelle ja mukavuudelle

Renault MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybridillä ajat niin kaupungissa kuin maantielläkin nauttien sekä polttomoottorin, että sähkön parhaista ominaisuuksista, kun auto ottaa kummastakin voimalinjasta parhaan hyödyn irti. Uusi Renault MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybrid on vastuullisempi valinta sinulle, joka haluat saada hyödynnettyä sähköä, pienennettyä päästöjä, mutta pitää silti tutut polttomoottorin hyödyt.

Megane Sport Tourer Plug-in hybrid, ulkoasu

Renaultin suuren suosion saavuttanut malli sai uuden käyttövoiman. MEGANEn neljää sukupolvea on myyty kaikkiaan Euroopassa jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Nyt uudella Renault MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybridillä voit nauttia joustavasta ja tarpeesi täyttävästä sähköistetystä ajosta, rajoittamatta toimintamatkaa. Ajat lataushybridillä niin kaupungissa kuin maantielläkin nauttien sekä polttomoottorin, että sähkön parhaista ominaisuuksista, kun auto ottaa kummastakin voimalinjasta parhaan hyödyn irti. Uusi Renault MEGANE Sport Tourer E-ETCH Plug-in hybrid on vastuullisempi valinta sinulle, joka haluat saada hyödynnettyä sähköä, pienennettyä päästöjä, mutta pitää silti tutut polttomoottorin hyödyt.

Uuden Renault MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybridin ulkoasu on veistoksellinen ja sulavalinjainen. Sporttisen ulkoasun ilmettä korostavat E-TECH tunnukset ja sisällä jopa 10 tuuman muokattava digimittaristo. Tilattavissa Zen, Intens ja R.S. Line -varustelutasot.ULKOASU

Edustava ja sporttinen

Linjakkuus, huipputekninen kojelauta ja yksinkertaisesti elegantti hienostuneisuus ovat uuden Renault MEGANE Sport Tourerin identiteetti – myös hybridissä

Megane Sport Tourer Plug-in hybrid, ulkoasu

Ulkonäöltään ja sisustukseltaan MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybrid on lähes samanlainen kuin muut uudistuneet Meganet.  Renault MEGANE Sport Tourerin linjakkuus löytyy niin polttomoottoriversiosta, kuin hybridistäkin. Veistoksellisen patsaan lailla autossa korostuvat harmoniset muodot, kromikoristeltu etusäleikkö, tyylikkäät vanteet ja C:n muotoisten ajovalojen linja keulassa. Arvokasta ulkonäköä täydentää täys-LED Pure Vision sekä LED-takavalot dynaamisella vilkulla. Ulkoasun ilmettä korostavat E-TECH tunnukset. Huomattavin ero on latauspistokkeen luukku auton oikealla puolella samassa paikassa, missä vasemmalla puolella on polttoainetankin luukku.

VÄRIT

Värit

Glacier valkoinen (369) Perusväri

Nacre valkoinen (helmiäisvalkoinen) (QNC) Metallivär

Highland harmaa (KQA) Metalliväri

Flamme punainen (NNP) Metalliväri

Etoile musta (GNE) Metalliväri

Iron sininen (RQH) Metalliväri (ei Zen, ei Trophy)

Titanium harmaa (KPN) Metalliväri

Baltique harmaa (KQD) Metalliväri (ei R.S. Line, ei Trophy)


SISÄTILAT

Sopeutumiskykyä ja mukavuutta

Uusi MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybrid tekee matkasi aina yhtä mukavaksi, matkustat sitten yksin tai muiden kanssa. Matkustamo on erittäin miellyttävä ja sen viimeistelyyn on kiinnitetty erityistä huomiota. Ajokokemus on laadukas. Uuden Renault MEGANE E-TECH Plug-in hybridin sisätilat on suunniteltu myös takamatkustajien mukavuutta silmällä pitäen.

Megane Sport Tourer Plug-in hybrid, digitaalinen mittaristo

Ohjaamoon on tehty paljon parannuksia, jotka tekevät siitä erittäin modernin ja nostavat MEGANEn laatutason astetta korkeammalle. Kaikissa E-TECH Plug-in hybrideissä 10-tuumainen digitaalinen mittaristo ja 7- tai 9,3-tuumainen Easy Link -multimediajärjestelmän kosketusnäyttö. Verhoilumateriaalit ovat aiempaa korkeatasoisempia ja kuljettajaa avustavia edelleen kehitettyjä järjestelmiä on saatavana enemmän kuin ennen.

Voit myös hyödyntää hybridissä 447 litran kokoista tavaratilaa niin matkoilla, kuin arkenakin. Intens varustelutason Easy Fold -järjestelmän ansiosta voit taittaa takaistuimet kasaan yhdellä liikkeellä. Lisäksi etumatkustajan selkänojan voi taittaa eteen ja tämä muunneltavuus mahdollistaa jopa 2,7 metriä pitkien esineiden kuljettamisen autossa!

Megane Sport Tourer Plug-in hybrid, Easy Link

EASY LINK JA MULTISENSE

Renault MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybridin EASY LINK- multimediajärjestelmästä löytyvä MULTI SENSE -järjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden muokata autoasi vastaamaan mieltymyksiäsi. MULTI SENSE -järjestelmän avulla voit muokata tunnelmavalaistuksen väriä ja auton ominaisuuksia sopimaan mielialaasi. Voit valita kolmesta ajotilasta: Pure, My Sense ja Sport.

Pure-ajotilan saa päälle joko kosketusnäytöltä tai sen alla olevaa EV-nappia painamalla. Tässä ajotilassa liikutaan pelkästään sähköllä, joten ajotilan valinta vaatii ajoakun riittävän lataustilan. Paikallisesti päästötön liikkuminen sallii Mégane E-TECH Plug-in hybridillä ajon paikoissa, missä polttomoottoristen autojen käyttö on kielletty. My Sense -ajotila optimoi hybridin käyttöä niin, että auton käyttökustannukset pidetään mahdollisimman alhaisina. Tähän ajotilaan kuuluu E-Save -toiminto, joka varmistaa että ajoakussa on vähintään 40 prosentin lataus. Näin auto on valmiina käyttöön sellaisilla Euroopassa yleistyvillä alueilla, joille ei saa ajaa polttomoottorisilla autoilla lainkaan. Sport-ajotilassa ajaja saa käyttää hyödykseen auton koko suorituskyvyn, kun kaikki kolme moottoria yhdistävät voimansa. Äänetön lisävoima polttomoottorin rinnalla tekee nopeasta ajosta vaivatonta ja nautittavaa.

Megane Sport Tourer Plug-in hybrid, älypuhelimen peilaus

EASY LINK -multimediajärjestelmällä voit hallinnoida isompaa kokonaisuutta autosi näytöltä käsin. Auton jopa 9,3-tuumainen kosketusnäyttö tukee sekä Android Auto™*- että Apple CarPlay™ -älylaitteiden sisällön peilaamista. Sisäänrakennettu mobiiliyhteys antaa sinulle pääsyn moniin palveluihin, kuten automaattiseen hätäpuheluun onnettomuuden sattuessa, automaattisiin navigaatio- ja järjestelmäpäivityksiin sekä liikennetiedotteisiin, polttoaineen hintoihin lähialueilla ja Google Search -osoitehakuun. Voit muokata näyttöä omien mieltymystesi mukaan valitsemalla pienoissovelluksia – aivan kuten älypuhelimessasi. Maailma aukeaa eteesi suurella ja helppokäyttöisellä näytöllä. *

*Rajoitukset ja tiedot

* Internetyhteyden vaatimat toiminnot tarvitsevat maksullisen palvelun tilaamisen koeajan päätyttyä. Sovelluksien ja palveluiden valikoima, niiden kieli ja alueellinen tuki vaihtelevat maakohtaisesti. Automaattisen päivitystoiminnon lisäksi joissakin tapauksissa muut päivityskeinot voivat olla tarpeellisia. Älypuhelimen peilaukseen Apple CarPlay™ ja Android Auto™ -tuki. Toiminnot vaativat toimiakseen yhteensopivan puhelinmallin. Toiminnassa maa-, kieli- ja puhelinkohtaisia rajoituksia. Android-puhelimissa ominaisuus vaatii toimiakseen Android Auto™-sovelluksen. Android Auto™ ei ole toistaiseksi saatavilla Google Play -sovelluskaupasta Suomessa, mutta osasta uusista Android -puhelimista löytyy valmiina kyseinen sovellus. Apple CarPlay™ ja Android Auto™ käyttävät matkapuhelimen datasiirtoa.

Android Auto™ on Google Inc:n tavaramerkki.
Apple CarPlay on Apple Inc:n tavaramerkki.
Renault ei vastaa sovelluksien saatavuuksista ja yhteensopivuuskista eri puhelinmalleissa.

 

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybridin ratissa nautit molempien maailmojen – polttomoottorin ja sähkön –  parhaista puolista

Polttomoottori takaa reilun toimintamatkan, sähkömoottori varmistaa polttoaineen säästön sekä sähköauton ajokokemuksen. Täysin uuden MEGANE E-TECH Plug-in hybridin käyttämä teknologiassa on hyödynnetty pitkää kokemusta Formula 1 -moottoreista. Tämä konsepti nivoo yhteen hybridin mukautumiskyvyn ja sähköauton suorituskyvyn, kiitos uuden älykkään automaattisen älykkään monitilavaihteiston. MEGANE E-TECH Plug-in hybrid asettaa omassa luokassaan uudet standardit taloudellisuudelle ja mukavuudelle. Sähköisen liikkumisen edelläkävijänä Renault on asentanut täysin uuteen MEGANEen 160-hevosvoimaisen E-TECH Plug-in -hybridivoimanlähteen, jonka teknologia periytyy suoraan Renault DP World F1® -tiimiltä. Renaultin tekniikkaryhmän kehittämä voimalinja koostuu uuden sukupolven 1,6-litraisesta nelisylinterisestä bensiinimoottorista, joka on liitetty kahteen sähkömoottoriin sekä vaihdot optimoivaan ja älykkääseen monitilavaihteistoon. Kokonaisuus on suojattu yli 150 patentilla.

Megane Sport Tourer Plug-in hybrid, moottorit

Liikkeelle lähdetään aina sähköllä, sillä vaihteiston yhteydessä ei ole kytkintä, eikä polttomoottoria käytetä liikkeelle lähtöihin. E-TECH hybridit lähtevät paikaltaan aina suuremmalla sähkömoottorilla eli ajomoottorilla. Sähkömoottori antaa heti alussa täyden vääntömomentin, minkä vuoksi liikkeellelähdöt onnistuvat aina tyylikkäästi ja ripeästi.

E-TECH sopeutuu aina automaattisesti ajotilanteeseen. Renaultin E-TECH hybridit perustuvat sarja-rinnakkaisarkkitehtuuriin, jossa pystytään yhdistämään erilaisten hybridien (sarja-, rinnakkais- ja sarja-rinnakkaishybridi) parhaat ominaisuudet. Moottorit voivat toimia erikseen tai yhdessä välittäen energiaa joko pyörille tai akulle. Voimalinjassa moottoreita ja niiden tehon välitystä hallitaan kiihdytyksen ja voiman tarpeen mukaan. Lisäksi otetaan huomioon akun tila ja mahdollinen energian talteen otto. Teoreettisesti erilaisia ajotiloja moottoreiden ja vaihteiden suhteen on jopa viisitoista. Liikkeessä ollessa ajotila vaihtuu automaattisesti lähes huomaamatta, eikä ajajan tarvitse puuttua siihen millään tavalla.

Moottorien yhteisteho on 116 kilowattia (160 hv), millä auto kiihtyy paikaltaan 100 km/h nopeuteen 9,8 sekunnissa ja huippunopeus on 183 km/h. Parhaat numerot ovat taloudellisuudessa, sillä WLTP-testin mukainen painotettu kulutuslukema on 1,3 litraa sadalla ja hiilidioksidipäästö 29 g/km.*

Renault DP World F1® -tiimin kokemuksen ja osaamisen myötä E-TECH Plug-in hybrid -versio on saanut kekseliäitä ratkaisuja, jotka takaavat erinomaisen energian talteenottokyvyn ja huipputehokkuuden sähköllä ajettaessa – puhumattakaan ylivertaisesta ajomukavuudesta.

*Rajoitukset ja tiedot

* Ilmoitetut päästö- ja kulutustiedot ovat uuden WLTP-testin mukaisia tuloksia. Varustelutasojen vakio- ja lisävarusteet vaikuttavat lukemiin. Lukemat vahvistuvat autoyksilökohtaisesti. WLTP-testi on uusi standardi autojen kulutuksen mittaamiseen. Laboratorio-olosuhteissa toteutetun testin tarkoituksena on antaa paremmin vertailukelpoisia tuloksia eri autonvalmistajien automallien välillä. Auton normaalikäytön polttoaineen kulutukseen vaikuttavat lukuisat seikat, mm. ajonopeus, ajo-olosuhteet, lämpötilat, auton varustelu ja kuljettajan ajotapa. WLTP-testin arvoja (ajomatka, kulutukset ym) ei pidä käsittää odotettavissa oleviksi arvoiksi. Oikeassa käytössä polttoaineen ja sähkönkulutukseen vaikuttavat lukuisat seikat, joita WLTP-testisykli ei huomioi. Kylmissä olosuhteissa polttomoottoria käytetään liikkumiseen ja lämmittämiseen jopa koko ajan, eikä hybridin sähköajotila ole käytettävissä. Akun kapasiteetti pienenee ikääntymisen ja käytön myötä, joka vaikuttaa sähköajoon, saavutettaviin ajomatkalukemiin ja polttoaineen kulutukseen. Ladattavien hybridien kohdalla ilmoitetaan WLTP testisyklin painotetut arvot (kun autoa ladataan verkkovirralla testisyklin mukaisesti).

** Varmista aina pistorasian ym. kunto ja soveltuvuus lataushybridin/sähköauton lataukseen ennen latausta! Latausajat ovat arvioita. Latauslaite ja olosuhteet (lämpötilat) vaikuttavat latausaikoihin.

Lisätietoja jälleenmyyjiltä.


ENERGIAN TALTEENOTTO JA LATAUS

Sähköllä pitkälle ja aina hybridinä – E-TECH teknologia

MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybridissä on litiumioniajoakku, jonka energiasisältö on 9,8 kWh (400 V). Sen virta riittää WLTP-normin mukaan 50 kilometrin ajoon ja kaupungissa jopa 63 kilometriin. Akun saa ladattua sähköauton latauslaitteella täyteen noin kolmessa tai kotipistorasiasta noin kuudessa tunnissa*. Virran loputtua MEGANE E-TECH Plug-in hybrid on edelleen hyvin taloudellinen, sillä se toimii aina hybridinä. Auton mukana tulee 8 ampeerin latausjohto kotipistorasiaan.

Megane Sport Tourer Plug-in hybrid, lataus

Kuljettajan tehtävää helpottaa omalta osaltaan mahdollisuus ajaa niin sanotusti yhdellä polkimella. Kun vaihteenvalitsimesta eli e-shifteristä valitsee uuden B-asennon (brake eli jarru), moottorijarrutus tehostuu huomattavasti. Vaihteenvalitsimessa on eteenpäin vievän D-asennon lisäksi B-asento, jossa liike-energia otetaan D-asentoa tehokkaammin talteen voimakkaammalla regeneroinnilla eli ns. itselataamisella. Sitä käytettäessä jarrupolkimeen ei tarvitse juurikaan koskea, mikä tekee ajamisesta helpompaa, akkua ladataan tehokkaammin ja jarruja säästetään. Suurimmassa osassa liikennetilanteita voi ajaa pelkästään kaasupoljinta käyttäen. Pelkästään suurissa nopeuden pudotuksissa ja pysähdyttäessä on käytettävä jarrupoljinta.

Sähköajoneuvojen lataus tapahtuu julkisilla latauspisteillä tai kotona esimerkiksi yön aikana. Latauskaapeli kiinnitetään autoon ja toinen pää latauslaitteeseen. Renault E-TECH Plug-in hybridien akun saa ladattua sähköauton latauslaitteella 3.6kwh teholla täyteen kolmessa tai kotipistorasiasta kuudessa tunnissa. Virran loputtua Renault Plug-in hybridit ovat edelleen hyvin taloudellisia, sillä ne toimivat aina hybridinä.

*Rajoitukset ja tiedot

* Ilmoitetut päästö- ja kulutustiedot ovat uuden WLTP-testin mukaisia tuloksia. Varustelutasojen vakio- ja lisävarusteet vaikuttavat lukemiin. Lukemat vahvistuvat autoyksilökohtaisesti. WLTP-testi on uusi standardi autojen kulutuksen mittaamiseen. Laboratorio-olosuhteissa toteutetun testin tarkoituksena on antaa paremmin vertailukelpoisia tuloksia eri autonvalmistajien automallien välillä. Auton normaalikäytön polttoaineen kulutukseen vaikuttavat lukuisat seikat, mm. ajonopeus, ajo-olosuhteet, lämpötilat, auton varustelu ja kuljettajan ajotapa. WLTP-testin arvoja (ajomatka, kulutukset ym) ei pidä käsittää odotettavissa oleviksi arvoiksi. Oikeassa käytössä polttoaineen ja sähkönkulutukseen vaikuttavat lukuisat seikat, joita WLTP-testisykli ei huomioi. Kylmissä olosuhteissa polttomoottoria käytetään liikkumiseen ja lämmittämiseen jopa koko ajan, eikä hybridin sähköajotila ole käytettävissä. Akun kapasiteetti pienenee ikääntymisen ja käytön myötä, joka vaikuttaa sähköajoon, saavutettaviin ajomatkalukemiin ja polttoaineen kulutukseen. Ladattavien hybridien kohdalla ilmoitetaan WLTP testisyklin painotetut arvot (kun autoa ladataan verkkovirralla testisyklin mukaisesti).

** Varmista aina pistorasian ym. kunto ja soveltuvuus lataushybridin/sähköauton lataukseen ennen latausta! Latausajat ovat arvioita. Latauslaite ja olosuhteet (lämpötilat) vaikuttavat latausaikoihin.

Lisätietoja jälleenmyyjiltä.

 

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS

Turvallisuutta ja mielenrauhaa

Uusi Renault MEGANE Sport Tourer E-TECH Plug-in hybrid helpottaa ajamista sekä tuo ajoon tyyneyttä, varmuutta ja tasaisuutta. Varustelutasosta riippuen vakio- tai lisävarusteena olevien ajoavustimien ansiosta nopeuden sääteleminen, kaistalla pysyminen, katvealueiden tarkkaileminen, pysäköiminen sekä lähi- ja kaukovalojen automaattinen vaihto muun liikenteen mukaisesti ei ole koskaan ollut helpompaa. Tutustu ajoavustimiin ja aja turvallisesti. Kojelaudan digitaalimittaristo tai saatavilla oleva tuulilasin HUD-heijastusnäyttö tuovat kaiken tarvittavan tiedon ulottuvillesi.

Ominaisuudet:

Vireystilan valvonta

Vireystilan valvonta

Tämä ominaisuus analysoi ajotyyliäsi ratin liikkeitä seuraamalla ja varoittaa, jos havaitsee merkkejä väsymisestä. Ilmoitus näytössä ehdottaa sinua pitämään taukoa ajamisesta.

Kaistavaroitin ja kaista-avustinKaistavaroitin ja kaista-avustin

Uusi MEGANE varoittaa sinua ja korjaa ajolinjaa, jos auto suuntaa pois ajokaistaltaan ilman, että vilkkua käytetään.*

Moottoritie- ja ruuhka-avustinMoottoritie- ja ruuhka-avustin

Tämä älykäs varustekokonaisuus yhdistää mukautuvan vakionopeudensäätimen Stop & Go -toiminnolla ja kaistakeskittimeen. Mukautuva vakionopeudensäädin säätelee auton nopeutta ja säilyttää turvallisen välimatkan edellä ajaviin ajoneuvoihin. Liikenneruuhkassa auto pysähtyy tarvittaessa ja voi lähteä jopa automaattisesti liikkeelle jälleen, kun liikenne edessä alkaa edetä. Lisäksi järjestelmä pyrkii pitämään auton oman ajokaistansa keskellä (kuljettajan on pidettävä kädet ohjauspyörällä). *

Etu- ja takaosan pysäköintitutkat, peruutuskamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustinEtu- ja takaosan pysäköintitutkat, peruutuskamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustin

Järjestelmä informoi kuljettajaa ajoneuvon ja muun esineen/kohteen välisestä etäisyydestä.
Easy Park Assist -toiminon avulla pysäköit helpommin tiukkoihinkin paikkoihin ja halutessasi pysäköintiavustin hoitaa ohjausliikkeet puolestasi.*

Risteävän liikenteen varoitin peruutettaessa

Risteävän liikenteen varoitin peruutettaessa

Varoitin tarkkailee takanasi ohi kulkevaa liikennettä ja varoittaa, mikäli olet parkkiruudusta peruuttaessa menossa suoraan toisen auton eteen.

Aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijatunnistimellaAktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijatunnistimella

Uusi MEGANE suojelee sinua ja muita tiellä liikkujia. Auto varoittaa, jos edellä oleva ajoneuvo jarruttaa äkillisesti tai jalankulkija lähtee ylittämään tietä. Järjestelmä pystyy myös tekemään automaattisen hätäjarrutuksen.*

Nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksellaNopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella

Autoon sijoitetun kameran avulla täysin uusi MEGANE välittää sinulle tiedon nopeusrajoituksesta ja auttaa sinua ajamaan rajoitusten mukaan.*

KatvealuevaroitinKatvealuevaroitin

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa sivupeileihin sijoitetuilla merkkivaloilla, kun toinen ajoneuvo on takaviistossa vaikeasti havaittavissa.*

*Kaikki turvajärjestelmät ovat avustavia järjestelmiä ja vastuu ajamisesta on aina kuljettajalla. Varusteet ja ominaisuudet varustelutasosta riippuen joko vakio- tai lisävarusteita.