Uusi Renault Kangoo Z.E. sähköistää tavarankuljetuksen.

Euroopan myydyin sähkötoiminen pakettiauto, markkinoiden pisimmällä 220 km toimintamatkalla.

Renault Kangoo Z.E. kulkee pidemmälle. Kangoo Z.E:n toimintamatka on WLTP-normin* mukaan 220 kilometriä. Oikeassa vaihtelevassa ajossa toimintamatka on n. 200 km ja vaikeissakin olosuhteissa voi ajaa rauhallisin mielin n. 120 kilometriä.

Dieselversion tavoin Kangoo ZE on saatavana sekä kolmen, että neljän kuution tavara-automallina ja tämän lisäksi myös viisipaikkaisena Crew Cab -versiona, joka tarjoaa viiden hengen kuljetuskapasiteetin lisäksi tavaratilaa jopa 1,3 m³.

 

Kokeile miten eri olosuhteet vaikuttavat toimintamatkaan

Renault Kangoo Z.E. markkinoiden pisimmällä 220 km toimintamatkalla – nyt myös 5-paikkaisena pakettiautona.

Uusi 5-paikkainen versio nyt saatavana.

Renault Kangoo Z.E. sähköautomallisto on täydentynyt 5-paikkaisella Crew Cab -pakettiautolla. Autossa mukava 3-hengen takaistuin ja näin autolla matkustaa mukavasti jopa 5 henkilöä. Tällöin tavaratilaa on käytössä 1.300 l. Tavaratilaa on helppo laajentaa 60/40-suhteessa taittuvan takaistuimen ansiosta. Kumpikin puoli kääntyy erikseen muodostaen täysin tasaisen tavaratila, joka maksimissaan on lähes 3.400 l.

Pitkän toimintamatkan varmistamiseksi uudistuneessa Kangoo Z.E:ssä on useita uusia ominaisuuksia.

Tärkein ominaisuus on uusi Z.E. 33 -ajoakku, jonka kapasiteetti on akun mallimerkinnän mukaisesti 33 kWh. Ajoakussa käytetään samaa Renaultin ja LG Chemin kehittämää tekniikkaa, joka otettiin käyttöön uudessa Zoessa. Akkujen energiatiheyttä on lisätty niin, että kapasiteettia on saatu kasvatettua merkittävästi akun ulkomittoja suurentamatta.

Kangoo Z.E:ssä on uusi erittäin tehokkaasti energiaa hyödyntävä sähkömoottori, jossa akun hallintajärjestelmä on optimoitu. Järjestelmä rajoittaa sähkön kulutusta ajon aikana pitäen kuitenkin moottorin tehon maksimissa. Kangoo Z.E:n 44 kilowatin (60 hv) tehoinen R60-moottori perustuu Zoessa käytettävään moottoriin. Molemmat ovat täysin Renaultin omaa suunnittelua ja ne valmistetaan yhtiön modernissa tehtaassa Cleónissa, Ranskassa.

Uusi Kangoo Z.E. on ensimmäinen sähköpakettiauto, jossa hyödynnetään lämpöpumppua osana tuuletus- ja lämmitysjärjestelmää. Sen avulla voidaan vähentää sähkön käyttöä kylmällä ilmalla ja jatkaa sillä tavoin toimintamatkaa. Edelleen akkujen rasitusta ajon aikana voidaan keventää lämmittämällä tai vaihtoehtoisesti kuumalla ilmalla jäähdyttämällä auto latauksen aikana.

Lisäksi Kangoo Z.E. on varustettu erillisellä polttoainetoimisella lämmittimellä, joka varmistaa mukavuuden kaikkein kovimmillakin pakkasilla pidentäen samalla omalta osaltaan toimintamatkaa.

Vaivatonta liikkumista

Polttomoottoristen Renault Kangoo -mallien tapaan myös Kangoo Z.E:n voi valita joko 4,28 metrin pituisena vakiomallina tai 4,66 metrin pitkällä korilla. Tavaratilan koko on joko 3,0 tai 4,0 kuutiometriä Kaikissa malleissa tilaa tavaroille on yhtä paljon kuin polttomoottorisissa, sillä ajoakku on sijoitettu auton lattian alle. Kantavuus on jopa 625 kiloa, mikä riittää suurimpaan osaan kuljetuksista.

Automaattivaihteisto ja äänettömästi toimiva sähkömoottori tekevät Kangoo Z.E:stä erinomaisen vaihtoehdon taajama-ajoon. Suurin vääntömomentti on 225 Nm, joka on käytössä heti liikkeelle lähdettäessä. Sen ansiosta kiihtyvyys on kaupunkinopeuksissa suorastaan sähäkkää. Autossa on samat miellyttävät ajo-ominaisuudet kuin kaikissa Kangoissa, minkä ansiosta matka taittuu vakaasti maantielläkin.

 

LATAUS ON HELPPOA JA NOPEAA!


Kangoo Z.E:ssä on uuden sukupolven seitsemän kilowatin (32A, 230V) vaihtovirtalaturi. Sen avulla ajoakku saadaan ladattua 7,4 kW:n Wall Boxilla tyhjästä täyteen kuudessa tunnissa. Tunnin latauksella, vaikka ruokatunnin aikana, saadaan 35 kilometriä lisää toimintamatkaa. Latausliittimenä on sähköautojen yleisin latausliitinstandardi Type 2, joten julkisen latauspisteen löytäminen on helppoa.

Uudella Kangoo Z.E:n laturilla saadaan akku ladattua tehokkaasti jopa 6 tunnissa. Tunnin latauksella, vaikka ruokatunnin aikana, saadaan 35 kilometriä lisää toimintamatkaa.

Kangoo Z.E:n toimintamatka on NEDC-normin mukaan 270 kilometriä. Kylmissäkin olosuhteissa voi ajaa rauhallisin mielin 120 kilometriä ja hyvissä olosuhteissa reilut kaksisataa kilometriä.

Sähköauton latauksessa suositellaan aina käytettäväksi erillistä sähköauton latauslaitetta. Vaivattoman ja turvallisen arkikäytön varmistamiseksi kodin pysäköintipaikalle on asennettava sähköauton kotilatauslaite. Jokaiseen tarpeeseen sopivan latauslaiteratkaisun löytää esimerkiksi Plugit Finlandin valikoimasta.

 

Kokeile miten nopeasti eri latauslaitteet toimivat

plugitfi

LASKE TÄSTÄ RAHOITUSLASKURILLA KUUKAUSIERÄSI ›