Renault CAPTUR on Vuoden Auto Suomessa 2021 -finalisti!

11/2020

Auto- ja liikennetoimittajat ry

Lehdistötiedote 11.11.2020

Täyssähköautoilla vahva edustus Vuoden Auto Suomessa 2021 -finaalissa

Sähköisten voimalinjojen esiinmarssi: kolme kuudesta Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailun finalistista on täyssähköisiä.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailun ensimmäinen kierros osoittautui jälleen hyvin tasaväkiseksi, sillä useampi automalli kärkkyi muutaman äänen päässä kuudetta finaalipaikkaa.

Ehdokkaina olleiden 27 uutuusmallin joukosta Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet äänestivät finaaliin kuusi uutuusmallia, jotka ovat Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Škoda Octavia, Toyota Yaris ja Volkswagen ID.3.

Finaaliin pääsykin on merkittävä saavutus. Jokainen finalisti on paikkansa ansainnut, ja tässä vaiheessa on tarjolla ehdokkaita eri hintaluokissa. Valitsee näistä minkä tahansa, niin kyseessä on pätevä auto”, toteaa VAS-toimikunnan puheenjohtaja Ragnar Mehisto.

Finaaliin yltäneitä automalleja yhdistävä tekijä on sähköisten voimalinjojen todellinen esiinmarssi. Porsche Taycan ja Volkswagen ID.3 ovat aina täyssähköisiä, ja Peugeot 2008:n saa myös täyssähköisenä. Ladattavia hybridejä finaalissa edustavat Renault Captur ja Škoda Octavia ja hybridejä Toyota Yaris.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailu toinen äänestyskierros käynnistyy 18.11., jolloin finalistit ovat autojournalistien ajettavana KymiRingin upouudella moottoriradalla. Finaalikierroksella jokaisella tuomariston jäsenellä on käytettävissään 15 ääntä, jotka tuomari voi jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on kuitenkin nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta kaikille ehdokkaana oleville autoille ei tarvitse antaa pisteitä.

Nyt jo seitsemännen kerran jaettava Vuoden Auto Suomessa -palkinto on Auto- ja liikennetoimittajat AuLi ry:n tunnustus erinomaista vastinetta rahalle tarjoavalle autouutuudelle Suomessa.

Uutuusarvon ohella Vuoden Auto Suomessa 2021 -arvonimen tärkeimpinä valintaperusteina ovat auton rahalle tarjoama vastine sekä erilaiset muut ominaisuudet kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Merkitystä on myös muotoilulla sekä suomalaisia ostajia kiinnostavilla varusteilla ja autojen ostajalle tarjoamilla mallivaihtoehdoilla.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailun voittaja julkistetaan 27. tammikuuta jo perinteeksi muodostuneessa Auto- ja Liikennegaalassa. Himoitun pystin lisäksi gaalassa on jaettu palkintoja ja tunnustuksia auto- ja liikennealalla kunnostautuneille tahoille jo kuuden vuoden ajan.

Vastuullisesti koronaepidemian aiheuttamiin varotoimiin suhtautuvan Auto- ja Liikennegaalan suunnittelusta ja järjestelyistä vastaa Event Management Group Oy yhteistyössä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kanssa.

Lisätietoja:

Vuoden Auto Suomessa 2021 -valinta:

Ragnar Mehisto
Auto- ja liikennetoimittajat ry / hallitus
050 357 2767 – ragnar.mehisto@otava.fi

auli.yhdistysavain.fi/vuoden-auto-suomessa/

Auto- ja Liikennegaala:

Jukka Suomela
0400 617 761 – jukka.suomela@autojaliikennegaala.fi

www.autojaliikennegaala.fi

 

Lue lisää Renault Capturista

Lue lisää Renault Captur E-TECH Plug-in Hybridistä