CAPTUR E-TECH Plug-in hybrid

RENAULT CAPTUR E-TECH HYBRIDIT

Hybrid jokaiseen makuun

CAPTUR E-TECH Plug-in hybrid -lataushybridi

Renault Capturiin on saatavilla edistyksellinen E-Tech hybridiratkaisu sekä itselataavana että ladattavana versiona. E-Tech full hybrid täyshybridiversio lataa ajoakkua itsestään ajosi aikana, jotta voit nauttia sähköistetystä ajonautinnosta muuttamatta ajotottumuksiasi. Täyshybridin sähkömoottorin ansiosta ajossa on käytettävissä sähkömoottorin ylivertainen ajomukavuus ja lisäksi voit saavuttaa jopa 40% polttoainesäästön vastaavaan perinteiseen voimalinjaan verrattuna*. E-Tech täyshybridi on täydellinen valinta sinulle, jolla ei ole säännöllistä latausmahdollisuutta.

Täyden hyödyn Renaultin ainutlaatuisesta E-Tech hybriditekniikasta saat valitsemalla ladattavan E-Tech plug-in version. Ladattavalla hybridillä voit itse kytkeä sähköisen ajotilan päälle ja nauttia sähköisestä ajonautinnosta jopa 50km (WLTP) verran latauksien välillä*. Lataamalla E-Tech lataushybridiä säännöllisesti, voit saavuttaa tuntuvia säästöjä polttoainekustannuksissa.

Renault E-Tech hybriditekniikassa polttomoottori on yhdistetty Renaultin ainutlaatuiseen täysin automaattiseen monitilavaihteistoon, joka yhdistää hybriditekniikan parhaat puolet vaivattomaan käyttökokemukseen.


ULKOASU

Sporttisesti muotoiltu

Veistokselliset kyljet, atleettinen, raamikas runko ja pyöräkaaret, puskureiden koristelevyt edessä ja takana, kattokaiteet, kookas etusäleikkö ja näyttävät kromikoristeet. Täysin uusi Captur vakuuttaa crossover-tyylisellä ulkonäöllään.

CAPTUR E-TECH Plug-in hybrid, ulkoasu

Täys-LED Pure Vision -etuvalot ja C:n muotoiset LED-päiväajovalot ovat tunnistettava osa uuden Capturin tyyliä ja osoitus käytetyn teknologian laadusta. Kompaktien katumaastureiden luokassa Capturin ulkoasu miellyttää silmää sulavilla, mutta crossovereiden tapaan rouheilla linjoilla. Sinulla on mahdollisuus yksilöidä auto kaksiväriseksi kymmenen korin värin ja kontrastina mustan (mustassa autossa myös harmaan) katon värin avulla.

Uuden Captur E-Tech plug-in hybridin ulkonäössä on pieniä eroja bensiinimoottorisiin sisarmalleihin. Merkittävin ero on oikeassa kyljessä olevan latauspistokkeen luukun myötä vasemmalle siirretyssä polttoaineluukussa. Lisäksi takaluukun sekä B-pilarien E-Tech plug-in hybrid -merkit kertovat ympäristöystävällisestä valinnasta.

VÄRIT

Kaksivärinen

Yksivärinen

Nacré valkoinen mustalla katolla (XUI)

Flamme punainen mustalla katolla (XPA)

Highland harmaa mustalla katolla (YPE)

Cassiopée harmaa mustalla katolla (XNK)

Étoile musta Highland harmaalla katolla (YNW)

Fumeé sininen mustalla katolla (XPE)

Iron sininen mustalla katolla (YNM)

Nacré valkoinen (helmiäisvalkoinen) (QNC)

Flamme punainen (NNP)

Highland harmaa (KQA)

Cassiopée harmaa (KNG)

Étoile musta (GNE)

Fumeé sininen (RPE) perusväri

Iron sininen (RQH)


SISÄTILAT

Muunneltavat ja tyylikkäät sisätilat

Auton sisätilat toivottavat sinut tervetulleeksi muun muassa pehmeillä materiaaliratkaisuilla ja laadukkaalla viimeistelyllä. Captur E-Tech  plug-in hybrid -lataushybridin huippunykyaikaisessa Smart Cockpit -kojelaudassa on multimediajärjestelmä jopa 9,3-tuumaisella kosketusnäytöllä, muokattava 10-tuumainen digitaalimittaristo sekä erityinen kelluva keskikonsoli futuristisella ja ergonomisesti sijoitetulla e-Shifter-vaihteenvalitsimella ja useilla älykkäillä säilytystiloilla.

Muunneltavuuden huippua

Toisen sukupolven Captur on kasvanut ja on nyt huomattavasti aiempaa kookkaampi. Kasvaneiden mittojen ansiosta sisätilat ovat reilusti aiempaa suuremmat ja esimerkiksi takaistuimella on enemmän polvitilaa.

Nauti tilavuuden tunteesta ja varustelusta, joka on suunniteltu antamaan sinulle paras mahdollinen mukavuus. E-Tech -järjestelmän tarvitsemat komponentit on saatu sijoitettua todella taitavasti auton rakenteisiin. Lataushybridin ajoakku on takapenkin alla niin, ettei matkustajien tiloista ole tarvinnut tinkiä. Luokkansa suurin tavaratila on tilava ja monikäyttöinen myös hybridiversiossa. Takapenkissä on 16 sentin säätövara ja tavaratilan voi sen ansiosta kasvattaa jopa 557 litran kokoiseksi. Tavaratilan lattian alla sijaitseva lisäpaikka on Captur E-Tech plug-in hybridissä tarkoitettu mm. latauskaapelien säilyttämiseen.

Ohjaamossa Captur E-Tech plug-in hybridissä on suurempi 10-tuumainen digitaalinen mittaristo ja 9,3-tuumainen kosketusnäyttö. Jälkimmäisestä voi katsella tietoja akun tilasta, latausajasta, energian palautumisesta ja energiavirroista. Viime mainittu on ehkä mielenkiintoisin, sillä se näyttää reaaliaikaisesti moottorien toimintaa ja paljastaa myös, kun vauhtia hidastettaessa tai jarrutettaessa energiaa ladataan ajoakkuun.

CAPTUR E-TECH Plug-in, Multi Sense

EASY LINK ja MULTI SENSE

Ajotila valinnan mukaan – EASY LINK ja MULTI SENSE

Täysin uusi Captur tarjoaa ajokokemuksen, joka mukautuu toiveisiisi hetki hetkeltä. Voit muokata ajokokemustasi MULTI-SENSE-teknologialla, joka antaa mahdollisuuden muokata värillistä  tunnelmavalaistusta, ajotilavalintoja, sekä ilmastoinnin ja lämmityksen toimintatapaa ajotilanteen ja mielialan mukaan.

Vaikka auton ohjauselektroniikka käyttää moottoreita ja älykästä automaattista monitilavaihteistoa kaiken aikaa optimaalisesti, kuljettaja voi vaikuttaa valintoihin EASY LINK -kosketusnäytön välityksellä. Sieltä MULTI SENSE -asetuksista löytyy Pure-ajotila, jolloin auto pyrkii liikkumaan pelkästään sähköllä, mikäli akussa on riittävästi varausta. Tuon ajotilan saa päälle myös kosketusnäytön alla olevasta EV-näppäimestä.

Aivan toista ääripäätä edustaa Sport-ajotila, jossa kaikki kolme moottoria toimivat yhdessä, mikäli ajoakussa on riittävästi virtaa, tehden matkanteosta joutuisaa. Tämä ajotila on erityisen kätevä vaikkapa ohituksissa. Sport-ajotila kytkeytyy automaattisesti päälle aina, kun kaasupoljin painetaan pohjaan.

E-Save valinnan avulla käyttäjä voi valmistautua tulevaan sähköajotarpeeseen. Tässä tilassa auto pitää akun varaustason vähintään 40% tasolla, jotta perille päästessä on mahdollista siirtyä sähköajotilaan. E-Save on tarpeellinen esimerkiksi silloin, kun ollaan menossa kaupunkiin tai alueelle, jossa on ajorajoituksia polttomoottorisille autoille.

 

MOOTTORIT JA VAIHTEISTO

Renault Captur E-Tech plug-in hybrid, mukavin vaihtoehto

Renault Captur E-Tech plug-in hybridissä on täysin uusi 1,6-litrainen bensiinimoottori, kaksi sähkömoottoria ja älykäs automaattinen monitilavaihteisto. Captur E-Tech plug-in hybrid on mallisarjansa mukavin kahdestakin syystä. Ensinnäkin sillä liikutaan paljon pelkästään sähköllä, mikä alentaa melutasoa, kun polttomoottori ei ole käynnissä. Lisäksi optimaalisella moottoreiden käytöllä polttomoottorin käyntinopeus on alhaisempi kuin pelkällä polttomoottorilla varustetuissa autoissa.

Moottorien yhteisteho on 117 kilowattia (159 hv), mikä liikuttaa Capturia varsin ripeästi. Kiihdytys nollasta sataan vie aikaa 10,1 sekuntia ja ohituskiihtyvyys on mainio, sillä nopeuden nostaminen vaikkapa ohitusta varten 80 – 120 km/h onnistuu seitsemässä ja puolessa sekunnissa. WLTP-testisyklin mukainen painotettu kulutus on ainoastaan 1,5 litraa sadalla ja vastaava hiilidioksidipäästö 33 g/km.

CAPTUR E-TECH Plug-in, moottorit

Toinen mukavuutta parantava asia on Capturin takajousitus. Ajoakku painaa 105 kiloa ja koko lataushybridin vaatima tekniikka nostaa auton omamassaa noin kahdellasadalla kilolla. Sen takia Captur E-Tech plug-in hybridissä on taka-akselissa mukavaksi säädetty erillisjousitus, joka varmistaa hyvät ajo-ominaisuudet.


ENERGIAN TALTEENOTTO JA LATAUS

Sähköllä pitkälle ja aina hybridinä – E-Tech -teknologia

Renault Captur E-Tech plug-in hybridin täysin uusi 1,6-litrainen bensiinimoottori, kaksi sähkömoottoria ja älykäs automaattinen monitilavaihteisto mahdollistavat erittäin mukavan ajon. Voimalinjassa ja jarrutusenergian talteenotossa käytetään hyväksi Renaultin Formula 1 -autoista kerättyjä oppeja.

CAPTUR E-TECH Plug-in, lataaminen

Captur E-Tech plug-in hybridissä on litiumioniajoakku, jonka energiasisältö on 9,8 kWh (400 V). Sen virta riittää WLTP-normin mukaan 50 kilometrin ajoon ja kaupungissa 63 kilometriin. Virran loputtua Captur E-Tech plug-in hybrid on edelleen hyvin taloudellinen, sillä se toimii aina itselataavana hybridinä.

Kuljettajan tehtävää helpottaa omalta osaltaan mahdollisuus ajaa niin sanotusti yhdellä polkimella. Kun vaihteenvalitsimesta eli e-shifteristä valitsee uuden B-asennon (brake eli jarru), moottorijarrutus tehostuu huomattavasti. Vaihteenvalitsimessa on eteenpäin vievän D-asennon lisäksi B-asento, jossa liike-energia otetaan D-asentoa tehokkaammin talteen voimakkaammalla regeneroinnilla eli ns. itselataamisella. Sitä käytettäessä jarrupolkimeen ei tarvitse juurikaan koskea, mikä tekee ajamisesta helpompaa, akkua ladataan tehokkaammin ja jarruja säästetään. Suurimmassa osassa liikennetilanteita voi ajaa pelkästään kaasupoljinta käyttäen. Pelkästään suurissa nopeuden pudotuksissa ja pysähdyttäessä on käytettävä jarrupoljinta.

Sähköajoneuvojen lataus tapahtuu julkisilla latauspisteillä tai kotona esimerkiksi yön aikana. Latauskaapeli kiinnitetään autoon ja toinen pää latauslaitteeseen. Renault E-Tech plug-in hybridien akun saa ladattua sähköauton latauslaitteella 3.6kwh teholla täyteen kolmessa tai kotipistorasiasta kuudessa tunnissa.

*Rajoitukset ja tiedot

* Ilmoitetut päästö- ja kulutustiedot ovat uuden WLTP-testin mukaisia tuloksia. Varustelutasojen vakio- ja lisävarusteet vaikuttavat lukemiin. Lukemat vahvistuvat autoyksilökohtaisesti. WLTP-testi on uusi standardi autojen kulutuksen mittaamiseen. Laboratorio-olosuhteissa toteutetun testin tarkoituksena on antaa paremmin vertailukelpoisia tuloksia eri autonvalmistajien automallien välillä. Auton normaalikäytön polttoaineen kulutukseen vaikuttavat lukuisat seikat, mm. ajonopeus, ajo-olosuhteet, lämpötilat, auton varustelu ja kuljettajan ajotapa. WLTP-testin arvoja (ajomatka, kulutukset ym) ei pidä käsittää odotettavissa oleviksi arvoiksi. Oikeassa käytössä polttoaineen ja sähkönkulutukseen vaikuttavat lukuisat seikat, joita WLTP-testisykli ei huomioi. Kylmissä olosuhteissa polttomoottoria käytetään liikkumiseen ja lämmittämiseen jopa koko ajan, eikä hybridin sähköajotila ole käytettävissä. Akun kapasiteetti pienenee ikääntymisen ja käytön myötä, joka vaikuttaa sähköajoon, saavutettaviin ajomatkalukemiin ja polttoaineen kulutukseen. Ladattavien hybridien kohdalla ilmoitetaan WLTP testisyklin painotetut arvot (kun autoa ladataan verkkovirralla testisyklin mukaisesti).

** Varmista aina pistorasian ym. kunto ja soveltuvuus lataushybridin/sähköauton lataukseen ennen latausta! Latausajat ovat arvioita. Latauslaite ja olosuhteet (lämpötilat) vaikuttavat latausaikoihin.

Lisätietoja jälleenmyyjiltä.

 

AJOAVUSTIMET JA TURVALLISUUS

Teknologian terävintä kärkeä

Turvallisen ajokokemuksen varmistamiseksi täysin uusi Captur on varustettu parhaalla mahdollisella teknologialla, joka viitoittaa tietä autonomiseen ajamiseen. Muun varustelun lisäksi turvallisuuskin on korkeammalla tasolla. Turvatyynyjen lisäksi autossa on ikkunaturvaverhot. Capturista löytyy myös muistutusjärjestelmä sekä etu että takapenkkien turvavöiden käytöstä. Turvallisuudentunnetta lisää hätäpuhelujärjestelmä eCall. Korkeatasoisen passiivisen turvallisuuden lisäksi Capturissa on iso määrä aktiiviseen turvallisuuteen vaikuttavia ajamisen apujärjestelmiä kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti sekä kaista-avustin, vakiona nämäkin kaikissa versioissa.

Ominaisuuksia:

Mukautuva Stop & Go -vakionopeudensäädin (ACC)Mukautuva Stop & Go -vakionopeudensäädin (ACC)

Täysin uusi Captur säilyttää turvallisen välimatkan edellä kulkevaan ajoneuvoon. Liikenneruuhkassa auto pysähtyy tarvittaessa ja lähtee liikkeelle jälleen, kun liikenne edessä alkaa edetä.*

Kaikkiin suuntiin näkevä 360 asteen kamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustin.Kaikkiin suuntiin näkevä 360 asteen kamera ja Easy Park Assist -pysäköintiavustin

Panoraamanäkymänsä avulla 360-kamerajärjestelmä auttaa sinua pysäköimään tiukkoihinkin paikkoihin, ja halutessasi pysäköintiavustin hoitaa ohjausliikkeet puolestasi.*

Renault Pure Vision LED -valojärjestelmä kaukovaloautomatiikallaRenault Pure Vision LED -valojärjestelmä kaukovaloautomatiikalla

Täysin uusi Captur on varustettu tehokkaalla Pure Vision LED -järjestelmällä, joka on toteutettu kokonaan LED-teknologialla. Järjestelmä vaihtaa automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille, kun auto saapuu taajamaan tai lähestyy toista ajoneuvoa.*

Maantie- ja liikenneruuhka-avustinMaantie- ja liikenneruuhka-avustin

Tämä älykäs varuste säätelee auton nopeutta ja säilyttää turvallisen välimatkan edellä ajaviin ajoneuvoihin. Nopeusalueella 0-160 km/h toimiva järjestelmä pyrkii pitämään lisäksi auton oman ajokaistansa keskellä. Avustimen ansiosta auto voi liikennetilanteen vaatiessa pysähtyä kokonaan ja jatkaa kolmen sekunnin kuluessa matkaa ilman, että kuljettajan täytyy lainkaan puuttua asiaan.*

KatvealuevaroitinKatvealuevaroitin

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa sivupeileihin sijoitetuilla merkkivaloilla, kun toinen ajoneuvo on takaviistossa vaikeasti havaittavissa.*

Kaistavaroitin ja kaista-avustinKaistavaroitin ja kaista-avustin

Täysin uusi Captur varoittaa sinua ja korjaa ajolinjaa, jos auto suuntaa pois ajokaistaltaan ilman että vilkkua käytetään.*

Automaattinen hätäjarrutusAutomaattinen hätäjarrutus

Täysin uusi Captur suojelee sinua ja muita tiellä liikkujia. Auto varoittaa, jos edellä ajoneuvo jarruttaa äkillisesti tai jalankulkija lähtee ylittämään tietä. Järjestelmä pystyy myös tekemään automaattisen hätäjarrutuksen.*

Nopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksellaNopeusvaroitin liikennemerkkien tunnistuksella

Autoon sijoitetun kameran avulla täysin uusi Captur välittää sinulle tiedon nopeusrajoituksesta ja auttaa sinua ajamaan rajoitusten mukaan.*

*Auton varusteet ovat ajamisen apujärjestelmiä. Kuljettaja on aina täysin vastuussa ajoneuvon ajamisesta.