Renault KADJAR pärjäsi hienosti Ecorun -taloudellisen ajon kilpailussa

09/2015

Tässä kuljettajan Kalervo Westerlundin raportti tapahtumasta:

Renault_Kadjar_Ecorun-2015

Kokemuksia Renault Kadjar Energy dCi 110 –auton käytöstä

Tapahtuma oli Autoliiton/Vesijärven UA:n järjestämä AL-Cupin vuoden 2015 viimeinen ecorun osakilpailu. Tapahtumaan osallistui 18 autokuntaa erimerkkisillä autoilla. Kuuluisimmat osallistujat olivat kuljettajat Markku Alen ja Minna Sillankorva.

Kilpailupäivänä 29.8. ulkolämpötila oli 16-19 astetta. Ajomatka oli 259,00 km. Kilpailureitti kulki mäkisiä ja mutkaisia teitä, enimmäkseen pikkuteitä sekä taajama-alueita. Reitti oli jaettu jaksoihin, joiden keskinopeudet vaihtelivat 55-63 km/h. Auton kuluttama polttoainemäärä oli 9,11, mikä vastaa 3,5 l/100 km. Hiilidioksidipäästö oli 94 g/km. Auton keskikulutusmittari näytti ajon päätyttyä 3,4 l/100 km.

Koko ajon aikana käytettiin ainoastaan automaattista vaihdetoimintaa, joka toimi erinomaisen jouhevasti. Ajo vastasi luonteeltaan normaalia ajoa, ilman mitään kikkailuja tai toistuvia erityisen nopeita kiihdyttämisiä. Tavallisen autonkäyttäjän on varmasti mahdollista saavuttaa yhtä alhaisia kulutuslukemia kyseisellä automallilla.

Itselleni oli yllätys, miten helppo ja miellyttävä tätä auto on ajaa.

Kanssakilpailijoiden mielenkiinto autoa kohtaa heräsi, kun tulokset julkaistiin. He tulivat esittämään monenlaisia kysymyksiä muun muassa moottorista, ajo-ominaisuuksista, näkyvyydestä, sisä- ja tavaratilasta sekä istuimista. Monet halusivat jopa päästä autoon koeistumaan. Tietysti myös auton hinta kiinnosti kanssakilpailijoita.

Kalervo Westerlund

Tutustu Renault KADJARiin ›