RENAULT päivittää kevyiden hyötyajoneuvojen mallistoaan ja esittelee uusia nollapäästöisiä vaihtoehtoja

24.3.2021

Renault esittelee vuodelle 2021 uutuuksia kevyiden hyötyajoneuvojen mallistoon kahdella uutuusmallilla pienten pakettiautojen segmenttiin, ja lisäksi uudistuneiden Traficin henkilökuljetusmallien muodossa. Täysin uudet Renault Express ja Kangoo tuovat sekä kustannustehokkuutta, että uutta ja innovatiivista teknologiaa pienten pakettiautojen segmenttiin.

Renault Expressin myynti alkaa arviolta huhtikuun aikana ja Kangoo saapuu hieman myöhemmin kesän aikana. Keskikokoisten hyötyajoneuvojen kokoluokan uutuudet Trafic Combi ja SpaceClass saapuvat puolestaan myyntiin jo keväällä, ja Traficin uusi pakettiautoversio loppuvuodesta 2021.

Renault esittelee myös uusia nollapäästöisiä vaihtoehtoja

Täysin uusi Kangoo E-TECH on päivitetty malli Euroopan sähköpakettiautojen markkinajohtajasta. Lisäksi Renault’n pitkän tähtäimen strategiaan kuuluu myös laajennettu yhteistyö ja tuotekehitys amerikkalaisen vety- ja polttokennoteknologiaan keskittyvän Plug Powerin kanssa.

”Renault on ollut asiantuntija ja innovaatiojohtaja kevyissä hyötyajoneuvoissa jo yli 120 vuoden ajan. Tarjoamme nyt laajennetun ja uudistetun tavara-automalliston, johon kuuluu täysin uusi Kangoo, täysin uusi Express, sekä uusi Trafic. ”Open Sesame by Renault” -innovatiivinen liukuoviratkaisu kangoossa on ennennäkemätöntä hyötyajoneuvojen maailmassa. Sähköpakettiautojen markkinajohtajana Euroopassa valmistaudumme myös tulevaisuuteen uusien sähköisten ja myös vetykäyttöisten tuotteiden ja ratkaisujen muodossa.”

Mark Sutcliffe, SVP, kevyiden hyötyajoneuvojen liiketoimintayksikkö

Täysin uudet Renault Express ja Renault Kangoo

Pienten pakettiautojen markkinoille Renault tuo vuodelle 2021 kaksi täysin uutta mallia: Renault Express ja Kangoo, jotka tarjoavat sopivan vaihtoehdon kaikille pienten pakettiautojen asiakkaille. Molemmat mallit ovat täysin uusia niin ulko- ja        sisäpuolen muotoilultaan, kuin myös autojen teknologian osalta.

Renault Express – kustannustehokas nykyaikainen valinta

Renault Express on ennen kaikkea erinomainen valinta nykyaikaista, mutta kustannustehokasta pakettiautoa etsivälle. Malliin tulee tarjolle hintaluokassaan ennennäkemättömän paljon turvallisuus- ja mukavuusvarusteita. Näistä esimerkkejä ovat mm. kuljettajan ja matkustajan etu-, ja sivuturvatyynyt, katvealueen varoitusjärjestelmä, kamerataustapeili ajonaikaista takanäkymää varten, etu- ja takapysäköintitutkat, peruutuskamera, kuolleen kulman laajakulmapeili matkustajan aurinkolippaan ja paljon muuta.

Expressin loistavia ominaisuuksia ovat myös mm. ohjaamon 48 litran säilytystilakapasiteetti, joka on paras luokassaan. Express on myös luokkansa markkinajohtaja monissa muissa tavaratilan ominaisuuksissa, kuten mm. liukuoven lastausaukon leveys 716 mm. Tavaratilaa on aina 3,3 kuutiota ja kantavuutta yli 600 kiloa. Moottorivaihtoehtoihin kuuluvat uudistetut Blue dCi –moottorit 75 ja 95 hevosvoiman tehovaihtoehdoilla.

Renault Kangoo – innovatiivinen, korkealaatuinen pakettiauto

Täysin uusi Renault Kangoo puolestaan on innovatiivinen, täynnä tekniikkaa oleva hienostunut uusi pakettiauto, joka tulee tarjolle ensin 3,3 ja myöhemmin lisäksi 4,2 kuution versiona. Se on tarkoitettu yritysasiakkaille, jotka etsivät ennen kaikkea viimeisintä teknologiaa ja korkealaatuista käyttökokemusta.

Kuten useasti ennenkin, Kangoo esittelee pienten pakettiautojen segmenttiin runsaasti uusia innovaatioita. Tästä esimerkkinä on Open Sesame by Renault: oikean puolen liuku- ja etuoveen integroitu B-pilari ja 90 astetta aukeava etuovi, joiden ansiosta sivuliukuoven lastausaukon leveys on jopa 1 446 mm.

Tämä yhdessä taittuvan verkkoväliseinän kanssa mahdollistaa äärimmäisen monenlaisia käyttökohteita, esimerkiksi ahtaissa tiloissa tapahtuvassa kaupunkijakelussa. Järjestelmään on myös kehitteillä jo esimerkiksi auton kylkiosaan taittuvia hylly- ja lokerojärjestelmiä, jotka ovat käytettävissä kätevästi kokonaan auton ulkopuolelta. Myös Easy Inside Rack -järjestelmä on täysin uusi ominaisuus, joka mahdollistaa pitkien tavaroiden lastaamisen sisälle tavaratilaan matkustamon yläpuolelle jatkuvan lokeron avulla.

Pienten pakettiautojen L1-kokoluokassa Kangoossa on luokkansa suurin tavaratilan tilavuus 3,3 kuutiota ja malli on saavana jopa lähes 800 kilon kantavuudella. Lanseerauksessa moottorivalikoima koostuu uudistetuista Blue dCi -moottoreista ja hieman myöhemmässä vaiheessa tarjolle saapuvat myös EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteistot.

Myös Kangoon ajoavustin- ja turvalaiteteknologia on markkinoiden parhaimmistoa. Malliin on saatavana Express:ssä lanseerattavien turvavarusteiden lisäksi mm. aktiivinen pysäköintiavustin, kaistallapitoavustin, katvealueen avustin, hätäjarrutusavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja täys-LED-ajovalot.

Tulossa täysin uusi täyssähköinen Kangoo E-TECH

Vuodelle 2022 on tulossa myös täysin uusi täyssähköinen Kangoo E-TECH, jossa on uusi 75 kW tehoinen sähkömoottori, 245 Nm välitöntä vääntöä ja 44 kWh litium-ioniakku. AC-lataus sujuu jopa 22 kW teholla ja lisäksi ominaisuuksiin kuuluu myös 75 kW pikalataus.

Tietoliikennevaihtoehdoiksi sekä Expressiin että Kangoohon tulee R&Go -radio Bluetooth -yhdistettävyydellä tai vaihtoehtoisesti 8” kosketusnäytöllä toimiva Easy Link -järjestelmä älypuhelinpeilaustuella ja joko sisäänrakennetulla navigoinnilla tai ilman. Puhelinintegraation avuksi ohjaamoista löytyy langattomat induktiolatausalustat ja useita USB- ja 12 V virran ulosottoja.

Renault Express valmistetaan Marokon Tangerissa ja Kangoo Ranskan Maubeugessa.

Renault Trafic Combi ja Trafic Spaceclass

Toinen Renault’n uusi kokonaisuus vuodelle 2021 on henkilökuljetuksen ammattilaisia, kunnallisia toimijoita ja muita useita matkustajia kuljettavien asiakkaiden tarpeisiin kehitetty Trafic Combi- ja SpaceClass -mallisto. Traficin DNA vahvistuu vuodelle 2021 entisestään mm. uudistuneiden ulko- ja sisätilojen muotoilun, moottoripäivitysten, tietoviihdetoimintojen, sekä ajoavustimien ja turvavarusteiden muodossa.

Kuljettajan lisäksi Trafic Combi -malleihin mahtuu jopa kahdeksan matkustajaa ja 1,8 kuution verran matkatavaroita. Mallien uudistuneelle ulkopuolen muotoilulle tunnusomaista on mm. uusi konepeltilinja, uudet LED-ajovalot, etupuskuri ja uudet alumiinivanteet ja koristekapselit. Luonnollisesti myös sisustan muotoilu on uudistunut.

Myös uuteen Trafic Combiin on saatavana uusimman teknologian myötä runsaasti ajoavustimia, osittain heti lanseerauksessa ja osin hieman myöhemmin vuoden aikana. Näistä esimerkkejä ovat mm. mukautuva vakionopeuden säädin, aktiivinen hätäjarrutusavustin, kaistavahti, katvealueen varoitusjärjestelmä, sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Uudet Euro6D Full -päästönormit täyttävät dieselmoottorit ovat saatavana 110, 150 ja 170 hevosvoiman tehoisina ja EDC-kaksoiskytkinvaihteisto kahden tehokkaamman version yhteydessä.

Combi -malliston lisäksi uudistuva, ennen kaikkea VIP-tason henkilökuljetukseen suunniteltu Trafic SpaceClass tarjoaa ylellistä matkustusmukavuutta ja erittäin kattavan vakiovarustelun. Varustelua on mahdollista täydentää mm. nahkasisustuksella koko matkustamoon, kääntyvillä erillisistuimilla toiselle riville, sekä piiloon taitettavalla matkustamon pöytätasolla.

Uusi Trafic Combi valmistetaan Ranskassa Renault’n Sandouvillen 1964 avatussa tehtaassa, joka on valmistanut historiansa aikana jo yli 8 miljoonaa autoa ja yhteensä 15:a eri mallia. 2020 Sandouvillessä valmistettiin 106 390 Traficia.

Lue lisää: Renault Kangoo
Lue lisää: Renault Expess

[ninja_form id=21]