Uusi Renault Trafic Formula Edition – Renault yhdistää ripauksen urheilullisuutta luotettavuuteen

11/2017

Renault Trafic Formula Edition, joka on urheilullisin tähän mennessä Suomessa myyty pakettiauto, on saapunut jälleenmyyjille. Sen myötä Renaultin tavara-autovalikoima on entistä monipuolisempi.

Renault on ollut Euroopan myydyin kevyt tavara-auto jo vuodesta 1998 lähtien eli 18 peräkkäisenä vuonna. Viime vuonna kokonaispainoltaan alle 3,5 tonnisten pakettiautojen markkinat kasvoivat Euroopassa 11,4 prosentilla, mutta Renault kasvatti myyntiään vielä paljon reippaammin eli 16,9 prosentilla. Upean vuoden ansiosta Renaultin markkinaosuus kasvoi viiteentoista prosenttiin.

Renault-pakettiautot ovat vakiinnuttaneet paikkansa Suomen suosituimpien merkkien joukossa. Viime vuonna Renault sijoittui rekisteröintitilastossa kuudenneksi vain vajaan parinkymmenen auton erolla viitospaikkaan. Ylivoimaisesti eniten myyty Renaultin pakettiauto oli Trafic.

Suosion salaisuutena ovat ennen kaikkea luotettavuus ja alhaiset käyttökustannukset. Renault Trafic on asiakkaalle varma valinta, jolla kuljetukset hoituvat ja jonka arvo säilyy. Traficissa on kaikkien muiden Renaultien tapaan neljän vuoden tai 100 000 kilometrin takuu, eikä kahden ensimmäisen vuoden aikana ole kilometrirajoitusta. Lisäksi takuuaikana matkan saumatonta jatkumista varmistaa ympärivuorokautinen tiepalvelu. Tehokkaat taloudelliset moottorit, hyvä ajettavuus ja korkealuokkainen kuljettajaa ilahduttava ergonomia ovat nostaneet Traficin ennen kaikkea kuljettajien suosikiksi.

Uusin vaihtoehto laajaan ja monipuoliseen mallisarjaan on Renault Trafic Formula Edition, jonka kehitystyöhön haettiin inspiraatio F1-kuninkuusluokasta. Erikoismallin voi valita L1H1- tai L2H1-versiona, joissa molemmissa on vahva ja säästeliäs 107 kW (145 hv) kehittävä Twin Turbo -moottori. Hiilidioksidipäästö on vain 160/164 g/km korin pituudesta riippuen.

Uuden Renault Trafic Formula Editionin lähtökohtana on erittäin kattavasti varustettu Trafic Navi Edition, mutta uutuus on persoonallisempi ja urheilullisempi. Erikoismallin ulkoväri on metallimusta ja tuota väriä käytetään myös korinvärisissä puskureissa, etusäleikössä, Renaultin merkissä sekä 17-tuumaisissa kevytmetallivanteissa. Kontrastina mustalle ovat keltaiset Formula Edition -teippaukset ja keltaiset etusäleikön sekä etusumuvalojen kehykset. Korin väriksi on mustan lisäksi valittavissa myös metallihopea ja metalliväri sisältyy erikoismallin hintaan.

Kuljettaja on otettu monipuolisesti huomioon Trafic Formula Editionin varustelussa. Lämpötila ohjaamossa on aina miellyttävä, sillä kesällä siitä huolehtii automaatti-ilmastointi ja talvella ajastimella varustettu Eber-lisälämmitin varmistaa, että ohjaamo on lämmin jo ennen liikkeellelähtöä. Kojelaudassa on Media Nav 2.0 -tietoviihdejärjestelmä, johon kuuluvat niin navigointi kuin peruutuskamera. Nahkaverhoiltu ohjauspyörä, tuulilasinpyyhkimien sadetunnistin, vakionopeussäädin, pysäköintitutka ja älyavain helpottavat kaikki omalta osaltaan auton käyttöä työpäivän aikana tai vapaa-ajalla.

Ohjaamon ilmeen viimeistelevät Lux-paketin mukana tulevat alumiiniset kehyslistat kaiuttimien ja vaihdekepin ympärillä, alumiininsävyiset oven kahvat, kannellinen lokero kojelaudassa sekä ylellinen Java-verhoilu. Kokonaisuuden viimeistelevät Formula Edition -matot. Tavaroille on tilaa ohjaamossa apukuljettajan istuimen alla, minkä lisäksi väliseinän läpilastausluukku auttaa pitkien tavaroiden kuljettamisessa.

Renault Trafic dCi 145 Twin Turbo Formula Editionin hinta toimituskuluineen on L1H1-mallina 36 690 euroa ja L2H1-mallina 37 990 euroa.