Uusi Renault Arkana tuo ranskalaista tyyliä katumaasturimarkkinoille

09/2020

Renault kilpailee jo nyt mallistollaan kauneimman merkin tittelistä ja pian valikoimaan saadaan uusi coupémainen katumaasturi, Arkana.

Upean ulkonäön lisäksi autossa on runsaasti tilaa ja kaikki voimalinjat ovat sähköistettyjä. Eurooppaan ja Suomeen Arkana saapuu vuonna 2021.

Tähän saakka vain premium-merkit ovat valmistaneet tyylikkäitä, coupémaisia katumaastureita. Renault haluaa filosofiansa mukaisesti tarjota kauneutta ja uutta tekniikkaa kaikille autonostajille. Niinpä se tuo Renault Arkanan myyntiin myös Euroopassa. Uusi Arkana on Renaultin maailmanauto, joka räätälöidään sopivaksi kullekin markkina-alueelle. Uudessa Arkanassa yhdistyvät katumaasturin jykevyys ja mainiot tilat coupé-mallien kauneuteen. Korin alaosa korostaa auton maasturimaisuutta ja suuri 186 mm maavara auttaa selviämään hankalammistakin paikoista. Uutuuden akseliväli on 2,72 metriä ja korilla on mittaa 4,57 metriä, mikä varmistaa hyvät tilat matkustajille ja heidän tavaroilleen.

 

Renaultin tyyliin ohjaamo on erittäin tyylikäs. Parhaissa varustetasoissa on 10-tuumainen digitaalimittaristo ja kookas 9,3-tuumainen kosketusnäyttö. Takamatkustajien mukavuuden takaa se, että jalkatila on yksi Arkanan kokoluokan suurimmista. Korin muodosta huolimatta tavaratila on kookas (513 litraa ja hybridissä 438 litraa). Varusteita ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä Arkanaan on tarjolla runsaasti. Samalla Arkana on Renaultin kolmas mallisarja, joka on saatavissa urheilullisena R.S. Line -versiona.

Kaikki uuden Arkanan voimalinjat ovat sähköistettyjä. Ensimmäisenä myyntiin tulevat Arkana TCe 140 ja Arkana TCe 160 -mild hybridit, joissa on erillinen 12 voltin litiumioniakku antamassa voimaa generaattori-starttijärjestelmälle. Kolmantena Arkana vaihtoehtona on erittäin taloudellinen Arkana E-TECH Hybrid, jossa on sama äskettäin esitelty voimalinja kuin Clio E-Techissä. Siinä 1,6-litrainen bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria kehittävät yhteensä 103 kW (140 hv) ja edistyksellinen automaattinen monitilavaihteisto valitsee taloudellisimman vaihteen kaikissa olosuhteissa.

Renault Arkanan Suomeen tuotavat versiot ja aikataulu tarkentuvat myöhemmin.