Uudistunut Renault Trafic – Renault Trafic vastaa nykyajan haasteisiin

15.09.2021

Renault on kehittänyt Trafic-pakettiautomallistoaan kaikin tavoin modernimmaksi. Tärkein edistysaskel on uusi ohjaamo, joka on mukavampi ja turvallisempi kuin ennen ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä on nyt paljon enemmän. Aiempaa modernimman keulan takaa löytyvät nyt myös uusia, tehokkaampia moottorivaihtoehtoja. Suomeen uudistuneet Renault Traficit saapuvat vuoden 2022 alkupuolella.

Vuonna 1980 esitelty Renault Trafic saavutti nopeasti paikan Euroopan eniten myytyjen pakettiautojen joukossa. Niitä on rekisteröity 50 maassa yli 2,2 miljoonaa kappaletta. Suomessa Trafic on noussut yhdeksi suosituimmista malleista ns. tonniluokassa.

Vuosimallin 2022 Renault Traficin tunnistaa täysin uudesta keulasta, joka korostaa sen DNA:ta tyylikkäänä ja dynaamisena pakettiautona. Leveyttä korostavan konepellin alla on vaakasuuntainen etusäleikkö ja uudet LED-ajovalot. Kokonaisuuden viimeistelee etupuskurin uusi muotoilu.

Ohjaamossa mukavuutta ja modernia muotoilua

Tärkeimmät parannukset Traficissa on tehty ohjaamoon, jossa kojelaudan vaakasuora muotoilu yhdistää sen ovipaneeleihin, mikä lisää tilan tuntua. Yhtenäisiin linjoihin on liitetty kromikoristelua, millä tuodaan ohjaamoon ylellisyyttä ja nostetaan laatuvaikutelmaa.

Verhoilumateriaalit ovat aiempaa miellyttävämpiä, minkä lisäksi Traficissa on uudet oviverhoilut. Kuljettaja arvostaa aiempaa leveämpiä kyynärnojia. Keskimmäisen istuimen selkänojan kääntäminen alas muuttaa ohjaamon liikkuvaksi toimistoksi, missä on hyvin tilaa esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle ja A4-kokoisille työpapereille. Tilaa voi käyttää myös mukaviin lounastaukoihin. Ohjaamossa on runsaasti erilaisia säilytyspaikkoja, yhteensä 88 litraa, mikä on eniten luokassaan.

Tietoliikennejärjestelmä on päivitetty uudelle tasolle, kun Traficiin on nyt saatavana Renault’n EASY LINK, haluttaessa myös sisäänrakennetulla navigointilaitteistolla. Järjestelmään voi yhdistää älypuhelimen Android Auton™ ja Apple CarPlayn™ avulla ja sitä käytetään 8-tuumaisella kosketusnäytöllä. Kokonaisuuteen kuuluu vielä 15 watin tehoinen langaton älypuhelimen lataustaso, mikä varmistaa keskeytymättömät yhteydet pitkänkin työpäivän ajaksi. Lisäksi mittaristossa on 4,2-tuumainen värinäyttö ja ohjaamossa kolme USB-porttia.

Uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät tuovat kuljettajalle mielenrauhaa ja helpottavat pysäköintiä. Kymmenen saatavilla olevan järjestelmän joukossa ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin, kaukovaloavustin, kaistavahti, katvealueen valvontajärjestelmä, liikennemerkkitunnistin, hätäjarrutusjärjestelmä, etu-, taka- ja kylkipysäköintianturit sekä peruutuskamera.

Valinnanvaraa niin voimalinjoissa kuin koreissa

Renault Traficin moottorivalikoimaa on laajennettu ja parannettu entisestään. Nyt valittavana on neljä Euro6D Full –päästövaatimukset täyttävää Blue dCi -moottoria, joiden tehot ovat välillä 81 ja 125 kilowattia (110 – 170 hv). Kaksilitraiset moottorit ovat tehokkaampia kuin ennen ja myös niiden vääntömomentti on kasvanut. Kaikissa moottoreissa on polttoainetta säästävä Start&Stop –järjestelmä ja käsivalintainen vaihteisto. Lisäksi Blue dCi 150 ja 170 -moottorien kanssa on vaihtoehtoisesti saatavana EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

Tavaratilaa on kehitetty entistä käyttökelpoisemmaksi. Pidempään koriin voi väliseinän läpilastausluukun ansiosta lastata jopa 4,15 metriä pitkiä esineitä, mikä on luokan paras lastauspituus. Kaukosäätöistä keskuslukitusta on kehitetty niin, että virta-avaimesta tai avainkortista ajaja voi avata tai lukita erikseen ohjaamon ja tavaratilan. Pimeällä työskentelyä helpottaa lisävarusteena tavaratilaan saatava LED-valaistus, joka on jopa viisi kertaa vakiona olevia halogeenivaloja tehokkaampi.

Renault Traficin voi edelleen yksilöidä tarkasti käyttötarpeen mukaan. Korivaihtoehdoiksi on valittavissa kaksi pituutta ja kaksi korkeutta, joiden kuormatilavuudet ulottuvat 5,8 kuutiometristä 8,9 kuutiometriin. Mm. ovien määrän ja lasituksen voi määritellä sopivaksi.

Vuodesta 2014 lähtien kaikki maailmassa myytävät kolmannen sukupolven Traficit on valmistettu Ranskassa, Normandiassa sijaitsevassa Sandouvilllen tehtaassa. Tehdas viettää 57-vuotissyntymäpäiväänsä ja siellä valmistetuista reilusta 8 miljoonasta autosta joka kymmenes on ollut Trafic.

Ensimmäiset uudistuneet Renault Trafic tavara-autot  saadaan Suomeen vuoden vaihteen jälkeen.

Haluatko pysyä ajantasalla uudesta Renault Traficista?


 

[ninja_form id=25]