RENAULT YHTYMÄ EUROOPAN YKKÖNEN PIENIPÄÄSTÖISTEN (CO2) AUTOJEN VALMISTAJANA

03/2014

Renault yhtymä on saavuttanut ykköstilan Euroopan pienipäästöisten henkilöautojen valmistajana sekä ensimmäisenä autovalmistajana alitti 115 g/km rajan koko vuoden 2013 osalta. Tämä sijoitus on saavutettu uudistuneen malliston, Energy-moottoreiden menestyksen sekä sähköautojen myynnin kasvulla.

Renault yhtymän valmistamien autojen keskimääräiset CO2-päästöt olivat 114,7 g/km* / auto (lähde: AAA-DATA**) laskettuna koko vuoden 2013 henkilöautomyynnistä.

Renault yhtymän uudistuneen malliston viidessä mallissa CO2 –päästöt on saatu tiputettua alle 100 g/km (Twingo, Uusi Clio, Captur, Mégane ja Dacia Sandero). 5-ovinen uusi Clio Energy dCi 90 eco² on segmenttinsä johtaja 83g/km päästötasolla. Ylipäätänsä uuden Renault Clio-malliston CO2 -päästöt ovat 18.5 g/km vähemmän kuin edellisessä Clio-mallistossa.

Samanaikaisesti Renault sähköautojen kasvava myynti on vaikuttanut merkittävästi koko yhtymän CO2-päästöjen putoamiseen.

Kokonaisuutena keskiarvoiset CO2-päästöt ovat laskeneet lähes 11 g/km 125,5 g/km tasosta 114,7 g/km tasoon vuodesta 2012.

“Asemamme markkinajohtajana on todiste siitä, että yhdistelmä moottoristrategiastamme – Energy-moottorien mallisto – ja sähköautostrategiastamme on onnistunut. Näiden innovaatioiden avulla Renault yhtymä on saavuttanut näkyviä tuloksia ja säilyttää tavoitteensa merkittävästi pienentää pitkällä aikavälillä ympäristöjalanjälkeään kaikissa toiminnoissaan. Samanaikaisesti nämä parannukset hyödyttävät niin ympäristöä kuin asiakkaitamme.”
(Jean-Philippe HERMINE, Johtaja, Renault Group, Ympäristösuunnittelu)

* Keskiarvo tyyppihyväksytystä NEDC yhdistetyn ajon CO2 päästöistä Renault yhtymän (Renault ja Dacia tuotemerkit) henkilöautorekisteröinneistä 1-6/2013 Euroopassa 23 EU valtiossa (kaikki maat paitsi Kypros, Malta, Romania ja Bulgaria).
** Luvut peräisin: AAA-DATA (Association Auxiliaire de l’Automobile), CCFAn tytäryhtiö. AAA-DATA on organisaatio, joka kerää autoteollisuuden luvut viranomaisilta.