Renault mukana tekemässä hyvää

05/2020

 

Renault mukana tekemässä hyvää

Renault luovutti toukokuun alussa kaksi Kangoo Z.E. -sähköautoa Helsingin Seurakuntayhtymälle käyttöön ruoka-avun kuljettamista varten huonokuntoisille avun tarvitsijoille.

Helsingin kaupunki, Helsingin seurakuntayhtymä, Myllypuron elintarvikeapu, Hurstin Apu, AndreasHelps ja Malmin Saalem seurakunta tekevät hienoa yhteistyötä ruoka-avun toteuttamiseksi Helsingissä poikkeusoloissakin. Myllypuron elintarvikeavun tiloissa pakataan päivittäin kauppojen ja teollisuuden lahjoittamista elintarvikkeista 1500 – 1800 akuuttikassia, jotka toimitetaan sovittuihin jakopaikkoihin. Hurstin apu pakkaa niin ikään valmiita akuuttikasseja keskiviikkoisin ja perjantaisin noin 800 kpl. Jakopaikat löytyvät mm. ruoka-apu.fi sivustolta ja seurakuntien nettisivuilta.

Osa kasseista toimitetaan huonokuntoisille asiakkaille kotiin. Kotitoimitusasiakkaita on päivittäin 30 – 60 välillä. Kotitoimituksia hoitavat pääasiassa vapaaehtoiset. Se että pystymme tarjoamaan vapaaehtoisille auton käyttöön, on suureksi avuksi, sanoo Katja Lehtola Helsingin Seurakuntayhtymästä.

”Päätimme siirtää esittelykäytöstä poistettavien autojen myyntiä ja antaa ne sen sijaan kuljetuskalustoksi tähän poikkeusoloissa korostuneen tärkeään vapaaehtoistyöhön”, toteaa Renault maahantuonnin toimitusjohtaja Heikki Vuorinen. ”Vaikka rajoitusten purkaminen yhteiskunnassa on hyvässä vauhdissa, säilyy erityisryhmien avuntarve vielä kuukausia ja autot pysyvätkin tässä käytössä kesän yli.”

Tässä vapaaehtoiset lähdössä tekemään hienoa työtä kuljettamaan ruokalähetyksiä heikkokuntoisille avun tarvitsijoille.