Renault KOLEOS koeajot käynnistyvät – Suomeen 470 kansainvälistä toimittajaa 29 maasta

06/2017

Renault-katumaasturien lippulaivan, KOLEOS-mallin, kansainväliset koeajot tuovat Suomeen lähes 500 autotoimittajaa 29 maasta. Suomessa ei ole vuosikausiin järjestetty näin mittavaa koeajotapahtumaa kansanväliselle lehdistölle. Koeajot käynnistyvät 1.6. ja päättyvät juhannusaattona. Yhteensä 50 Koleos katumaasturia liikkuu kolmen viikon aikana niin Helsingin keskustassa kuin eteläisen Uudenmaan alueella, niin lännessä kuin idässä.

Monesta katumaasturista poiketen uusi Koleos sopii myös vaikeisiin maastoihin. Sen maavara on peräti 213 mm ja niin tulo- kuin jättökulma ovat tavallista suuremmat. Kehittynyt nelivetotekniikka varmistaa etenemisen hankalissa olosuhteissa. Renault etsi koeajopaikaksi mahdollisimman monipuolista tiestöä sekä mahdollisuutta testata autoa myös haastavimmissa olosuhteissa.

”Suomi valikoitui koeajojen toteutuspaikaksi juurikin auton luonteeseen sopivan ympäristön, erilaisten koeajoreittien ja lisäksi Premier Parkin tarjoamien maastoajo-olosuhteiden ansiosta. Kakkosiksi jäivät niin Ranskan Alpit, Lanzarote sekä Slovakia. Suomi voitti nämä kohteet monipuolisuutensa johdosta”, kertoo Pierrick Metais Renaultin Brand Events -osastolta.

Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen tapahtuman valmistelut ovat olleet mittavia ja suunnittelu aloitettiin jo lähes yhdeksän kuukautta sitten. Henkilöstöä tapahtuman valmisteluissa on ollut mukana lähes 100 henkilöä.

Premier Parkin ainutlaatuinen maastorata, joka sisältää niin luonnon esteitä ja rakennettuja esteitä, on muokattu Renault Koleos -mallille. Lisäksi on rakennettu kokonaan uusi osio Koleosta varten. Radan suunnittelutyössä on ollut mukana useita tahoja Renaultilta markkinointi, tapahtumat, lehdistö sekä tekninen puoli. Premier Parkilta kansainvälistä koeajoa on ollut rakentamassa Tapahtuma & markkinointi-tiimi. ”On ollut mielettömän hieno kokemus tehdä tätä tapahtumaa yhdessä ranskalaisten kanssa.  He ovat olleet vaativia, mutta hyvässä yhteishengessä innostuneina olemme saaneet hienon, näyttävän ja toimivan ratkaisun aikaiseksi. Tämä on ollut huikea matka jo tähän päivään mennessä ja innolla odotamme ensimmäisten toimittajien saapumista”, kommentoi Premier Parkin toimitusjohtaja Henrik Sundberg.

renault-premier_park-header

Lisäksi Renault on rakentanut Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen täydellisen huoltovarikon, johon tarvittavat laitteet ja varaosat toimitettiin konteilla suoraan Renault Koleoksen valmistusmaasta Koreasta.

renault-koleos_lentokentta-header