Renault julkistaa kattavan moottoriurheiluohjelman

02/2016

  • Renaultin pääjohtaja Carlos Ghosn julkisti tänään Renaultin kattavan moottoriurheilu-ohjelman. Renault Sport tulee olemaan uuden strategian keskipisteenä ja toiminta jakautuu kahdelle päätoimialueelle; Renault Sport Racing ja Renault Sport Cars.
  • Renault Sport Racing kantaa vastuun Renaultin laajasta kilpailuaktiviteetti-toiminnasta, mukaan lukien uudelleen synnytetty Renault Sport Formula One Team ja Renault e.dams.
  • Renault Sport Cars johtaa Renaultin urheilullisten autojen kehitystä ja kaupallista toimintaa.

Renault Sport Racing sisältää kaikki Renaultin moottoriurheiluaktiviteetit mukaan lukien Renault Sport Formula One Teamin, Renault e.damsin, Formula Renault 2.0:n, Renault Sport R.S.01 Trophyn sekä edelleen asiakkaiden rata- ja rallitoiminnot. Renault Sport Racing toimintoja pyöritetään kahdessa paikassa, Britannian Enstonessa ja Ranskan Viry-Chatillonissa.

Renault Sport Cars, aiemmalta nimeltään Renault Sport Technologies, johtaa Renault Sport -malliston suunnittelutyötä sekä kaupallista toimintaa. Renault Sport tunnetaan maailmanlaajuisesti sen erinomaisen vauhdikkaista Mégane R.S ja Clio R.S -malleista samoin kuten myös tehokkaista ja kuitenkin järkevän hintaisista GT-malleista mukaan lukien uusi Mégane GT. Panostus tuotekehitykseen kasvaa ja odotettavissa on kansainvälistä laajenemista, merkin läsnäolon kasvamista sekä malliston kasvua.

Renault aikoo käyttää uutta rakennettaan kahden ensisijaisen päämäärän hyväksi. Ensisijaisesti tarkoituksena on vahvistaa Renault Sport -brändin tunnettuutta laajemmalle yleisölle hyödyntämällä Renault Formula One -tiimiä ja laajaa maailmanlaajuista F1-yleisöä. Toiseksi se aikoo käyttää Formula E- ja rata-aktiviteetteja kuten Clio Cup, esitelläkseen muitakin Renault malliston kulmakiviä kuten sähköautot.

Renault Sport Racing ja Renault Sport Cars työskentelevät tiiviissä yhteistyössä maksimoidakseen tekniset ja kaupalliset synergiat. Ensimmäiset esimerkit yhteistyöstä esitellään Monacon Grand Prix:ssa.

”Uskomme, että moottoriurheilu sytyttää edelleen positiivisen tunteen sekä alan harrastajien että tavallisen autoilijan mielessä ja käynnistämme nyt kattavan ohjelman. Formula 1:llä on suuri merkitys Renault-malliston tunnettuuden kasvattamisessa erityisesti markkina-alueilla, joissa Renault on uusi tulokas.” sanoo Carlos Ghosn. ”Luonnollisesti me toivomme, että sitoutumisemme moottoriurheiluun näkyy suoraan Renault Sportin myynnissä. Kiinnittämällä teknisen suunnittelutyön tänne, on sen arviointi ja kehittäminen sekä suora kaupallistaminen mahdollista. Meidän kasvanut sitoutuminen moottoriurheiluun on Renaultin brändin ja teknisen kehityksen strategian ytimessä”.

Nopeatempoinen ja huippusuoritteinen kilpailutoiminta on saatava toimimaan riittävän itsenäisesti, mutta kuitenkin yhtiön strategisten tavoitteiden ja vaatimusten mukaisesti. Jotta tämä onnistuisi, toimintaa valvomaan on nimitetty Carlos Ghosn johtama johtokunta.

Renault Sport Racingin toimintaa johtavat Jerome Stoll presidenttinä ja Cyril Abiteboul toimitusjohtajana. Renault Sport Carsin johdossa on Patrice Ratti toimitusjohtajana, Frederic Vasseur liittyy Renault Sport -perheeseen kilpailutoimen johtajana, vastuualueenaan urheilulliset ja tekniset asiat.  Renault Groupin brändijohtaja Guillaume Boisseau johtaa yhtiön markkinointitoimintoja varmistaakseen kilpatoiminnan olevan linjassa Renaultin markkinointistrategian kanssa.

Renault Sport Formula One Team julkistettu

Kilpailutoimen huipulla on uudelleen luotu Renault Sport Fomula One Team. Uusi F1-haastaja yhdistää Renault R.S.16 -alustan, joka on suunniteltu ja valmistettu Enstonessa sekä Renault R.E.16 -moottorin, joka edelleen valmistetaan Viry-Chatillonissa.

Uuteen F1-tiimiin on tehty lukuisia nimityksiä. Bob Bell on nimitetty tekniseksi johtajaksi ja hän johtaa Nick Chesterin (alustan tekninen johtaja) ja Remi Taffin (moottorin tekninen johtaja) toimintaa. Kisakuljettajiksi on nimitetty Kevin Magnussen ja Jolyon Palmer ja heitä tukemaan Esteban Ocon kolmanneksi ja varakuljettajaksi.

Pääyhteistyökumppanit vahvistettu

Renault julkisti tapahtumassa tulevat yhteistyökumppanit. Renault-Nissan Allianssin partneri, Infiniti, jatkaa F1-yhteistyötään Renaultin kanssa ja tehostaa yhä työtään suunnittelemalla toisen sukupolven energian talteenottojärjestelmän (ERS) F1-moottoriin.

Total ja Renault laajentavat aikaisempaa yhteistyötä ja Renaultin F1-autoissa käytetään laajaa valikoimaa Totalin tuotteita, jotka on kehitetty F1:n tarpeisiin.

Renault julkisti myös muita yhteistyökumppaneita, kuten huippukellojen valmistaja Bell & Ross, vallankumouksellisten audiojärjestelmien toimittaja Devialet, sekä jo aiemminkin yhteistyötä Renaultin kanssa tehneet Microsoft ja EMC. Yhteistyö Gravity Motorsportin kanssa jatkuu myös ja sitä kautta tytäryhtiö Genii Capiltal Group on edelleen mukana sekä pienenä osakkeenomistajana että näkyvänä yhteistyökumppanina.

Renault Sport Racing yksityiskohtaisemmin

Renault Sport Technologies -asiakaskilpailuosasto liikkuu nyt Renault Sport Racing -logon alla. Johdossa toimii Jean-Pascal Dauce. Uusi organisaatio mahdollistaa Renaultin lähtevän tehokkaammin mukaan eri kategorioihin, joissa se on ollut mukana aikaisemminkin. Renault on mukana rallissa Clio R3T Rallye Raidin kanssa, ja yksi rata-aktiviteeteista on Clio Cup sekä toisena Renault Sport R.S. 01 Trophy. Renault jatkaa myös Formula Renault 2.0 -sarjassa. Jo runsaan 45 vuoden ajan on tämä sarja antanut uusille kuljettajille mahdollisuuden uran alkuun ja nousuun suurempiin sarjoihin. Tämän päivän F1-kuljettajista 60 % on ajanut Renault 2.0 -sarjassa.

Renaultin Formula E. aktiviteetit siirtyvät myös Renault Sport Racing nimen alle. Renault on sitoutunut olemaan mukana sarjassa vähintään kaudelle neljä asti Renault e.dams-tiiminä. Formula E on strategisesti tärkeä Renault-brändille ja nelinkertainen F1 maailmanmestari Alain Prost sekä Jean-Paul Driot toimivat sen johtoryhmänä. Seuraavan kauden aikana Renault Sport Racing kehittää ja toimittaa tiimille täydellisen voimansiirron sisältäen vaihteiston ja sähkömoottorin. Tavoitteet ovat kunnianhimoiset; voitot sekä kuljettajien että valmistajien sarjoissa.

Renault Sport Akatemia

Kahden päätavoitteen kanssa julkaisiin myös virallisesti Renault Sport Akatemia. Ensimmäinen tavoite on löytää kasvavia kykyjä, joita voidaan systemaattisesti viedä kohti F1-sarjaa. Toisena tavoitteena akatemia antaa Renaultin maaorganisaatioille paremmat mahdollisuudet tukea ja seurata paikallisia kuljettajia.

Tämän päivän tilaisuuden viestillä moottoriurheilusta tulee jälleen yksi olennainen osa Renault-brändin identiteettiä ja DNA:ta.