Renault F1-auton ulkoasu julkistettu

03/2016

Renault Sport Formula One Team on julkistanut 2016 FIA Formula 1 kauden kilpa-auton ulkoasun. Uuden kullankeltaisen ja mustan ulkoasun julkistus tapahtui Melbournessa Australiassa erittäin ainutlaatuisella tavalla. Uusi R.S. 16 surffasi kirjaimellisesti aaltoja pitkin Boat Harbour Park rantaan Sydneyn lähistöllä.

Renault Sport Formula One Team kuljettajat Kevin Magnussen ja Jolyon Palmer sekä Australialainen ammattisurffari Ellie-Jean Coffey osallistuivat filmin kuvauksiin maanantaina ennen Australian Grand Prix:n alkua. Kilpa-auton näyttelyversio oli kiinnitetty 7,5 m pitkään surffilautaan, jolla auto ja miehistö laskettelivat aaltoa pitkin rantaan.

Auton kelta-musta väritys on luonnollisesti Renault Sportin identiteetin mukainen, mutta ne myös jatkavat Renault Sportin perinteitä kilparadoilla. Ensimmäinen Renault F1 -auto RS01 käytti tätä väritystä jo vuonna 1977, joten nykyauton ilme on kunnianosoitus tälle historian huippukilpurille.

Uuden auton värityksessä on hyödynnetty metalliväriä heijastamaan iltakilpailujen valaistuksen tehokkaammin, takaosan timanttikuviot yhdistyvät Renaultin uuteen visuaaliseen identiteettiin ja kultaväritykset osoittavat, että Renault tähtää joukon kärkeen.