RENAULT EOLAB – KULUTUS VAIN 1 LITRA/ 100 KM

09/2014

1 LITRAN / 100 KM* KULUTUKSELLA EOLAB ON OSOITUS RENAULTIN INNOVAATIOISTA PUHTAAN YMPÄRISTÖN PUOLESTA JA SE NOSTAA RENAULTIN KAMPPAILUUN ULTRA-PIENESTÄ POLTTOAINEEN KULUTUKSESTA

Renault uuden auton prototyypin, EOLAB:n, avulla on tutkittu eri tapoja saavuttaa erityisen matala polttoaineen kulutus. EOLAB ylpeänä esittelee yhdistetyn polttoaineen kulutuksen* lukemaksi vain 1 litra/100 km ja CO2-päästöt 22 g/km.

Onnistuakseen näin pienissä lukemissa suunnittelijat keskittivät ponnistuksensa kolmeen pääalueeseen: painon minimoimiseen, aerodynamiikan kehittämiseen ja ”Z.E. Hybrid” -teknologian hyödyntämiseen. Uusi ajattelumalli tuottaa nollapäästöt* päivittäisessä autoilussa.

Ympäristöpainotteisena, innovatiivisena näyttelymallina EOLAB pitää sisällään suuren joukon teknisiä etuja, jotka on tarkoitettu tulemaan asteittain tuotantoautoihin. Renault on kattavan sähköautomallistonsa johdosta jo nyt edelläkävijä nollapäästöautoilussa** ja luonnollisena jatkona tähän EOLAB:n myötä Renault ottaa yhä suuremman askeleen tuottamaan houkuttelevia malleja, joilla on yhä pienempi hiilidioksidijalanjälki.

Teknologioita, joiden tarkoituksena on tuoda ultra-pieni polttoaineen kulutus saataville kaikille

Renaultille EOLAB:n tarkoitus on säilyttää yhtiön DNA turvaamalla niin monelle ihmiselle kuin suinkin mahdollista, mahdollisuus ultra-matalaan polttoaineen kulutukseen. Se tarkoittaa, että teknologiat, joita käytetään, ovat hinnaltaan niin edullisia, että ihmisillä on niihin varaa. EOLAB:n sisältämät materiaalit, kuten magnesium ja alumiini ovat erittäin kevyitä ja myös paljon halvempia kuin titaani. Tällaisen auton laajamittainen tuotanto seuraavan 10 vuoden kuluessa oli valittu päämääräksi alusta lähtien.

100 teknistä etua tulevaisuuden Renaulteihin

EOLAB on paljon muutakin kuin muotoilun kokeilu ja kaunis näyttelyesine. B-segmentin pohjalle suunniteltu prototyyppi sisältää noin 100 uutta, realistista teknistä ratkaisua, jotka on suunniteltu esiteltäväksi asteittain tulevissa Renault tuotantoautoissa.

EOLAB-resepti

EOLAB-prototyypin poikkeuksellinen polttoainetaloudellisuus – 1 litra/100 km – on kolmen pääkohdan yhdistelmä: parannettu aerodynamiikka, painon säästö ja Z.E. Hybriditeknologia (bensiini/sähkö):

– Auto muotoiltiin läpäisemään ilmamassa tehokkaasti ja lisäksi mukana on uusia aktiivisia ilmanohjaimia. Yli 70km/h nopeudessa etupuskurin ilmanohjain laskeutuu 10cm alemmas ja takapuskurin sivujen kylkiläpät aukeavat estämään epätoivottua ilmanpyörteilyä auton takaosassa. Aerodynamiikkaa parantaa entisestään ajonopeuden mukaan säätyvä maavara sekä aerodynaamiset renkaat ja vanteet.

– Painonsäästöohjelma pienensi auton massaa 400 kilolla, erityisansio tästä tulee korirakenteen multimateriaalien kuten yhdistelmäteräksen, alumiinin ja komposiittien käytöstä sekä ainutlaatuisen magnesiumkaton käytöstä, joka yksin vähentää painoa lähes 4 kiloa. Korirakenteen keveydestä oli useita hyötyjä. Korin keveiden ja kehittyneiden materiaalien ansiosta kalliiden komponenttien (moottori, akku, pyörät, jarrut jne.) kohdalla ei tarvittu tehdä kalliita pienennys-operaatioita. Oikea peruskustannustaso antoi lopulta mahdollisuuden käyttää kalliimpiakin materiaaleja;

– Z.E. Hybriditeknologia: tämä uusi, kompakti ja houkutteleva hybridijärjestelmä yhdistää ultra-matalan polttoaineen kulutuksen nollapäästöautoiluun* alle 60 km:n matkoilla ja jopa 120 km:iin nousevalla nopeudella. Tulevina vuosina Z.E. Hybriditeknologia tulee Renaultin nollapäästöiseen* automallistoon.

Mukaantulo Ranskan valtionjohdon New Industrial Planiin

EOLAB muodostaa osan ”2 litran/100 km polttoaineen kulutus jokaiselle” suunnitelmasta, joka esiteltiin Ranskan nk. New Industrial Plan -raamisuunnitelman yhteydessä. EOLAB menee polttoainekulutustavoitteessaan kuitenkin vielä pitemmälle kuin Ranskan valtionjohdon määrittelemä tavoite. Prototyypin suunnitteluvaiheessa Renault suunnitteli tarpeelliset teknologiat esitelläkseen vuonna 2020 auton, jonka polttoaineen kulutus on vain 2 litraa/100 km. Saavuttaakseen tavoitteensa, Renault työskenteli innovatiivisten yhteistyökumppanien, kuten lasien valmistaja Saint-Gobain, istuinten valmistaja Faurecia, rengasyhtiö Michelin ja Continental (jarrujärjestelmä) kanssa. Renault työskenteli yhdessä myös pääyhteistyökumppaniensa, kuten korealaisen Posco-yhtiö (magnesiumkomponentit) kanssa. Kaikkien näiden yhteistyökumppanien tietotaito ja tuki teki EOLAB-prototyypin menestyksen mahdolliseksi.

EOLAB-konsepti: konseptiauto tuo mielikuvan tulevaisuudesta

Renaultin muotoilijat olivat alusta lähtien läheisesti mukana EOLAB-projektissa. Koseptissa he tiivistivät muotoilutavoitteet täydelliseksi tyyliksi ja kiinnittivät merkittävän huomion yksityiskohtiin, joiden tarkoituksena oli optimoida aerodynamiikka ja paino. Kaltevan kattonsa ja henkeäsalpaavan hoikan takaosan taakse konseptin todellinen tarkoitus on hyvin naamioitu: houkuttelevan ulkoasun takana kaikki on omistettu säästäväisyydelle. Se osoittaa, että Renault kykenee luomaan taianomaisen prototyypin, jonka perustavanlaatuinen tehtävä on luoda ultra-matala polttoaineen kulutus.

* Ei CO2- tai muita saastuttavia päästöjä ajokäytössä.

** Polttoaineen kulutus ja päästöt on vahvistettu voimassaolevien säädösten ja lainsäädännön mukaisesti.