Renault CLIOLLA aihetta juhlaan

03/2020

 

Renault Clio täyttää 30 vuotta ja juhlii sitä olemalla myydyin automalli Euroopassa helmikuussa 2020.

Lisää tietoa löytyy Jato Dynamicsin laatimasta Euroopan uusien autojen rekisteröintitilastosta: Linkki Jaton tiedotteeseen

Vastikään esitellyssä uudessa Cliossa on luokkansa parasta tekniikkaa, erittäin korkea perusvarustustaso sekä merkittävästi kehittynyt koetun laadun tuntu. Sen lisäksi uusi Clio sai täydet viisi tähteä Euro NCAP:n uusissa tiukoissa turvallisuustesteissä ollen viime vuoden testatuista luokkansa paras.

 

CLION historia lyhyesti

Clio 1 (1990): Korvasi Renault 5 -mallin ja sisälsi varustusta, jota oli totuttu näkemään vain isomman kokoluokan autoissa. Clio palkittiin Vuoden Auto -tittelillä 1991.

 

Clio 2 (1998): Toinen sukupolvi oli edeltäjäänsä pidempi (+7 cm) ja tarjosi siten enemmän matkustamotilaa. Auto sai kiitosta mukavuudesta ja turvallisuutta lisättiin varustelemalla auto ABS-jarruilla ja etu- ja sivuturvatyynyillä.

 

Clio 3 (2005): Kolmas sukupolvi erottui dynaamisemmalla tyylillään ja tarjoten uutta teknologiaa, esim. avainkortin ja handsfree-käynnistyksen, sekä lisää turvallisuutta eli jopa 8 turvatyynyä. Tämä Clio sai ensimmäisenä autona kokoluokassaan täydet viisi tähteä EuroNCAP:n testeissä. Clio voitti vuonna 2006 toistamiseen Vuoden Auto -tittelin ensimmäisenä automallina, joka onnistui toistamaan voittonsa.

 

Clio 4 (2012): Neljännen sukupolven muotoilu, joka sai linjansa DeZir -konseptiautosta, on ollut inspiraation lähteenä koko uudelle Renault-mallistolle. Muotoilusta on tullut yksi Renaultin suurimmista valteista ja uusi Clio vain vahvistaa tätä ominaisuutta.