Uutta väriä Clioon

06/2016

Yli 13 miljoonan auton ja 26 vuoden jälkeen CLIOn ensimmäisestä esittelystä, vuonna 2012 esitelty Renault CLIO uudistuu. Nykyinen CLIO käynnisti Renaultin täydellisen malliuudistuksen suunnittelu-johtaja Laurens van den Akerin johdolla.

Nykyään yleisesti käytetty lausahdus ”If it is not broke – do not fix it” lähti liikkeelle kaiketi USAn presidentti Jimmy Carterin hallinnon työntekijän Thomas Bertramin kynästä vuonna 1977. Tätä lausahdusta on käytetty monessa yhteydessä ja se sopii mainosti myös uuden Renault CLIOn uudistukseen. Joidenkin mallien osalta facelift-muutokset ovat suuria ja muuttavat radikaalisti auton ulkonäköä. CLIOn osalta muutokset ovat maltillisia. Miksi siis muuttaa jotakin, joka toimii? Tämän johdosta CLIOn uudistukset keskittyvät pääsääntöisesti konepellin alle ja sisätiloihin.

Dieselvalikoima täydentyy nykyisten 75 ja 90 hv versioiden lisäksi 110 hv moottorilla. Lisäksi saataville tulee uusi 120 hevosvoimainen TCe-moottori kuusiportaisella manuaalivaihteistolla. Näiden uusien moottori-versioiden saapuminen Suomen mallistoon vahvistuu vielä myöhemmin.

Pieniä ulkonäkömuutoksia tulee myös. Esimerkiksi ajovalot saavat osaan malliversiosta muista uusista Renault malleista tunnistetavan C-muodon ja etuosan Renault-logoa ympäröivä etusäleikkö on muotoiltu uudelleen, kuten myös säleikön alempi osa, joka on leveämpi, lisäten entisestään modernia ilmettä. Takaosassa korin helmat on muotoiltu uudelleen entistä jykevämmän ilmeen aikaansaamiseksi.

Kaikki verhoilumateriaalit ovat uusia ja erityistä huomiota on kiinnitetty muoviosien laatuun, miltä ne näyttävät ja tuntuvat. Kromiosat ovat entistä hillitympiä sekä mattapintaisia, ja värit entistä hienostuneempia. Lyhyesti, uusi CLIO on auto, jonka houkutteleva ulkoinen muotoilu ja korkealaatuinen sisätilojen viimeistely, muodostavat korkealuokkaisen kokonaisuuden.

Uuteen CLIOon on saatavissa kolme erilaista multimediajärjestelmää, Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution ja uutuutena, kaikkiin varustetason malleihin saatavana oleva älykäs R&Go-järjestelmä. Neljä uutta koriväriä raikastavat nykyistä valikoimaa – Intense punainen, Titanium harmaa, Iron sininen ja Helmiäisvalkoinen, samoin uudet vanteet ja koristekapselit.

Ajonhallintaa edistävät varusteet tekevät uudesta CLIOsta vielä monipuolisemman ja ketterämmän. Peruutustutkan lisäksi uuteen CLIOon tulee saataville, malliversiosta riippuen, etututka sekä peruutuskamera.

Uudistunut Clio esitellään Suomessa syyskuussa ja hinnat sekä mallisto ovat vielä vahvistamatta.