Renaultin näkemys näppärästä retkeilyautosta: Hippie Caviar Motel -tutkielma

Renaultin toinen uutuus Hannoverin IAA Transportation -näyttelyssä on valloittava Kangoo E-Tech electricistä tehty Hippie Caviar Motel -tutkielma. 

Kiinnostus matkailuautoja kohtaan on kasvanut viime vuosina nopeaan tahtiin, mihin Renault vastaa kiinnostavilla konseptimalleilla. Viime vuonna esiteltiin Traficin pohjalle rakennettu Hippie Caviar Hotel. Siinä on viiden tähden hotellin mukavuudet, mutta huoneen voi siirtää helposti paikasta toiseen idyllisiin maisemiin.

Nyt on vuorossa toinen aalto, kun Renault esittelee vapaa-aikaan ja matkailuun suunnitellun Hippie Caviar Motel -konseptimallin. Lähtökohtana on uusi pitkäkorinen (L2) Kangoo E-Tech Electric, joka on muutettu seikkailuihin ja harrastuksiin sopivaksi tukikohdaksi. Auto on kuin perusleiri, jossa on hyvät tilat ihmisille ja varusteille. Lisäksi takapenkin voi nopeasti muuttaa vuoteeksi, jolta voi ihailla yötaivasta suuren panoraama-lasikaton läpi.

Sähkömoottorisena Hippie Caviar Motel sopii erinomaisesti Renaultin strategiaan vähentää hiilidioksidipäästöjä. Auton 90 kilowatin tehoinen sähkömoottori vie matkustajat ripeästi paikasta toiseen, ja ajoakun 45 kilowattitunnin energiasisältö antaa lähes kolmensadan kilometrin toimintamatkan. 80 kW tehoisella pikalatauksella saa puolessa tunnissa tarpeeksi virtaa jopa 170 kilometrin ajoon.