GREAT PLACE TO WORK® -sertifiointi ensimmäistä kertaa autoalan yritykselle

10/2020

GREAT PLACE TO WORK® -sertifiointi ensimmäistä kertaa autoalan yritykselle  – Bassadone Automotive Nordicin henkilöstökokemus sai arvostetun tunnustuksen

Renaultin ja Dacian maahantuonti kuuluu Bassadone Automotive Nordic -yritysryhmään.

Bassadone Automotive Nordic on ensimmäisenä autoalan yrityksenä Suomessa saavuttanut kansainvälisestikin arvostetun Great Place to Work® -sertifioinnin. Sertifikaatti myönnettiin heti ensimmäisen henkilöstölle ja johdolle osoitetun tutkimuskierroksen perusteella tutkimustulosten paljastettua yhtiön työntekijäkokemuksen erittäin hyväksi.

Great Place to Work® -sertifioinnin myöntää ulkopuolinen, yli 60 maassa toimiva Great Place to Work® -organisaatio. Jotta sertifikaatti voidaan myöntää, tulee yrityksen Trust Index© ylittää 70. Tämä tarkoittaa, että vähintään seitsemän kymmenestä yrityksen työntekijästä kokee yrityksen hyvänä työpaikkana. Keskimäärin suomalaisen työelämän Trust Index© on 56. (*

Bassadone Automotive Nordic on ensimmäinen suomalainen autoalan yhtiö, jonka on ansioitunut Great Place to Work® -sertifioinnilla. Bassadone työllistää Suomessa yhteensä noin 210 ammattilaista yhtiön eri toiminnoissa ja yhtiöryhmään kuuluu kymmenen eri automerkin maahantuontiyhtiöt, oma vähittäiskauppa Autoverkkokauppa.fi sekä vakuutuspalveluja tarjoava Bassadone Insurance Services ja rahoituspalveluja tarjoava DNB Auto Finance. Yhtiöryhmän koko henkilöstö ja johto oli kutsuttu mukaan tutkimukseen.

Tutkimustulosten mukaan Bassadonen henkilöstöstä 96 % pitää omaa työtään yrityksessä tärkeänä, yli 90 % pitää yrityksen kulttuuria ja toimintatapoja tasa-arvoisena ja johdon työn arvostus nousi 88 %:iin.

Yhtiömme on elänyt viime vuodet jatkuvan muutoksen keskellä. Yhtiöryhmän liikevaihto Suomessa ja Baltiassa on muutaman vuoden aikajänteellä kolminkertaistunut ja samassa yhteydessä henkilöstömäärä on kasvanut voimakkaasti. Toimintatapaamme kuvastaa päätös lähteä Great Place to Work® -haasteeseen keskellä kevään pahinta epätietoisuuden aikaa: kehitystyö ei saa pysähtyä ja yli 100-vuotiaan perheyrityksen arvoja ei unohdeta haasteellisinakaan aikoina.”, Bassadone Automotive Nordic Oy:n toimitusjohtaja Antti Ruhanen kommentoi. ”Tämä saavutettu sertfikaatti on erinomainen osoitus siitä, että niin vanha kuin uusi henkilöstömme uskoo yhtiöön ja yhteisiin tavoitteisiimme. Tavoitteemme on olla sekä autoalan arvostetuin toimija että autoalan arvostetuin työpaikka, sillä molemmat tavoitteet tukevat meille tärkeitä liiketoiminnallisia periaatteita ja johtavat tulokseen.

On ollut todella ihana huomata, miten myös perinteisenäkin pidetyt alat, kuten autoala, ovat osoittaneet tahtotilansa kehittää yrityskulttuuria kestävästi. Great Place to Work -sertifiointi on luotettava ja globaalisti arvostettu tunnustus loistavasta työntekijäkokemuksesta, luottamukseen perustuvasta yrityskulttuurista ja
sitoutuneisuudesta hyvän työpaikan rakentamiseen. Bassadone Automotive Nordic Oy edustaa kaikkea tätä ja on siksi sertifiointinsa ansainnut. On hienoa ja mielenkiintoista tehdä yhteistyötä eri organisaatioiden kanssa kestävämmän yrityskulttuurin rakentamiseksi, kun pääsee lähietäisyydeltä näkemään, mitä konkreettisia toimia kulttuurin kehittämiseksi voidaankaan tehdä. Tästä hyvänä esimerkkinä Bassadonen sitoutuneisuus kehittää esimiestyötä ja tuoda teoriat käytäntöön.”, kommentoi Great Place to Work® Suomen toimitusjohtaja Katriina Grönqvist tuoretta sertifiointia.

Seuraavaksi Bassadone Automotive Nordic on mukana kilpailemassa Suomen Parhaan Työpaikan 2021 -tittelistä keskisuurten yritysten kategoriassa.

*) tietolähde: Great Place to Work® Suomi

Lisätiedot ja tiedustelut medialle:
Bassadone Automotive Nordic, toimitusjohtaja Antti Ruhanen +358 40 700 6282 / antti.ruhanen (a) bassadone.fi
Great Place to Work® Suomi, toimitusjohtaja Katriina Grönqvist +358 40 5381 918 / katriina.gronqvist (a) greatplacetowork.fi

Bassadone Automotive Nordic Bassadone Automotive Nordic on osa yli 100 vuotiasta perheomisteista Bassadone Automotive Groupea. Bassadone maahantuo ja jälleenmyy useita automerkkejä eri Euroopan maissa. Vuonna 1997 perustettu, Suomessa sijaitseva Bassadone Automotive Nordic maahantuo merkkejä kuten Citroën, Dacia, DS, Hyundai, Isuzu, Lotus, Peugeot, Renault, SsangYong ja Suzuki. Baltian maihin Bassadone maahantuo Citroën, Hyundai, Isuzu, Peugeot, SsangYong ja Suzuki –merkkisiä ajoneuvoja. Vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli 417 milj. euroa. Bassadone Automotive Nordic on alansa edistyksellisin digitaalisten palvelujen tarjoaja. Maahantuontitoimintojen rinnalla Bassadone Automotive Nordiciin kuuluu vakuutustuotteita tarjoava Bassadone Insurance Services sekä autorahoitusyhtiö DNB Auto Finance. Yhtiön oma vähittäiskauppa Autoverkkokauppa.fi on ainoa autoliike Suomessa, joka tarjoaa myös täysin digitaalisen palvelun 24/7.