Ensimmäiset Renault Master -ambulanssit 9Livesille

29.09.2021

Suomen johtava ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluiden tuottaja 9Lives tilasi ensimmäiset ambulanssivarustellut Renault Masterit käyttöönsä. Aikaisempaa edullisempi hinta mahdollistaa autojen nopeamman uusimisaikataulun ja siten ajon uudemmalla ja vähemmän ajetulla kalustolla. Ambulanssivarustelun toteuttaa Verhoomo Sorsa.  

Ambulanssitoiminta on ollut yrityksemme perusta sen alkuajoista lähtien. Tähän asti näissä kaikissa toiminnoissa on käytetty samaa kalustoa. Ambulanssitoimintaa harjoitamme ambulansseilla tapahtuvissa siirtokuljetuksissa sekä kiireettömässä ja kiireellisessä ensihoidossa. Haluamme nyt eriyttää toiminnoissa käytettävät kalustot toisistaan ja siksi olemme alkaneet kehittää juurikin siirtokuljetuksiin erikseen soveltuvaa kalustoa. Tämä uusi tuote poikkeaa varustelultaan ja välineiden sijoittelultaan hiukan meidän aikaisemmin hankkimista yksiköistä. Näkemyksemme mukaan tämä tuote sopii mainiosti siirtokuljetuksiin. Perinteisesti meillä ovat ambulanssit olleet kaikki tiettyä automerkkiä, mutta nyt olemme myös tähän hakeneet vaihtoehtoisia automerkkejä.” sanoo ensihoidon liiketoimintajohtaja Timo Palo.  ”Olemme saaneet luotua uuden tuotteen Suomen ambulanssimarkkinoille, jonka hankintahinta on aikaisempaa edullisempi ja siksi pystymme pitämään autojen uusimisaikataulua nopeampana. Tästä johtuen tulemme ajamaan jatkossa uudemmalla ja vähemmän ajetulla kalustolla. Uuden tuotteen yhteistyökumppaneiksi olemme hankkineet Renaultin, Autoverkkokaupan ja Verhoomo Sorsan”, jatkaa Palo.

Renault Masterin mallistosta on muunneltavuuden ansiosta moneksi. Saatavilla on kolme koripituutta ja kolme korikorkeutta, etu- ja takavetoinen vaihtoehto sekä umpikorisen auton lisäksi alustaohjaamomallit. Verhoomo Sorsan toteuttama ambulanssivarustelu Renault Master L2H2 -version pohjalle on merkittävä askel Sorsan vahvistaessa asemaa pelastusajoneuvojen korinrakennusten parissa. Sorsan ambulanssi on 2020-luvun ratkaisu. Ylimääräiset asiat on karsittu ja olennaisille asioille annettu tilaa.

Meillä varustellaan vuosittain 3500 ajoneuvoa eri alojen ja yritysten tarpeisiin. Yhtenä toiminnan kulmakivenä meillä on pelastusajoneuvojen varustelu. Olemme avanneet maaliskuussa 2021 Vantaalle uuden varustelukeskuksen, jonka tuotantolinjastossa meillä on huomioitu myös ambulanssikoritöiden rakentaminen sekä tuotekehitystilat. 9 Lives:n kanssa alkuprosessi meni samalla tavalla kuin muidenkin asiakkaiden kanssa. Istuimme alas asiakkaan kanssa ja kirjasimme toiveet ylös. Tämän jälkeen tuotekehitystiimimme mallinsi varustelusta 3D-hahmotelman, jonka esittelimme asiakkaalle. Vuorovaikutus asiakkaan kanssa jatkui suunnittelusta tuotantovaiheeseen ja joitakin muutoksia tehtiin vielä varustelun loppumetreillä. 9 Lives:n sekä Autoverkkokaupan kanssa asiointi oli ratkaisukeskeistä ja hyvällä yhteistyöllä on iso merkitys lopputulokseen. Kehitys jatkuu ja suurella mielenkiinnolla alamme kerryttämään asiakaskokemuksia myös ambulansseista”, kertoo Verhoomo Sorsan toimitusjohtaja Otto Tast.

Lisätiedot:

9Lives
Timo Palo, liiketoimintajohtaja ensihoito, timo.palo@9lives.fi 050-365 3305 ja
Peter Söderlund, liiketoimintajohtaja HHP, peter.soderlund@9lives.fi 044-409 0203

Verhoomo Sorsa
Otto Tast, toimitusjohtaja, otto.tast@verhoomosorsa.fi, 020-755 8811

Autoverkkokauppa.fi
Hannu Kuisma, yritysmyyntipäällikkö, hannu.kuisma@autoverkkokauppa.fi, 050-367 8303

Renault maahantuonti
Antti Foudila, myyntijohtaja tavara-autot, antti.foudila@renault.fi, 040-518 9962

9Lives
9Lives on suomalainen, yksityisomisteinen ensihoito- ja sairaankuljetusyritys. Yhtiö sai nykyisen muotonsa vuonna 2012 yritysjärjestelyjen tuloksena, mutta yrityksen juuret ulottuvat kauas 1940-luvulle saakka. Yhtiön omistaa toimiva johto. Toimitusjohtajana toimii Markus Ulfstedt ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingin Vartiokylässä. Helsingin lisäksi 9Livesillä on ambulanssitoimintaa muuallakin Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Yhtiön palveluksessa on yli 800 terveydenhuollon ammattilaista. 9Livesin liikevaihto vuonna 2019 oli 20 miljoonaa euroa.

Verhoomo Sorsa
Verhoomo Sorsa on vuonna 1983 perustettu autovarustelualan yritys. Teemme päivittäin asiakkaillemme Helsingissä ja Lempäälässä pikkubusseja, huoltoautoja, matkailuautoja, kylmäautoja, pelastusautoja sekä ihan kaikenlaisia hyötyajoneuvoja eri tarkoituksiin niin pakettiautoista kuin pick-upeista. Vuosittain yli 3 500 ajoneuvoa toimitetaan tyytyväisille asiakkaillemme. Työllämme on Suomalaista Palvelua -avainlippu.

Autoverkkokauppa.fi
Autoverkkokaupan omistaa kotimainen yritys, Bassadone Automotive Nordic Oy, joka on kaikkien Autoverkkokaupassa myytävien uusien autojen virallinen Suomen maahantuoja ja joka myy vuodessa 30 000 uutta autoa. Verkkopalvelun lisäksi Autoverkkokauppa palvelee henkilö- ja tavara-autoasiakkaitaan autoliikkeissä Vantaan Petikossa ja Raisiossa.

Renault
Renault, historiallinen autonvalmistaja ja sähköautojen edelläkävijä Euroopassa, on aina kehittänyt innovatiivisia ajoneuvoja. Joka viides Euroopan teillä liikkuva sähköauto on Renault-merkkinen. Tavara-autoissa Renault on ollut myyntitilastojen kärjessä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan Euroopassa. Renault -autoja, varaosia ja tarvikkeita maahantuova Nordic Automotive Services Oy on osa Bassadone Automotive Nordic Oy:tä. Bassadone Automotive Nordic on vuonna 1997 perustettu autojen, varaosien ja lisävarusteiden maahantuontiin erikoistunut yritysryhmä.