BASSADONE AUTOMOTIVE NORDIC JA WETTERI LAAJAAN YHTEISTYÖHÖN POHJOIS-SUOMESSA

11/2014

Basssadone Automotive Nordic Oy ja Wetteri Oy ovat solmineet laajan yhteistyösopimuksen Bassadone Groupin maahantuomien merkkien jälleenmyynnistä Pohjois-Suomen alueella.

Wetteri ryhtyy edustamaan Bassadone Groupin Renault, Hyundai ja Dacia -merkkejä automyynnin ja huollon osalta Oulussa, Kemissä, Rovaniemellä, Kajaanissa, Kokkolassa ja Ylivieskassa. Renault ja Dacia edustukset tulevat kaikkiin pisteisiin uusina ja Hyundai laajenee nykyisten Oulun, Kemin ja Kokkolan lisäksi nyt myös Rovaniemelle, Kajaaniin ja Ylivieskaan. Alue edustaa n. 13 % koko maan vuosittaisesta uusien autojen myynnistä ja uusien merkkien mukaantulo tarkoittaa n. 700 uuden auton myyntiä Wetterille.

”Tutkiessamme eri vaihtoehtoja kehittää myyntivalikoimaamme ja palvelujamme löysimme ratkaisun, joka oli erinomainen: Hyundai, Renault ja Dacia sopivat muiden edustustemme joukkoon erinomaisesti kunkin tarjotessa asiakkaillemme jotakin sellaista mitä ei aikaisemmin konsernissamme ole ollut. Olemme erittäin tyytyväisiä aloittaessamme laajan yhteistyön Bassadonen merkkien parissa ” sanoo Wetteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Häggkvist.

”Hyundain mallisto on kehittynyt viime aikoina voimakkaasti ja Renaultin osalta voimme todeta palaavamme juurillemme, sillä Wetteri Oy aloitti koko automyynnin vuonna 1960 juuri tällä merkillä. Renaultin huoltoasiakkaita olemme jo palvelleet jonkin aikaa ja nyt tauon jälkeen aloitamme jälleen myös Renault automyynnin. Saimme jo kurkata Renaultin tuleviin malleihin ja lupaavalta näyttää” myhäilee Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simula. ”Dacian myynnin kasvulukuja tutkiessamme oli selvää, että tällaisen merkin parissa haluamme ehdottomasti tehdä töitä. Myös positiiviset asiakaskommentit Daciasta saivat meidät tutustumaan merkkiin huolellisesti ja ymmärsimme nopeasti Dacian sopivan pohjoisen olosuhteisiin erittäin hyvin”.

”Toiminta käynnistyy toimipisteissä vaiheittain myyjäkoulutusten jälkeen vielä tämän vuoden puolella” päättää Simula.

”Yhteistyömme laajentuminen Wetterin kanssa takaa kaikille asiakkaillemme parhaan mahdollisen palvelun Wetterin laajan toimipisteverkoston kautta Pohjois-Suomessa. Wetteristä tulee yksi merkittävimmistä jälleenmyyjistämme ja erityisen iloinen olen Renaultin palaamisesta alkuperäiseen kotiinsa Wetterille. Wetterin kasvuhakuisuus tukee hienosti omia kasvavia myyntitavoitteitamme”, kommentoi Bassadone Automotive Nordic konsernijohtaja Antti Ruhanen.

Wetteri-konserni kuuluu neljän suurimman suomalaisen yksityisen autoliikkeen joukkoon. Konserniin kuuluu henkilöautojen myynnistä, huollosta ja varaosaliiketoiminnasta vastaava Wetteri Oy sekä raskaan kaluston puolella toimiva Wetteri Power Oy. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa, muut toimipisteet ovat Kuusamossa, Rovaniemellä, Kemissä, Kajaanissa, Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa.Wetteri Yhtiöt työllistää Pohjois-Suomessa noin 450 autoalan ammattilaista.

Bassadone Automotive Nordic toimii autojen maahantuojana Suomessa ja Baltian maissa. Yhtiöryhmän maahantuomia automerkkejä ovat Dacia, Hyundai, Isuzu, Renault ja Suzuki. Yhtiöryhmän liikevaihto 2013 oli 145 m€ ja kokonaisvolyymi noin 10.000 uutta henkilö- ja tavara-autoa. Yhtiöryhmän palveluksessa on 55 henkeä.