Renault Euroopan ykkönen pienipäästöisten (CO2) autojen valmistajana

Renault on saavuttanut toisen kerran peräkkäin ykköstilan Euroopan pienipäästöisten henkilöautojen valmistajana. Tämä sijoitus on saavutettu uudistuneen malliston, Energy-moottoreiden menestyksen sekä sähköautojen myynnin kasvulla.

Renaultin valmistamien autojen keskimääräiset CO2-päästöt olivat 108,4 g/km/auto laskettuna koko vuoden 2014 henkilöautomyynnistä. Kokonaisuutena Euroopan keskiarvoiset CO2-päästöt olivat 123,3 g/km, jolloin laskua vuodesta 2013 tuli 3,5 g/km.*

Renault yhtymän uudistuneen malliston kuudessa mallissa CO2 –päästöt on saatu tiputettua alle 100 g/km (Twingo, Clio, Captur, Mégane, Kadjar ja Dacia Sandero). Samanaikaisesti Renault sähköautojen kasvava myynti on vaikuttanut merkittävästi koko yhtymän CO2-päästöjen putoamiseen.

“Asemamme markkinajohtajana on todiste siitä, että yhdistelmä moottoristrategiastamme – Energy-moottorien mallisto – ja sähköautostrategiastamme on onnistunut. Näiden innovaatioiden avulla Renault yhtymä on saavuttanut näkyviä tuloksia ja säilyttää tavoitteensa merkittävästi pienentää pitkällä aikavälillä ympäristöjalanjälkeään kaikissa toiminnoissaan. Samanaikaisesti nämä parannukset hyödyttävät niin ympäristöä kuin asiakkaitamme.”
(Jean-Philippe HERMINE, Johtaja, Renault Group, Ympäristösuunnittelu)

* Lähde: JATO Dynamics