Renault CLIO. Ajonautintoa ja taloudellisuutta.

Renault_Clio_header2

Persoonallinen ja moderni Renault Clio herättää intohimoisia tunteita. Sen aistilliset muodot, rohkeat kaaret ja pokkaukset, sekä muotokielen vahva voima viettelevät urheilullisella olemuksellaan. Clio on moderni kaikkia yksityiskohtia myöten. Se on tyylikäs ja nykyaikainen 5-ovinen hatchback, jossa yhdistyvät ympäristön huomioiminen ja kaikkien matkustajien matkustusmukavuus. EDC-automaattivaihteistolla saat käyttöösi automaatin mukavuuden sekä manuaalivaihteistoa vastaavan reaktiivisuuden ja taloudellisuuden, samalla polttoaineenkulutus laskee ja päästöt vähenevät. Clio on täynnä uusinta autotekniikkaa ja hienoja teknisiä oivalluksia, joita löytyy yleensä huomattavasti kalliimmista autoista, eikä välttämättä niistäkään.

LASKE TÄSTÄ RAHOITUSLASKURILLA KUUKAUSIERÄSI ›

 

Clio on luokkansa turvallisin: EURO NCAP:n kolaritestien mukaan uusi Renault Clio on pienten autojen turvallisin. Tästä testituloksiin »

 

Uusi CLIO GT Line

Clio GT Line hatchback on uniikki ja tyylikäs. Sen tehokas Energy TCe 90 -moottori overboost-toiminnolla antaa tarvittaessa lisää suorituskykyä. Clio GT Line on sporttinen ja ylellinen.

GT Line -vakiovarusteita

 • 16” GT Line kevytmetallivanteet
 • GT Line etupuskuri
 • Kiiltävän mustat etusäleikön listat
 • LED-päiväajovalot integroitu etupuskuriin (ei sumuvaloja)
 • Korinväriset kylkilistat
 • Harmaat ulkopeilien kuoret, kylkilistat ja takaluukun lista
 • Harmaa takapuskurin alaosa
 • Krominen pakoputken pää
 • GT Line merkki takaluukussa
 • Renault Sport –kynnyslistat

GT Line värivaihtoehdot

 • Malta sininen erikoismetalliväri saatavilla vain GT Linen yhteydessä
 • Flamme punainen erikoismetalliväri
 • Étoile musta metalliväri
 • Glacier valkoinen perusväri

Ulkoasu

Uusi ja persoonallinen Renault Clio herättää intohimoisia tunteita. Sen aistilliset muodot, rohkeat kaaret ja muotokielen vahva voima viettelevät urheilullisella olemuksellaan. Näyttävästi esiin tuotu Renault-logo korostuu tyylikkäästi etusäleikössä. Clio on moderni kaikkia yksityiskohtia myöten.

 

Kauneutta ja käytännöllisyyttä

Uuden Renault Clio -malliston matkustamon laadukkaat materiaalit, toimivat ratkaisut ja käytännöllinen tekniikka parantavat autoilun arkipäivää. Tutustu korkealaatuiseen ja mukavaan matkustamoon, jonka yksityiskohdat erottuvat edukseen ensi silmäyksellä.

Renault_Clio_HB_sisätilat

Kojelaudan selkeälinjainen muoto on saanut inspiraationsa lentokoneen siivestä. Selkeä keskikonsoli on helposti käden ulottuvilla ja digitaalinen ajonopeudennäyttö on nopeasti luettavissa tilanteessa kuin tilanteessa. Kuljettajanistuimen korkeussäätövara on peräti 70 mm ja ohjauspyörässä on sekä korkeus- että etäisyyssäätö. Kun tähän lisätään matkustamon verhoilun ja viimeistelyn väriyhdistelmät sekä kromatut ja kiiltomustat yksityiskohdat, lopputuloksena on moderni ja ergonominen matkustamo.

Yksi Clion monista käytännöllisistä yksityiskohdista on suuntavalojen kaistanvaihtotoiminto. Tämä on erityisesti moottoritiellä kaistanvaihdoissa käytännöllinen toiminto vilkuttaa suuntavaloja kolme kertaa suuntavilkun viiksen kertapainalluksella.

Muita käytännöllisiä ratkaisuja ovat matkustamon monipuoliset säilytystilat: säilytystila vaihdekepin edessä, 7-litrainen hansikaslokero, hansikaslokeron yläpuolinen avolokero, mukitelineet, keskikyynärnojan (lisävaruste) ja ovien säilytyslokerot. Clio Hatchback -mallin tavaratilan tilavuus on 300 litraa, joten kuljetustilaa löytyy moneen käyttöön. Mikäli tavaratila ei riitä, takaistuimien selkänoja taittuu myös Clio Hatchbackissä, jolloin mukaan mahtuu isompiakin tavaroita.

Moottorit ja vaihteistot

Uuden Renault Clio -mallin polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt ovat ennätyksellisen alhaiset, säilyttäen silti huippuluokan ajo-ominaisuudet. Esimerkiksi Stop & Start -järjestelmällä voidaan taajama-ajossa saavuttaa useiden minuuttien moottorin seisonta-aika liikennevaloissa, mikä pienentää sekä polttoaineen kulutusta että haitallisia päästöjä. Moottori käynnistyy nopeasti ja vaivattomasti heti kytkinpoljinta painettaessa.

Edistyksellistä tekniikkaa:

 1. OVERBOOST: TCe 90 -moottorin Overboost-toiminto antaa hetkellisesti lisää suorituskykyä nopeissa kiihdytyksissä, kuten ohituksissa.
  Mm. Turbon käyttöä optimoimalla Overboost tuottaa 10 Nm lisää vääntöä ja 5 hv rajoitetun ajan.
 2. STOP & START: Sammuttaa moottorin automaattisesti, kun auto on paikallaan ja vaihde on vapaalla.
 3. ÄLYKÄS VIRRANHALLINTA (ESM): Optimoi sähkönkulutuksen ja käyttää akun lataamiseksi jarrutuksien ja moottorijarrutuksen aikaista liike-energiaa.
 4. ILMANOTON SULKULÄPÄT: Etupuskurin ilmanottosäleikössä sijaitsevat sähkötoimiset läpät ohjaavat automaattisesti jäähdytysilman kulkua
  moottorin tarpeiden mukaisesti. Näin parannetaan auton aerodynamiikkaa, joka vähentää polttoaineen kulutusta.

Renault_Clio_HB_moottori

TCe 120 EDC Dynaamisuutta ja ohjattavuutta
Tehokkaalla TCe 120 Energy -moottorilla ja EDCautomaattivaihteistolla ajaminen on entistäkin nautinnollisempaa. Polttoaineenkulutus on samaa luokkaa kuin perinteisellä manuaali vaihteistolla.

Energy TCe 90 - Ajomukavuutta
Edistyksellinen Energy TCe 90 -bensiinimoottori yhdistää suorituskyvyn ja alhaisen polttoaineenkulutuksen ainutlaatuisella tavalla. Tämä kolmisylinterinen turboahdettu 898 cm3:n ja 90 hv:n bensiinimoottori kiihtyy hyvin sekä liikkeellelähdöissä että ohituksissa kaikilla käyntinopeuksilla. Ajo on miellyttävää myös kaupunkiajossa. Vaihteita ei tarvitse vaihtaa jatkuvasti, sillä 90 % enimmäisväännöstä (135 Nm) on käytettävissä jo kierrosnopeudesta 1650 r/min alkaen. Stop & Start -järjestelmällä varustetun moottorin polttoaineenkulutus on erittäin alhainen 4,6 l/100 km* (EU-yhdistetty) ja CO2-päästöt 104 g/km.

Energy dCi 90 - Ajamisen iloa
Dieselmoottoreista uusi Energy dCi 90 on yksinkertaisesti paras. Sen EU-yhdistetty kulutus on 3,2 l/100 km ja CO2-päästöt vain 82 g/km. Tällä moottorilla varustettu Clio on taloudellinen ratkaisu niin yksityis- kuin yrityskäyttöön. Hyviä ajo-ominaisuuksia unohtamatta: 90 hv:n teho ja 220 Nm:n vääntö takaavat hyvän kiihtyvyyden jo alhaisella kierrosnopeudella. Optimaalinen ajomukavuus on itsestäänselvyys kaikissa olosuhteissa.

EDC-automaattivaihteisto - Mukavuutta, taloudellisuutta
Kaksoiskytkimellä varustetulla, 6-vaihteisella, EDC-automaattivaihteistolla (Efficient Dual Clutch) saat käyttöösi automaatin mukavuuden sekä manuaalivaihteistoa vastaavan reaktiivisuuden ja taloudellisuuden, samalla polttoaineenkulutus laskee ja CO2-päästöt vähenevät. Dynaamisen ja reaktiivisen EDC-vaihteiston ansiosta kiihtyvyys on nopea ja välitön, ja automaattisessa tai manuaalisessa käyttötilassa kiihdytys on tehokasta ja sujuvaa: kaksoiskytkintekniikan ja kaksoismassavauhtipyörän ansiosta vaihteenvaihto tapahtuu pehmeästi ja huomaamatta. EDC-vaihteisto on saatavilla tehokkaan TCe 120 -moottorin yhteydessä ja se soveltuu parhaiten kuljettajalle, joka tavoittelee ajomukavuutta, käytännöllisyyttä ja taloudellisuutta.

Tulevaisuuden tekniikkaa jo nyt

RENAULT CLIO IV HATCHBACK 5 DOORS (B98) - PHASE 1

Luulitko, että viimeisin autoteknologia kuuluu vain luksusautoihin? Uusi Renault Clio on luokassaan ennennäkemättömän hyvin varusteltu. Media Nav -multimediajärjestelmä, 7” kosketusnäyttö, ohjauspyörän yhteydessä olevat säätimet, navigointi, täysin uusi Renault Bass Reflex® -äänentoistojärjestelmä, handsfree-älyavainkortti ja mäkilähtöavustin ovat vain osa saatavilla olevista edistyksellisistä varusteista.

Koeajo